Времето в неделя: На север - студ, топло на юг

В Северна България температурите ще са минусови цял ден
12 фев 2017 08:13,
1
Времето в неделя:  На север - студ, топло на юг
Снимка: архив "Булфото"

Облаци, северен вятър и минусови температури в Северна България прогнозират синоптиците за днес.

Максималните градуси в Северна България ще са от минус 5°до минус 3°, а в южната част на страната до 1°до 6°.

Над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна. Ще е почти без валежи. На места видимостта ще е намалена, прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН.

През деня разкъсвания на облачността ще има главно над Югозападна България и западните райони на Горнотракийската низина. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Над Черноморието ще бъде преобладава облачно време, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще са между минус 3° и 2°. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 3-4°.

Над планините облачността ще е разкъсана, по-значителна над Стара планина, където на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 7°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна България - Източна Румелия. Скоро от Северна Българя ще се отцепи от София и ще си обявим държава със столица Велико Търново. Студеното времето е най-малкият ни проблем тука. Нямаме пари за храна, лекарства и да си плащаме сметките. Даже и път до София няма, но и да направите ние така или иначе нарочно ще го затворим после!