Пристанище Варна поема Фериботния комплекс за около месец

Новият оператор тепърва започва работа по приемане на активите
4
Пристанище Варна поема Фериботния комплекс за около месец
Снимка: Информационна агенция Черно море

Пристанище Варна вече управлява още един терминал- Фериботния комплекс. Решението е на ресорното министерство и е в сила от около един месец, потвърди за в. "Черно море" Ангел Забуртов, генерален директор на ДП "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ).

За да се стигне до него преди това трябваше да мине процедурата по прехвърлянето на собствеността и на двата подемно преходни моста на комплекса от  НК "Железопътна инфраструктура" към ДППИ, което стана с решение на Министерския съвет миналата година.

По този начин се даде възможност "Пристанищна инфраструктура" да може да инвестира в цялата инфраструктура на комплекса, включително и на двата моста, чиито ремонт се проточи дълги години  от НКЖИ поради финансовите  й затруднение.

Това създаваше сериозни проблеми пред операторите на двете фериботни линии Варна- Кавказ и Варна- Иличевск-Батуми.
 
Новият оператор на Фериботния комплекс в момента тепърва започва работа по приемане на активите му и от там засега се въздържат от коментар за това, как ще го управляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Частниците разширяват своите площи на територията на държавното пристанище Варна. Това, което преди е било склад, днес вече е ресторант, или нещо друго. Освен това на кея поне до миналата година още отлежаваха тръбите за проваления от гербаджии и пишман-реформатори газопровод "Южен поток", а те тежат тонове. Така че там също има какво да се ревизира.