Трагедията в "Ечемишка" заради корозия на метална конструкция

Предстоял ремонт на падналия елемент
Обновена: 5 фев 2017 16:33 | 5 фев 2017 15:01, Красимир Ангелов
147
Трагедията в "Ечемишка" заради корозия на метална конструкция
Снимка: Bulgaria On Air

Паднала осветителна греда в неремонтираната тръба е причина за инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", съобщиха официално от АПИ.

Още по темата
Както е известно при случилото се загина жена, след като падналата конструкция удари колата, в която тя е пътувала. Шофирал е брата на загиналата, който не е пострадал сериозно.

В момента движението в тръбата в посока София е спряно и се извършва по обходен маршрут по път I-1 София - Ботевград. Трафикът ще бъде възстановен след като завършат следствените действия и след обстоен оглед на осветителната система, отчитат от АПИ.

Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. Осветлението на тръбата за София предстои да бъде ремонтирано след като приключи цялостният ремонт на тръбата за Варна.

Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и при наличие на опасни елементи ще бъдат отстранени, за да се осигури безопасното преминаване през съоръжението, посочват от АПИ.

Заради случилото се временно ще бъдат спирани товарните автомобили в посока София на територията на ОД на МВР-Велико Търново, съобщиха от областната дирекция.

Леките автомобили ще се пренасочват в района на тунела от екипи на "Пътна полиция", по обходни маршрути, уточниха от пресцентъра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Хубава работа ама българска" - целата работа ни е такава ... тепърва що яд ще изкача... айде ленторезецът давай обяснения галамар !
20
4
 
30
 
! Отговори
аз преди 7 години
Глупости. Имало е замръзнала вода във фугите и при топенето сега се е откъртило някое парче и повлякло цялата конструкция. Не може единично слабо място да събори цялата конструкция. Утре на ред са наводненията и защо се топи снега?
19
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хемус е в трагично състояние.Нощно време е като в тъмна Индия,маркировката е под всякаква критика,за мъгливо време и сняг даже няма да говорим!При дъжд аквапланинга е гарантиран.Стълбовете около тунелите са толкова изгнили,че всеки момент и те може да паднат. Безопасността е на първо място дами и господа,ама кой да мисли?80% от пътищат ни са такива,изоставени на произвола...Светлоотразителните колчетата от Татово време къде са?
18
0
 
55
 
! Отговори
стоянчо преди 7 години
Бог да я прости загиналата. Иначе ме интересува само едно - някой в затвора ще влезне ли или ще смачкаме работата?!
17
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами няма как 30 Г .Само да ползваш без нищо да влагаш и всичко да е ОК !!!
16
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма изненада. Пътищата в България се разпадат при демокрацията и пазарната икономика.
15
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Металната тръба не е лента за рязане и Борисов да се бие в гърдите и да вика колко е велик.
14
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали миналата година бетонен блок се откърти от мост на магистрала Хемус и по чудо нямаше пострадали от колата, върху която беше паднал. Тази отсечка на магистрала Хемус е построена края на 70те години. Оттогава не е правен изобщо основен ремонт. Експлоатационния период е обикновено 20 или 25 години без основен ремонт, но с поддръжка. А ние какво имаме: 40 години вече без основен ремонт и без поддръжка. Инспекторите вместо да минават да инспектират си стоят в офисите и нищо не правят. Така ще е.
13
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корозията на държавата през последните 30 години е виновна за това.
12
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага корозията в затвора и да заплати 100 000 лева обезщетение на близките на загиналата жена! Ей знаетели по ТАТОВО време как се подържаха тези тунели? Работил съм по подръжката 15 години на тези тунели! Бяхме цяла бригада от 25 човека които денонощно се грижехме за обезопасявенето на тези тунели. Проверявахме и ремонтирахме всички носещи елемнти и укрепителни съоръжения. Ако нещо беше се случило както сега отговорноста падаше на бригадира на бригадата и отиваше директно в затвора! А сега
11
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично по нашенски - липса на поддръжка, докато не загинат хора. Пътища, мостове, сгради. Като загинат човек, тогава се сещат. За превенция - никой нищо не е и чувАл.
10
0
 
57
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
Ами да,корозия на метална тръба........с други думи ВИНОВЕН няма,само природата!
9
1
 
42
 
! Отговори
КАТ преди 7 години
Несъобразена скорост, както винаги.
8
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корозия на носещ елемент? Кога за последно е правена инспекция на отсечката? Предстоял ремонт? Какво точно чакахте и защо участъкът не е затворен за движение?
7
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За миналата година (2016), КАТ е записал само в шест протокола от ПТП, че причината за ПТП-то е дупка на пътя. При всички останали случаи на ПТП заради дупка, КАТ е записал, че причината е несъобразена скорост. няма основание да очакваме и сега нещо друго - и в този лсучай КАТ ще си пише, че причината е несъобразена скорост, т.е. нещо, което не може да се дефинира предварително, преди да има ПТП и никога КАТ не глобява за несъобразена скорост, ако няма ПТП.
6
0
 
57
 
! Отговори
Бай Евро преди 7 години
''Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и при наличие на опасни елементи ще бъдат отстранени, за да се осигури безопасното преминаване през съоръжението, посочват от АПИ.''Какво са правили до сега експертите от АПИ? Сигурно са били заети да следят приходите от винетки...
5
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновни както винаги - няма. Безхаберието на институциите е нормален акт, а превенцията - смех в залата. Oтpeпku!!!
4
2
 
52
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
СВИНЕТКА КАК ЩЕ КОМЕНТИРА!
3
4
 
30
 
! Отговори
Кво да кажа. .. преди 7 години
BG ЗАТВОРЕНА ПОРАДИ БЪЛГАРСКАТА НЕКАДЪРНОСТ, като знам какъв инж. съм ме е страх са отида та лекар
2
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ минираха държавата.