Варна: Откриха обесен мъж в изоставена сграда

Съмненията са, че става дума за изчезналия проф. Веселин Пейчев
Обновена: 29 мар 2017 19:44 | 29 мар 2017 19:40,
13
Варна: Откриха обесен мъж в изоставена сграда
Снимка: архив, Булфото

Тяло на обесен мъж беше открито днес в изоставена сграда в центъра на Варна, съобщава Информационна агенция "Черно море".

Още по темата
Сигналът е подаден в 14:30 ч., а в момента продължават процедурите за идентификация на жертвата. При първоначалния оглед не са установени данни за престъпление.

Много е вероятно да става въпрос за изчезналия преди 20-ина дни бивш шеф на Института по океанология проф. Веселин Пейчев. Морският геолог и археолог беше обявен за издирване дори от Интерпол.

За последно той е бил видян да се качва на автобусна спирка във Варна. Професорът бил тръгнал към дъщеря си, която живее в кв. Виница, но така и не стигнал. Преди това той бил с колегата си доц. Димитър Димитров, с когото заедно хванали автобус от кв. "Аспарухово" към центъра.

Откакто проф. Веселин Пейчев е в неизвестност, разследващите в морския град работят по различни версии по случая. Те смятат, че той може да е жертва на различни интереси от различни сфери на морската дейност, тъй като професора участва в много организации. Възникнаха и съмнения дали зад изчезването на Пейчев не стои рапанджийската мафия.

"Проф. Пейчев участва в много организации. Ние започнахме паралелно разследване. Индикациите водят, че изчезването му е вследствие на неговата професионална дейност", каза председателят на сдружението Максим Петков.

По време на управлението на проф. Пейчев на Института по океанология, той успява да издейства от държавата над 1 млн. лв. за научноизследователска дейност на кораба "Академик".

Когато обществената поръчка беше задействана, се проведе конкурс за нов директор на Института и той беше спечелен от друг човек. Новият ръководител спря обществената поръчка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самообесват ги!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самообесил се е в изоставеното от некадърнициите районно-ченгерсарно. Онези от тихина, знаят ли нещо?
10
0
 
19
 
! Отговори
Преди почти 2 години преди 7 години
и друг от БАН изчезна, после го намериха обесен и пак нямаше следи от насилие.И онзи човек беше постигнал доста. Когато стана директор на издателството на БАН, изведнъж работата потръгна, заизлизаха от печат много повече научни книги, дори в рамките на същата календарна година, в която са представени в издателството. Чудо нечувано за повечето учени.Дадоха под съд, вместо да го поздравят. Спечели делата на всички инстанции и изведнъж, самоубил се?! И тогава ставаше въпрос за милиони левове.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9 Хората не се делят на ком. и антиком, а на добри и лоши, де.генерат.
8
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един ком. глас по малко на изборите.
7
1
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Бог да го прости, градския! Ама журналята за пореден път къртят не мивки, Ани направо океани! "За последно бил забелязан да се качва на автобусна спирка"- ами ако се качи на покрива на автобусна спирка, нали веднага ще го задържи полицията за нарушаване на обществения ред и ще е жив, макар и в ареста. Издиша тази версия, бе ***!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познавам професора лично - страхотен професионалист и много, много добър човек. Нечий интерес е бил сериозно засегнат, за да се стигне до подобен край. Жалко за човека!
5
1
 
24
 
! Отговори
Жалко.. преди 7 години
Интелигентен, духовен, смирен човек, фин.... толкова се нуждае Вселената от такива хора... Да почива в мир и светлина+...(Но трябва да се разпитат колеги, новото ръководство за атмосферата в Научния институт...Трябва да се разбере коя е тази черна пъклена душа, на когото духовните хора пречат?....)
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека беше направил големи археологически открития, сам намираше спонсори и искаше да покаже на света много, но господарите на днешния ден мислят друго яче.Това с рапаните/мафията е твърде смешно и жалко и няма абсолютно нищо общо с един бедед и трудолюбив учен.......Поклон пред човека!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно има и мафия на хвърлените фасове. Абе ние сме велики. Колко пара щеше да влезе в хазната, ако бяхме добри и в кинематографията. Пародии, комедии и драми.
2
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Trepete se be,losho nqma Slab narod Prosta darjava
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас.За горската мафия бях чувал,но че имало и рапанджийска не знаех...