Герджиков назначи трима заместници в МРРБ

Ново попълнение и във външно, Любомир Иванов пак зае поста
Обновена: 3 фев 2017 15:19 | 3 фев 2017 14:52, Камелия Цветанова
6
Герджиков назначи трима заместници в МРРБ
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Служебният премиер Огнян Герджиков продължава с назначения на втория ешалон във властта.

В петък назначи един зам.-министър във външно и трима в МРРБ, съобщиха от правителствената информационна служба.

Директорът на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. ще попълни екипа на Ради Найденов в МВнР.

Любомир Иванов е назначен за заместник-министър на външните работи.

Той вече е заемал тази длъжност в периода 2002-2004 г., когато е бил и главен преговарящ по присъединяването на България към НАТО. Дипломат от кариерата, Иванов работи в МВнР от 1983 г. Заемал е различни постове в министерството и в дипломатическите ни представителства към международни организации.

До назначаването на титуляр, ръководството на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС поема сегашният заместник-директор на Центъра Яна Дочева.

Назначени са и трима заместник-министри на регионалното развитие и благоустройството. Това са Валентина Върбева, Виолета Комитова и Любен Дичев.

Валентина Върбева е заемала различни длъжности в МРРБ, АПИ, МФ и БДЖ. Има опит в управлението на проекти и договори за изпълнения в сферата на строителството, в организацията и управлението на процедури за възлагане на обществени поръчки, одит на системите за управление на средствата от ЕС, оценка на риска и анализ на бизнес процеси. Работила е и по редица международни проекти. Завършва „Квантова електроника“ във Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Виолета Комитова е доцент в УАСГ – София, и има 25-годишен стаж в учебното заведение. Тя е автор на архитектурни проекти, има множество научни публикации и е участвала в редица изследователски разработки в сферата на урбанизма, градоустройството, индустриалните зони, промишлена архитектура и др.

Любен Дичев е работил в структури на държавната администрация и в частния сектор. Има магистратура по национална и международна сигурност в Нов български университет, както и бакалавърска степен по стопанско управление в УНСС.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
маче преди 1 година
Като виждаме и знаем колко е червен и кариерист човека който пали гората......ще е тъжно в МЗХ-----------
4
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А пък Тръмп работи със заплата 1 долар.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САМО ТРИМА??? НОГО МАЛКО БЕ! ПОНЕ СИ ТРЕБАТ СТОТИНА ТО НОГО РАБОТА ТАМ БЕ ТОВАРАТ РАЗТОВАРАТ ДИГАТ ТЕЖЕСТИ СИ ЕВАЛО МАКЯТА! А кой ще им плаща тлъстите заплатки горивото мерцедесчетата? ОФЦЕТЕ ЛИ? Е ако са оФцете всичко е разрешено!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бесепето и депесето пак се намърдаха на сладките постове, от които едва ги изгонихме начело с костеливия Орех. да са ни честити! ще имигрираме скоро в Румъния както е почнало ми се струва...
1
1
 
10
 
! Отговори
икономия преди 1 година
...и на всеки шеф и зам. - по три секретарки, две говорителки и пет консултанта...