Гласове от Галиче: Кой взе пари, за да пусне Чоков?

Свидетели срещу кмета напускат селото, смятат да емигрират
14 фев 2017 09:20,
65
Гласове от Галиче: Кой взе пари, за да пусне Чоков?
Снимка: БТА

Жители на село Галиче са възмутени и притеснени от решението на съда да пусне скандалния кмет на селото Ценко Чоков под гаранция от 10 000 лв. Решението беше взето вчера. Синът на кмета Мартин Чоков пък бе пуснат под домашен арест.

Едни съдии и един лекар са взели пари, за да ги освободят, смятат жители на Галиче. Те призоваха президента Румен Радев и главния прокурор Сотир Цацаров да проверят мярката на кмета.

Още по темата

Хората, които твърдят, че са били изнудвани и заплашвани от семейство Чокови, казват, че няма да спят спокойно вече.

По думите на Веселин Тушинов през нощта четири коли на полицията са патрулирали в селото, след като Ценко Чоков се прибрал у дома.

Той лично не смее да пусне децата си в местната детска градина, защото там работи приятелка на кмета.

Двама от свидетелите срещу Чокови ще напуснат страната до дни, обяви баща им пред bTV. Той няма да каже къде ще заминат децата му от съображения за сигурност.

И други жители на Галиче обмислят да напуснат селото и дори държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
24
 
! Отговори
Гери преди 7 години
Кадрите на ГЕРБ в съда го освободиха.Мафията управлява нашата страна,на изборите трябва да ги бием
23
23
 
3
 
! Отговори
Галичанин преди 7 години
Много *** коментари ,има не доволни крадци защото ядеха бой защото крадят,бой има и за тези които си невръщат заемите знаели са какви са условията но са очаквали да не ги върнат.Тя истината е по средата и тези които го обвиняват и те са същите като него да не се првят на девици.Защо не пишат,че тези които излязоха да го защитават бяха повече от другите за кмет е избран с болшинство значи за хората е по добър от другите.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До тоя, дето пита 21Ами те парите вървят и при прокуратурата , само че това е съгласувано действие със съдиите т.е. как да го освободят . Затова продължават такива като Ценко Чоков да тормозят хората по провинцията . Явно е трябва пак др. Макаров да отсъди .
21
11
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Гласове от Галиче !!! Предимно ромски !!! Защото ще им спре издевателствата над невинните българи !
20
2
 
34
 
! Отговори
До тоя, дето пита преди 7 години
какво се е променило за 8 месеца. Ами точно това се е променило, изтекли са 8-те месеца, които са максималния срок за задържане. Нямат право да го задържат повече. Тук на ред е прокуратурата да вкара делото в съда. Къде се е пипала до сега, че 8 месеца не и стигнаха да вкара читави доказателства в съда и да се започне най-после делото и до присъда да се стигне? Колко години и трябват за изправи на съд един селски бек?
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Явно и на тебе ти плащат такива като Ценко Чоков . Дупе.да.вци за пари винаги е имало и ще има . Дано ти пребият детето такива мутри и тогава ще говориш .
18
1
 
33
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
ТОЯ ЧОКО И СИНА МУ СА ЗА РАЗСТРЕЛ......КАКВО ОЩЕ ИМ СЕ ЧУДЯТ..?
17
0
 
32
 
! Отговори
Жабок. преди 7 години
Защо пък да напускате селото или държавата? Продават бомби, гранати, динамит ... За нула време го връщам в епруведката.
16
0
 
32
 
! Отговори
eve1 преди 7 години
А в съседна Румъния протестират,ама и се оправят вече много по-добре от нас!
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен..какво се е хпомениило за 8 месеца. Нищо.. И така да е, това не означава, че не са го задържали преди неоснователно, защото някой ЧОКО с власт е искал да угоди на раята и е натиснал, за да го задържат. После плащаме всички хиляди евра за обезщетения на разни айдуци, и свръхкорумпиран да е съдията не може да го пусне, ако има достатъчно доказателства, че е опасен, че е извършил тежко престъпление и т.н. Дори да го направи има прокуратура, пострадали, които да обжалват.
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ударно да се напуска мутристан, друга форма на протест срещу властта е невъзможна, поради корупцията и малоумието на стадото!!!
13
0
 
48
 
! Отговори
Дишо преди 7 години
Нема нищо по-криво от Българското "ПРАВО".
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВ тази папка какво се е хпомениило за 8 месеца. Нищо но с пари . По тези същите доказателства едни съдии досега го държаха в ареста , а сега други го пускат . Е какво е това освен пари . Затова само чичко Макаров съди бързо и справедливо .
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам за какво го съдят този селски бек, осъждан ли е преди, колко невести е обезчестил, колко синджира роби е продал, но задържането под стража не зависи от драсканиците на журналистите. Казано е: не слушай какво се говори по селото, а какво има в делото. Не забравяйте, че съдията отваря папката, чете каквото е събрано вътре и се произнася. Ако са събрани куп го..на, няма как от тях да се направи торта. Кой крив, кой прав, доказателствата се събират от по-ли-ци-я-та, т.е. от ханкобрат-гениите
10
5
 
21
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
До Елементрарно*** сплескан, тоз бандюга нали е кмет с листата на ГЕРБ, да те ...... в кривия .......ааа!
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще има ланци, джи ел-и,люлки с чивас, заря,чупки, стойки,но нека не забравяме най-важното. Всеки батко,си има батко. Питайте мими катетъра, с големите очички.
8
25
 
25
 
! Отговори
Елементрарно преди 7 години
Идат избори, и някой трябва да пазаврува гласове за комунистите. Нищо не се се случва случайно!
7
46
 
9
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Мачкай Чоков комунистите!
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ami slagam mu zabrana da vliza v Kostenec,ako narushi zabranata,shte yade kakalashkata!
5
1
 
47
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Ако това се случеше в Китай съдията щеше да бъде изправен до стената, заедно с Чоков де, а синчето вероятно доживотна и сметка за изхабените патрони.