Зимата се връща: Студ до минус 10 и тук там - снежинки

Уикендът ще е мразовит, а следващата седмица – мъглива
7 фев 2017 13:00,
8
Зимата се връща: Студ до минус 10 и тук там - снежинки
Снимка: архив Булфото

След кратката пролет зимата се връща. В следващите дни се очаква сериозно понижение на температурите и сутрешни температури отново около минус 10 градуса. Това сочи средносрочната прогноза за времето, цитирана от "Дарик".

Минусовите температури този път обаче няма да са съпроводени с обилни снеговалежи, както беше при предишното застудяване. Слаб сняг все пак ще превалява в различни части на страната.

Средиземноморски циклон преминава над Гърция и това е причината времето у нас днес и през следващите два-три дни да остане облачно. Преваляванията от дъжд ще продължат.

Със застудяването, което ще започне от север-североизток, по осезаемо от четвъртък, на някои места в Северозападна България и Предбалкана, както и по високите полета на Западна България, може да превали и сняг.

Циклонът обаче се оттегля, което означава, че валежите от сняг ще са слаби, смятат синоптиците.

Към края на седмицата над Източна България, както и по Черноморието ще духа силен вятър от север-североизток. Там в края на седмицата ще бъде облачно и дори ще прехвърча сняг, но без значителни валежи.

Най-студено ще е сутрин през уикенда и в първите дни на следващата седмица.

Тогава живакът в термометрите в сутрешните часове е възможно да падне до минус 10 градуса. Максималните температури в тези дни ще са около нулата, а в Северна България до минус 1-минус 2 градуса. Валежи обаче не се очакват.

Цялата следваща седмица ще е под влиянието на високо атмосферно налягане, което ще доведе до студени нощи, мъгливи сутрини, на места и разкъсана облачност със слънчеви периоди през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
природата си е пълна с изненади , преди мнооого години беше май някакъв съботник на 28 април бачкахме като войници на южната граница ни валя такъв сняг, ама парцали като листа на липа, така че нищо не може да ме изненада
6
0
 
9
 
! Отговори
Геле преди 7 години
Абе те и преди 3-4 месеца ни обещаваха мека зима без сняг , ама какво излезе ....
5
4
 
11
 
! Отговори
Оногондур преди 7 години
Както казват всички варненци,нека мине 8-и март,след това е лесно(всички помним 8-и март 1993 година).Иначе,зимата си е съвсем нормална,няма от какво да се притесняваме.Мен лично най-много ме плашат майските виелици,ако има такива.За тия през зимата,ами нормално си е.Поздрави.
4
8
 
12
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 7 години
Дреме ми на дедовия! Язе съм на парно!
3
1
 
19
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Малък сечко дорде не си покажете рогцата, зимата няма да си отиде.Дано да е за кратко,че да не измръзнат посевите.
2
5
 
17
 
! Отговори
маке преди 7 години
Ванка -10 градуса по нашио край го караме голи до кръсто на дворо с по една дамаджанка винце па и ни е жега да се раслаждаме с по некоя студена ракийка
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зимата не си е отивала, че да се завръща. Просто февруари не е толкова убедителен, като батко си януари.