Въвлякоха 91-годишна в "полицейска операция"

"Изгорялата" баба дала близо 2400 лева на ало апашите
Обновена: 12 апр 2017 13:11 | 12 апр 2017 12:37,
17
Въвлякоха 91-годишна в "полицейска операция"
Снимка: Dnes.bg, архив

91-годишна жена от Шумен е била измамена по телефона с близо 2400 лв., съобщиха от МВР.

На домашния ѝ телефон неизвестен се представил за полицай и й обяснил, че в момента се провежда полицейска операция и ако й кажат да даде пари и ценности - да го направи, а полицаите ще бъдат наоколо и ще заловят престъпниците.

Вярвайки че помага на полицията, жената предала 2372 лева и около 50 гр. златни накити.

Малко по-късно установила, че е измамена и подала сигнал е полицията. По случая е започнато е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е с напредване на възрастта човек да започне да изкуфява и да не разсъждава правилно. "Коментаторите" тук който обвиняват възрастните хора най-вероятно и те ще изкуфеят някой ден. Проблема е в тези които се възползват от състоянието им (предимно шведи).
13
1
 
8
 
! Отговори
алоха преди 7 години
Ами линиите се блокират, затова. Схемата не е чак тка проста колкото си мислите. Звънят първо уж полицаите после престъпниците и ако жертвата се опита да се обади през тоя домашния телефон на сина си или полицията линията е блокирана и пенсиите остават в шах и паника какво се случва. Повечето нямат GSMи и дават парите, ако имат друг мобилен апарат могат да се обадят веднага до другаде, но не и през домашния им през който ги цакат, линията им дава винаги заето дори да се опиташ ти да им се обадиш
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са виновни възрастните хора, а тези окло тях и държавата, която никаква я няма.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо полицията спи, а ние им плащаме заплати. До кога ще е това положение.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 91 годинини ако стигнем толкова ще видиш коментатор 1 колко ще си мозъчен. Това е недопустимо, полицията не може, или по-скоро не иска да се справи с проблемът. Всяко едно обаждане може да се проследи безпроблемно. Но не разбирам защо тези възрастни хора не споделят първо с децата си, съседката а направо тръгват. Жалко, след такъв стрес някой хора си отиват.
9
1
 
6
 
! Отговори
Няма проблем преди 7 години
Малко по късно установила че е измамена и подала сигнал в полицията. Е така е възрастните хора действат бавно , за да има за по дълго време. Такива се влачат и по пешаходните пътеки , Ама като спреш до тях и им свирнеш, атскачат като моме на отсрещния тротоар.
8
0
 
5
 
! Отговори
хммм преди 7 години
май ти си тоя без работа като те гледам, да беше една или две грешки в статията нищо нямаше да кажа, ама то няма правилно изречение. Вземете си оправете сайта най-после, не се карайте с читателите, те нямат вина че сте неграмотни. Не е лошо като кажеш на сбъркал че е сбъркал, проблема е като не си признавате очевидни грешки, не сте интересни, просто се излагате.
7
2
 
3
 
! Отговори
ЕЙ хммм преди 7 години
Ти нямаш ли си работа бре.Просто трябва да се заядеш,вместо да седнеш да си учиш уроците.Че матура идва ,там покажи знания за шестициV
6
1
 
3
 
! Отговори
До 2 Експертно стано преди 7 години
Как точно ,,образования криминалист" ще ги разнищи бе Умчо. Ами отивай,,,разнищвай" вместо да висиш по цял ден пред клавиатурата и пари и слава те чакат.Ама така на тюфлека в къщи пред лаптопа всичко е от лесно ,по лесно.Аман от недорасли умници. Тоя интернет ви изпи и малкото мозък който имате. Експерти по ВСИЧКО.
5
0
 
13
 
! Отговори
хммм преди 7 години
много неграмотно написана статия междудругото. "полицай и й обяснил", както и "полицейска операция и ако й кажат да даде" Ето още едно "измамена и подала сигнал е полицията" Ето едно и за завърщек "По случая е започнато е досъдебно производство." Три изречения в поредната ви НОВИНА с четири грещки на третокласник. Хора много Ви се молим подбирайте си редакторите, не искаме да четем подобни неграмотни драскания, това е вече прекалено дори за вашия сайт.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве, рапоня въвлече целата държава в изборна спирала, вие за една бройка и нема три хилки уревахте орталъка!
3
2
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Аквариум, вчера, когато Пешо те измами всички около теб ти казаха, че си безмозъчен и сега си търсиш дружки.
2
1
 
9
 
! Отговори
Експерно становище преди 7 години
Полицията много добре знае ,че къртици в здравеопазването изнасят данни и телефони на дементните старци! Един образован криминалист за няколко часа може да разнищи десетки случай на измами ама спасението на старците е дело на самите старци!
1
5
 
18
 
! Отговори
Аквариум преди 7 години
Риби. Пълни риби, безмозъчни са жертвите. Заслужават си го.