След трагедията в "Ечемишка": Кой е виновен?

Братът на загиналата жена в тунела се среща с шефа на АПИ
15 фев 2017 11:50,
15
След трагедията в "Ечемишка": Кой е виновен?
Снимка: кадър Нова тв

След трагедията в тунел "Ечемишка" започваме все по-често да се питаме правят ли нещо властите у нас, за да обезопасят тунелите и взимат ли се някакви мерки, за да не се стига повече до такива ужасяващи последствия.

Николай, братът на загиналата в тунела жена, се среща с шефа на Пътна агенция Пирин Пенчев, за да получи отговори на тези въпроси. Срещата между двамата се състои в Пътната агенция.

"Сестра ми не можем да я върнем, така че оттук нататък трябва да бъдете коректни и да вършите работата както трябва, а не след като стане инцидента тогава да се започва - да се търсят виновни и причината", казва Николай Николов, пострадал и брат на жертвата в "Ечемишка".

В отговор на това Пирин Пенчев, директор на АПИ, заяви: "Ще се опитам да направим всичко възможно да обезопасим част от републиканската пътна мрежа, ако трябва и да ги затворим, ако не са безопасни, да не се повтаря повече".

У нас има 34 тунела. Ревизията показва, че 16 от тях са в критично състояние - в Ловеч, Велико Търново, както и всички тунели по магистрала "Хемус" без "Правешки ханове".

На въпрос на Нова тв дали има тунели, които реално да заплашват здравето и живота на хората, Пенчев заявява, че ако е имало такива тунели, щели да бъдат затворени веднага.

Шофьори обаче се страхуват. Липса на осветление, ледени висулки и разрушени стени заплашват пътуващите през двата тунела по трасето Русе-Свиленград, край Велико Търново. Сериозни проблеми има и с тунелите край Ловеч. В момента експерти преценяват къде ремонтите трябва да започнат най-спешно.

Обвинен за трагедията в "Ечемишка" все още няма.

"Според мен няма да има наказан и всичко ще се потули, ще се размие и ще се превхърли в миналото. Както виждаш 12 години не се е направило нищо, сега да се направи, няма да стане", споделя Николай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Виновно е винаги е търпението на хората
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновни са всички управляващи които искат за един мандат да станат милионери.Сега падат тунелите след години ще се разпадне енергетиката водоснабдяването парно започна да се разпада .Но кой да обясни на неграмотни власт имащи че всяка система изисква редовна поддръжка. Но има една максима . Днес крада след мен потоп и ве ми пука.
12
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойде Радев и неговите комунисти от служебния кабинет и всичко в държавата взе да се разпада.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа знае виновните, изфирясалият чичка от село Банкя и тлъстата му либовница, наречена за благозвучие Мамутицата Свинетка. Кой друг ще е,нали чичака ни проглуши ушите колко ни е направил и как сме забогатяли.
10
1
 
7
 
! Отговори
тото преди 7 години
До Анонимен вярно тлъстата свинкя павлова и тиквочев крадците неудържими докараха смъртта на пътя
9
0
 
10
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Българските държавни мъже и жени / от 1879/ да 2017 г./ са богоизбрани, недостижими и безгрешни . И всичките са много "успешни".Историците да се произнесат!! Всички вкупом са крадци и убийци, всички се оневиняват един друг! Дори убитите се реабилитират ! Какви "ангелчета" ще изберете в месец април ?? Майката му е да се явите на избори - те си знаят кой ще захапе кокала !!! Отново !!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не трябва само да се "строи" некадърно, а и построеното да се стопанисва и подържа. Ама Павлова какво я бърка. Важно е да се отчитат километри магистрали. От 2009 до сега да ги бяха ремонтирали 10 пъти. Да не говорим, че в тунелите е такава тъмница, че нищо не се вижда.
7
0
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Естествения за България отговор на тоз въпрос е : Никой
6
8
 
2
 
! Отговори
FAKE news! преди 7 години
Според мен тази случка е измислица.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата и тлъстите му Свинеподобна любовница, които два мандата не спряха да крадат от парите на данъкоплатците.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, да бяха само тунелите, ехеееее...
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шарлито от Банкя е виновен
2
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
т живков е виновен че ги е построил
1
1
 
32
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
В случая ще е виновна природата,само наблюдавайте внимателно!