Топлофикация изправя пред Темида жена за... платена сметка

Пловдивчанка платила дължимото, но сега й искат 16 пъти повече за същото
29 яну 2017 11:19,
41
Топлофикация изправя пред Темида жена за... платена сметка
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Пловдивската Топлофикация съди Елена Сиракова за вече платена сметка за парно. От години тя плаща само такса за тръбите, преминаващи през апартамента й.

Предпочела да се издължава наведнъж, след като получила покана за доброволно изпълнение. Жената има бележка, че е платила на каса за декември 2014 г. за сградна инсталация сумата от 3 лева, но след година се оказва, че дължи за същия месец 16 пъти повече, разказва БНТ.

Елена Сираков се натъква на абсурда миналата година, когато получава покана за доброволно изпълнение и вижда, че платения на каса месец декември отново фигурира, но като дълг. Новата покана е за суми до края на септември. Тя я плаща и дори дава повече пари и смята, че всичко е уредено. Прави запитване до Топлофикация ЕВН. От там й пращат разбивка, от която става ясно, че наистина дължи пари.

Сиракова е юрист по професия. За това решава да не плати и Топлофикация започва дело срещу нея за неплатени 48 лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
30
 
! Отговори
10 до манго 8 преди 7 години
Ако не сме ние българите, досега да сте се изклали и изяли. Изгониха ви от Индия и дойдохте тук щото има мамбо, обаче скоро и тук ще свърши и тогава ще ми ядете дядовия.
8
3
 
32
 
! Отговори
Още един куриоз преди 7 години
Пловдивската юристка незнае ли че монополистите от ЕВН са приятели на кмета Иван Тотев ? Купихме тристайно жилище с две тераси юг и североизток което отговаря на стандарта за жилище но по план го пуснали със статут на ателие защото към него нямало гараж. Условието е объркващо. Нима всички жилища са с гаражи ? Не, но кметството при подписване на плановете правят услуга на ЕВН и пускат жилища със статут ателие за да плащат хората скъп промишлен ток вместо битов.Какво ще кажете ? МАФИЯ или НЕ ?
7
3
 
21
 
! Отговори
до манго номер 8 преди 7 години
Бай *** си плаща надлежно данъците и всички сметки да храни такива *** като тебе.А *** като тебе чака да набере я жица, я некое джилязу и да виси на врата му.
6
2
 
28
 
! Отговори
Помоооощ! преди 7 години
До кога,бе? Този тормоз нийде го няма.Тия са за затвор с доживотни,за издевателства и тормоз над българите! На управляващите не им дреме,а ние само се жалваме на арменския поп.Ако не реагираме адекватно,тези чудо вища ще започнат да ни отнемат и жилищата с измислени сметки за лична печалба.Тези издевателства могат роб ски да ги търпят само българите.Може да продължат и със сметки:дограма,паркет,теракотни плочки,окачени тавани и кВот още се сетят.Съд и затвор за престъп ниците!!!!!
5
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топлофикация, В и К и е енергомафиите са си направили държава в държавата и са се оградили с много адвокати и съветници, които измислят нови и нови трикове да ни мамят и ограбват. Пример: енергомафията разби сметките на десетки малки сметки, за пренос на Вис.Напр., Ниско Напр., зелена енергия и какви ли още не адвокатски трикове, само и само да не разбере клиента как го ограбват. Дуржавата не се интересува дали клиентите са ощетени или не, тя си иска своето и си трайка ако го получи,а ние спим
4
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, чудовищна манипулация сте направили със заглавието си.Внушение, та дрънка.Ако пък дължеше 1 стотинка и Топлофикация й искаше 99 стотинки.Тогава спокойно можехте да напишете, че я рекетират за 100 пъти по-голяма сума от дължимата.
3
3
 
38
 
! Отговори
Запасен преди 7 години
Мина ми през ума дали не може:1.Да се съди Топлофикация за непозволено/ незаконно използване на тръбите на Етажната собственост за извършване на търговска дейност - продажба на топлоенергия2.Да се съдят съседите, които "поръчват" на топлофикация парно по тръби, които НЕ ПРИНАДЛЕЖАТ само на тях т.е. надвишаване на правата, вкл.за нанесен ущърб, получен вследствие на това
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оха, сега и да я осъдят, Топлофикация не може да й вземе за разноските по делото повече от задълженията й. Демек жената може да обжалва на някоко инстанции и да ги вкара в хиляди лв. разходи.
1
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тука вече и Тръмп и Путин не могат да помогнат. Топлодефекация е библейска напаст и Божие наказание.