"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"

До дни у нас идва и различни видове бойна техника
301
"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"
Учение на полигона Снимка: архив, БулФото

Военнослужещи и военна техника от Сухопътните войски на САЩ ще бъдат дислоцирани на учебен полигон "Ново село", съобщиха от Министерството на отбраната.

От днес там са настанени до 120 американски военнослужещи - рота от 3-та бронирана бригада от Форт "Карсън", Колорадо.

Очаква се до края на седмицата на учебен полигон "Ново село" да бъдат транспортирани и 15 бойни машини "Брадли", две верижни машини М 113, както и различни типове автомобилна и спомагателна техника.

Предислоцирането на военното формирование в района на съвместното българо-американско съоръжение край Ново село е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative - ERI) и е част от операция "Атлантическа решимост".

Предвижда се през тази година на учебен полигон "Ново село" да бъдат засилени съвместните учения и тренировки. Военни формирования от Сухопътните войски на САЩ  ще бъдат ротирани за участие в ученията.

Бойната и спомагателна техника, с която ще бъдат оборудвани, ще бъде използвана на ротационен принцип по време на съвместната подготовка с военни формирования от Българската армия. 

Целта е в процеса на колективни действия да се поддържат и надграждат способностите за оперативна съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво, съобщават от МО.

Съединените щати стартират Инициативата за гарантиране на сигурността на европейските съюзници (European Reassurance Initiative - ERI) през март 2014 г. Присъствието по въздух, суша и море на САЩ в региона, осъществявано на ротационен принцип, е израз на подкрепа към съюзниците от НАТО.

Инициативата включва увеличаване на броя на ученията и тренировъчните дейности за повишаване на оперативната съвместимост и подсилване на способностите на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: нато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
3
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Vie Bolgarite sakate...... MAKEONIJA a MAKEDINIJA ne ve saka. Nie sme AMERIKA za vas i pak ke bidime ajde sega gledajte Putin da ne vi go zakaci otpozadi ovoj pat ste na udar mozi cadot da dojde i do nas.....
80
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО трябва да взаимодейства и с Украйна в борбата и с руските агресори.
79
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще анексира Москва - Тръмп или Ердоган?
78
25
 
7
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 7 години
никой диктатор не може да се е.ава с нас
77
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още Волен Сидеров го е казал през 1991 година, че НАТО е страж на мира. А миризливия ботуш на Альоша потъпква свободата на народите и носи мизерия и робство.
76
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро американските приятели ще ни помогнат да си върнем и Македония, а тогава Жужи вече съвсем ще уние. А спомнете си кой отцепи Македония от България, проми им мозъците и ги направи "държава" ?
75
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само така България и Америка срещу Жужи
74
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще те нападне бе ***.
73
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците да върнат Хаваите и Аляска и тогава да дават акъл, нагли окупатори.
72
2
 
20
 
! Отговори
WYPROS преди 7 години
Защо има САЩ войници в България , това самостоятелна мисия на Частна Фирма ли е ?България е член на НАТО и ЕС . Каква е тази част на военно присъствие от Чужда Държава без санкция на Народното Събрание .Въпроса ми е Правилен .
71
5
 
19
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Поздравявам американците с 3-ти март! За което благодарим на Русия.
70
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите да не се притесняват от НАТО. То е отбранителна организация и се грижи за националната сигурност на своите членки. Ако не вярват да питат натовския генерал Радев. Тези маневри се правят за първи път, а причината е агресивното поведение на Русия към своите съседи и черноморския басейн. Както и опита и за дестабилизация на Балканите.
69
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Инициативата на САЩ в рамките на гарантиране на сигурността на европейските съюзници на НАТО".Т.е.без да им искаме гаранции за сигурността те поемат ИНИЦИАТИВА да ни се натрапят и да ни пазят от виртуални заплахи.Ако ние поемем инициатива и изпратим някаква военна техника в САЩ,защото например Куба или Виетнам биха могли да ги нападнат,дали ще ни пуснат?!
68
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американският войник само на чужда територия се меси. Докато не ги излупат здраво. Те тук ще си ядат бой и по кръчмите ако ходат.
67
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако стане напечено, тези американски пишлемета, първи ще избягат! Ще трябва ние да посрещаме като освободители руската армия! За трети път!
66
3
 
13
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
До ХайдрихА евреина Труман пусна атомните бомби над Япония.Не знам после кой *** плака и дали от щастие?!
65
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 74Брей, брей, брей......така ли мислиш???? Знаеш ли, струва ми се, че ТИ и такива като тебе, ПЪРВИ ЩЕ ПОСРЕЩНАТ зелените човечета!!!! И ще им се радвате!!!! Я ми кажи, ако обичаш ЕДИН СЛУЧАЙ, където краварчетата НЯКОГО СА ЗАЩИТИЛИ??????????????????? Неееее, не бъркай НАХЛУВАНЕТО И РАЗРУШЕНИЕТО НА държавите за краварски интерес! Кажи поне една държава, "защитена" от нато-нациките! Правилно - НИТО ЕДНА!!!!!!
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един Искандер по полигона, и вече ще може да се ползва за декор на филми за Луната.
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога успяха герверсите, не оня земеделец ги е докарал тук тия нещастни окупатори.
62
14
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Анонимен"Чужда войска няма работа в България. Мръсни предатели гербераски"...------------------------------------------------------Генералчо ги е поканил... - браво Радев - кака *** ще беснее и незнам как ще се оправдава пред таварисшч Решетников...