Ало апашите в Монтана с 2 жертви за ден, единият е хванат

Възрастни монтанци хвърлиха над 50 000 лв. само за месец
8 фев 2017 12:30,
7
Ало апашите в Монтана с 2 жертви за ден, единият е хванат
Снимка: архив, Bulphoto

Две нови телефонни измами са станали в Монтана вчера, единият от измамниците е задържан под терасата на жертвата при вземане на парите, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 16 часа на домашния телефон на 84-годишен жител на Монтана се обадил неизвестен мъж, който заплашил със саморазправа него и семейството му и поискал да му даде всичките си налични пари. Веднага след това се обадил друг непознат, който се представил за началника на криминалната полиция в Монтана и поискал съдействие за залавяне на група престъпници. За целта възрастният мъж трябвало да хвърли през терасата си пари, които чакащ долу престъпник да вземе и полицията да го залови. Мнимият полицай обещал, че веднага след това ще върне сумата на собственика й. Човекът повярвал и хвърлил на чакащия долу 1300 лева в плик. След като видял как той си тръгва с парите и никой не го задържа - пострадалият се обадил на 112 и разбрал, че е измамен.

По аналогичен начин се развила и друга измама, станала към 18:30 часа в ж.к. "Пъстрина" в Монтана. Там обаче граждани видели чакащ под тераса на блок съмнителен човек, обадили се в полицията и престъпникът бил задържан на място при вземане на хвърлен от балкона плик с пари. Задържаният е на 43 години и е от Добрич. Той искал да измами 80-годишна жена от Монтана.

По двата случая е образувано досъдебно производство.

На 6 февруари в Монтана станаха две подобни измами, при които жертвите хвърлиха над 15 000 лева през терасите си на чакащи долу измамници. За последния месец измамите в региона са около 15, като в един от случаите жертвата даде 22 000 лева и много златни бижута, в друг - 20 000 лева, на няколко пъти по 6000 лева и т.н.

Още през есента на миналата година полицията напечата и разпространи чрез кметовете по селата и чрез кварталните полицейски инспектори в градовете листовки с указания как хората да се пазят от телефонни измамници. В листовките, които са разлепени на всички публични места, пише да не се дават пари на непознати, да се звъни в полицията при получаване на подобни обаждания и т.н. Въпреки това измамите не спират и често пъти жертвите дават последните си спестявания. Много от тях дори не звънят в полицията, след като разберат, че са измамени, обявиха от дирекцията в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи в северозападнала България даже пенсионерите са с по няколко бона в джоба?! Още утре се местя там и си хващам бабка милионерка за гадже.
5
1
 
0
 
! Отговори
Право Писов преди 7 години
да ме фанете за пълния член, неграматични списвачи.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кого са хванали ? жертвата или апаша ?
3
0
 
2
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Сега разбрах защо пенсионерите гласуват за БСП....то се оказва, че дори и в Монтана пенионер с под 15 бона у тях няма...........................................................................
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, за "Ало" измамените е ясно, но какво става със заловените измамници - плащат си "мизата" и продължават да действат !?
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може значи и да ги хващат служебното правителство за 2 седмици хвана повече бракониери и апаши отколкото Тиквите за 5-6 години.