Съдят "пенсионери по болест", свили 700 000 бона от НОИ

144 човека са осъдени в Разград само през 2016 година
27
Съдят "пенсионери по болест", свили 700 000 бона от НОИ
Снимка: Flickr.com

Районната прокуратура в Разград е осъдила 144 човека през 2016 г. по едно и също обвинение. Всички лица са се представили за пенсионери по болест, като са използвали фалшиви документи, за да получат социални пенсии за инвалидност, месечни добавки за социална интеграция - за транспорт, диетично хранене и лекарства.

Размерът на присвоените суми е 666 396 лева, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Над половината от нанесените щети за бюджета на НОИ в размер на 359 236 са възстановени, а 307 160 лв. не са преведени от осъдените лица, предава БТА.

През 2016 г. прокуратурата в Разград е внесла 131 акта срещу мними пенсионери по болест, получили пенсии за инвалидност с неистински експертни решения на ТЕЛК.

Всички дела срещу пенсионери по болест, ползвали фалшиви експертни решения на ТЕЛК, са получили осъдителни присъди, допълват от Апелативната прокуратура във Варна.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Ей за това ДПС не искат ГЕРБ на власт
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Тези,които крадат милиони осъдихте ли ги?Не.Тогава с каква съвест съдите тези бедни нещастници?Оставете хората на мира!
Да не говорим,че на много инвалиди или болни,не се дава достатъчно точки и заплащане.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колкото години е бил член на телк - после толкова години в затвора. автоматично
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - как да го съдим с това "правосъдие", което имаме?

В разцвета на социализЪма у нас изучавахме "Научен комунизъм". Учехме, че с развитието на социалистическото общество държавата ще отмре и също после ще отмре правото. Линията на партията (бкп) беше "развито социалистическо общество". Днес, като се преосмисля случващото се виждаме, че бкп е в нелегалност, но партийната линия още се следва неотклонно. Държавата отмира! Е, с някои разлики, първо отмря (направо умря) правото.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А НОИ като ограбва нас, как да го съдим с това "правосъдие", което имаме?
20
1
 
16
 
! Отговори
До-18 преди 1 година
От голям град съм. Добре,фалшифицираш хартиен носител на решение на ТЕЛК. Но после какво? Невъзможно е да получиш инвалидна пенсия БЕЗ да подкупиш служител от НОИ. Няма как да стане. И съм сигурен,че е такава измамната схема,но в статията журналистът я премълчава. Хвърля вината само и изцяло върху мнимите инвалиди. Това е все едно да фалшифицираш фиш от тото 2,например. И да очакваш,че може да си вземеш печалбата от джакпота БЕЗ да подкупиш служител,(даже няколко служители),от управата на тотото
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
има над 100 000 инвалиди в България , чието единствено заболяване е че са малко по-м.у.р.г.а.в.и.
18
1
 
11
 
! Отговори
Така е. преди 1 година
Когато имаш оригинал на телк/може и купен/ -нямаш проблем.Ако ,,погнеш" подкупените лекари това е друг проблем.Ама как да стане????
17
0
 
2
 
! Отговори
До 15-Анонимен преди 1 година
НЕ знам на колко си,кой си. но хартиените носители тотално се фалшифицират.Ако живееш в голям град ,лесно ще го установиш.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива новини за прокуратурата искам да чета! Браво на Варненския апелативен съд!
15
2
 
16
 
! Отговори
ИСТИНА преди 1 година
Аз съм 95% инвалид .-пенсионер.Ползвам си нормалната пенсия а не инвалидната.Има 500-600 хиляди фалшиви инвалидни пенсии. Кой ги е издал ,как ги е издал,кой крив кой прав не знам но е ужасно гадно да виждаш привилегиите на абсолютно здрави,,инвалиди".Аз съм,,ортопедично здрав"и се втрещявам от паркираните огромни джипове и слизащите от тях ЯКИ и ПОДВИЖНИ младежи и девойки.ЦИНИЗЪМ. Какви пари се крадат,представяте ли си!
14
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невъзможно е с фалшифицирано решение на ТЕЛК да се излъже нито НОИ,нито "Социалните"! Невъзможно е! Това е все едно с фалшива лична карта или задграничен паспорт да минавате границата по няколко пъти на година!? Самият факт,че са ги хванали почти веднага,го доказва. Държавата всячески се опитва да настрои (здравите) българи срещу инвалидите. В случая на подсъзнателно ниво.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали този ТЕЛК СЕ ВПИСВА В НЯКОЛКО РЕГИСТРИ. Така че с копирането на един образен ияма как да се получи без намеса на лекари.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия пенсионери се увеличиха. КАТО БОРЦИТЕ с Превилегиите ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА
11
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшиви експертни решения не се издават от ТЕЛК това за сведение на тези които плюят по лекарите! Не четете ли какво пише в статията? Това са фалшиви и подправени решения а не издадени от ТЕЛК! Няма как комисията на ТЕЛК да ти издаде фалшиво освидетелствуван Тази комисия едва ли ще си сложат главата в торбата и ще издават фолшификати. Правили са го по друг начин. От оригинален телк са преснимали на цветен ксерокс с подправени имена.Техниката е толкова напред че и пари ще си напечаташ!
10
0
 
26
 
! Отговори
. преди 1 година
Това ще да са мангеланци ...
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Профил, профил на крадците искам. Защото аз не познавам ром или държавен хрантутник, без телк и това да се ползват с какви ли не привилегии,и да се занимават с какви ли не измами,докато въртят синджира целодневно.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие прочетохте ли статията - шведите са фалшифицирали решения на ТЕЛК,
"използвали фалшиви документи", не са си платили за такива.
Друг е въпросът, че сигурно 50 пъти по толкова са от типа "болен здрав носи" с платените и напълно неистински инвалидности....
7
2
 
16
 
! Отговори
Даскала преди 1 година
700 000 бона са точно 700 милиона - 700 000 000. Нещо освен правописа Ви куца и математиката.
6
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА СЪД И ПОДБУДИТЕЛИТЕ - ЛЕКАРИТЕ . ЗАЩОТО ТОВА Е ИЗМАМА С ДОКУМЕНТИ. САМИТЕ ПЕНСИОНЕРИ НЕМОГАТ ДА СИ ИЗДАДАТ ДОКУМЕНТА.