Глобите за опасни висулки – от 10 лева до 20 бона

За опасни висулки може да подадете сигнал на тел.: 02/989 5555
31 яну 2017 08:48, Петя Славова
8
Глобите за опасни висулки – от 10 лева до 20 бона
Снимка: архив, Булфото

Красиви, но опасни. Вледенен сняг под формата на застрашителни висулки. Премахването им е задължение на собствениците на сгради, а ако не го направят, може да им бъдат наложени санкции. Глобите варират в широки граници -  от 10 до 20 хиляди лева.

Дори първите глоби за непочистени ледени висулки в София вече бяха наложени, съобщава БНТ. Това са хора получили веднъж протокол от Столичния инспекторат за това, че трябва да премахнат опасните ледени късове и въпреки това не са го направили.

За частните сгради - отговорността за почистването на висулките е на собствениците, за обществените на Общината. Графикът на аварийния отряд е препълнен. В столичното 19-то училище изпратили писмо за проблема с висулките миналата сряда, екипа успя да се отзове едва вчера.

През това време управата на учебното заведение заградило опасния периметър, нещо което всеки трябва да направи в подобна ситуация.

"В събота и неделя не сме спирали да работим в четири района. Превантивно махахме висулки.", обяснява Красимир Димитров от Столичния инспекторат.

За опасни висулки може да се подаде сигнал на телефон 02/989 5555.

"Гражданите трябва да подават сигнали. Ние ще им отговорим. Когато гражданите забележат такива опасни висулки, могат да звънят както на Оперативния център на Столична община, така и на Кол центъра на общината. - обяснява още Димитров - Инспекторите няма как да свалят висулката, но могат да отидат на място и да обезопасят тротоара, като оградят мястото с лента. Има много случаи, в които гражданите преминават въпреки предупредителната сигнализация. Ако хората срещнат трудности с почистването, можем да помогнем."


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой ще глоби лично Фандъкова за неизчистените тротоари, които трябва да се чистят от общината?
4
0
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Доживотна забрана за зимата и студа!
3
1
 
7
 
! Отговори
sport преди 1 година
Аз се чудя, защо не заведем колективен иск срещу Общината заради непочистените тротоари? Всичко е ЛЕД! Имаше почистване на част от тротоарите - за тези, за които е нарастнало общественото недоволство. Скапаняци!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общината за пореден път не си свърши работата. На всякъде залаедени тротоари, собствениците не наказани, а висулки дал боже, на скоро една да ме убие и кво от това.
1
1
 
9
 
! Отговори
Много преди 1 година
ми е интересно,как точно ще се глобяват собствениците на апартаменти в блоковете.Примерно-има доста стандартни панелки с по 5входа,по 8 етажа и по 4 апартамента на етаж.Пълно с квартиранти,почти неизвестни собственици...та как ще стане тази работа с глобите?