Варна: Откриха обесен мъж в изоставена сграда

Съмненията са, че става дума за изчезналия проф. Веселин Пейчев
Обновена: 29 мар 2017 19:44 | 29 мар 2017 19:40, Венцислава Вельова
13
Варна: Откриха обесен мъж в изоставена сграда
Снимка: архив, Булфото

Тяло на обесен мъж беше открито днес в изоставена сграда в центъра на Варна, съобщава Информационна агенция "Черно море".

Още по темата
Сигналът е подаден в 14:30 ч., а в момента продължават процедурите за идентификация на жертвата. При първоначалния оглед не са установени данни за престъпление.

Много е вероятно да става въпрос за изчезналия преди 20-ина дни бивш шеф на Института по океанология проф. Веселин Пейчев. Морският геолог и археолог беше обявен за издирване дори от Интерпол.

За последно той е бил видян да се качва на автобусна спирка във Варна. Професорът бил тръгнал към дъщеря си, която живее в кв. Виница, но така и не стигнал. Преди това той бил с колегата си доц. Димитър Димитров, с когото заедно хванали автобус от кв. "Аспарухово" към центъра.

Откакто проф. Веселин Пейчев е в неизвестност, разследващите в морския град работят по различни версии по случая. Те смятат, че той може да е жертва на различни интереси от различни сфери на морската дейност, тъй като професора участва в много организации. Възникнаха и съмнения дали зад изчезването на Пейчев не стои рапанджийската мафия.

"Проф. Пейчев участва в много организации. Ние започнахме паралелно разследване. Индикациите водят, че изчезването му е вследствие на неговата професионална дейност", каза председателят на сдружението Максим Петков.

По време на управлението на проф. Пейчев на Института по океанология, той успява да издейства от държавата над 1 млн. лв. за научноизследователска дейност на кораба "Академик".

Когато обществената поръчка беше задействана, се проведе конкурс за нов директор на Института и той беше спечелен от друг човек. Новият ръководител спря обществената поръчка.

 


13
Още от
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самообесват ги!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самообесил се е в изоставеното от некадърнициите районно-ченгерсарно. Онези от тихина, знаят ли нещо?
10
0
 
19
 
! Отговори
Преди почти 2 години преди 10 месеца
и друг от БАН изчезна, после го намериха обесен и пак нямаше следи от насилие.
И онзи човек беше постигнал доста. Когато стана директор на издателството на БАН, изведнъж работата потръгна, заизлизаха от печат много повече научни книги, дори в рамките на същата календарна година, в която са представени в издателството. Чудо нечувано за повечето учени.
Дадоха под съд, вместо да го поздравят. Спечели делата на всички инстанции и изведнъж, самоубил се?! И тогава ставаше въпрос за милиони левове.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 9 Хората не се делят на ком. и антиком, а на добри и лоши, де.генерат.
8
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един ком. глас по малко на изборите.
7
1
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 10 месеца
Бог да го прости, градския! Ама журналята за пореден път къртят не мивки, Ани направо океани! "За последно бил забелязан да се качва на автобусна спирка"- ами ако се качи на покрива на автобусна спирка, нали веднага ще го задържи полицията за нарушаване на обществения ред и ще е жив, макар и в ареста. Издиша тази версия, бе ***!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Познавам професора лично - страхотен професионалист и много, много добър човек. Нечий интерес е бил сериозно засегнат, за да се стигне до подобен край. Жалко за човека!
5
1
 
24
 
! Отговори
Жалко.. преди 10 месеца
Интелигентен, духовен, смирен човек, фин.... толкова се нуждае Вселената от такива хора... Да почива в мир и светлина+...
(Но трябва да се разпитат колеги, новото ръководство за атмосферата в Научния институт...Трябва да се разбере коя е тази черна пъклена душа, на когото духовните хора пречат?....)
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Човека беше направил големи археологически открития, сам намираше спонсори и искаше да покаже на света много, но господарите на днешния ден мислят друго яче.

Това с рапаните/мафията е твърде смешно и жалко и няма абсолютно нищо общо с един бедед и трудолюбив учен.......

Поклон пред човека!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сигурно има и мафия на хвърлените фасове. Абе ние сме велики.
Колко пара щеше да влезе в хазната, ако бяхме добри и в кинематографията. Пародии, комедии и драми.
2
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Trepete se be,losho nqma
Slab narod Prosta darjava
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ужас.За горската мафия бях чувал,но че имало и рапанджийска не знаех...