Само за уикенда – 6 нови случая на морбили в Пловдив

Така регистрираните болни в района стават 42
10 апр 2017 12:00,
9
Само за уикенда – 6 нови случая на морбили в Пловдив
Снимка: архив, Reuters

Нови 6 случая на морбили са регистрирани в Пловдив през почивните дни. Това съобщи д-р Моника Троянчева от РЗИ – Пловдив. Случаите са предимно от вчера от Пловдив и околните села.

С това общо регистрираните случаи на морбили в областта стават 42, като 21 от тях са потвърдени чрез проби.

Още по темата

За останалите случаи се очакват резултати от взетите проби. По думите й пробите от новите 6 случая ще бъдат изпратени днес в лабароторията в София.

Д-р Троянчева уточни, че случаят с починалото 10-месечно бебе има връзка с първите регистрирани случаи на пациенти от болница "Св. Мина".

"Надявам се това да е достатъчно сериозен повод майките, които отказват да имунизират децата си да преосмислят решението си", допълни тя пред "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ПловдивморбилиРЗИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Анти ваксъри си имаше и по времето на комунизма. Тогава масово лекарите не имунизираха децата си, защото се бяха нагледали на брутални странични ефекти, които разбира се, никога не бяха оповестени на широката публика. Но тогава нямаше гласност. Сега просто има - това е единствената разлика, като изключим факта, че сега разни шествалентни ваксини са в пъти по-агресивни и не добре изследвани. Тестват ги върху децата на източно европейците.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първата имунизация за морбили се прави на 13 месечна възраст. Така, че не намирам връзка между изказването за отказ от ваксиниране и смъртта на детето.
5
0
 
1
 
! Отговори
Информация по темата преди 7 години
Напишете в Гугъл: "Measles and measles vaccines: fourteen things to consider. " и вижте графиките
4
0
 
3
 
! Отговори
Докога преди 7 години
Зверски убийства на пенсионери, педофилия, изнасилвания, безбройни кражби, някои от тях застрашаващи живота на стотици (крепежни елементи от релси, мантинели), разнасяне на болести. Не плащат осигуровки и данъци, не работят, но за награда пръскаме милиарди на година да ги храним и лекуваме, за дела и затвори.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В началото, когато анти ваксърите надигаха глас, особени проблеми нямаше щото просто нямаше от къде да се заразяват децата. Сега, полека лека ще почне да се трупа критична маса болни и все по-често ще четем такива новини.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** затрива всичко !
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ограждайте махалата с една голяма ограда и да се оправят там