Голямото прибиране: Спират камионите от 14 до 20 часа

Катаджиите зорко ще бдят за безопасността на пътя
17 апр 2017 09:14,
22
Голямото прибиране: Спират камионите от 14 до 20 часа
Снимка: архив Булфото

В последния почивен ден за Великден от 14.00 до 20 часа се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на четирите почивни дни. Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:
• автомагистралите;
• път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ "Струма" при Благоевград - ГКПП "Кулата";
• път I-4 п. в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен;
• път I-5 Русе - Велико Търново;
• път I-8 ГКПП "Калотина" – София;
• път I-9 Варна - Бургас;
• път II-18 Околовръстен път на град София;
• път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност утре - 17 април, от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79). Временната организция ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево" от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847.

Алтернативният маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин". Поради продължаващите строително-ремонтни дейности на банкета между км 9 и км 10 на автомагистрала "Люлин", движението в посока София ще се осъществява в две ленти.

По време на почивните дни няма промяна във временната организация на движение в тунелите "Ечемишка" и "Витиня" на АМ "Хемус". Трафикът на всички моторни превозни средства се осъществява, както и досега двупосочно в тръбата в посока София. Ремонтът на десните тръби на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" е планирано да завърши до края на месец юни.

Шофьорите могат да използват и алтернативния маршрут по път I-1 София – Ботевград. В участъка от км 189 до км 215 приключиха ремонтните дейности по пътното платно. Поставени са нови ограничителни системи и хоризонтална маркировка.

Гражданите и транспортните фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Изгрева преди 6 години
- Най-после Изгрева иде да спаси раята от тиранте! Алляяяяяяяяяяях! (Вдигай задниците демек!)
17
1
 
1
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Айдйее на софятяа..." - Иванчива, нъписа лйе дуклада за дилигата от НАП? - Ох, Божичкова, сал туй съм втАсала... Туй кузуняци, туй ейца да буядишам... Слйед празницитйе, кат са върна в читвъртак..."(дочуто в бистро с храна за вкъщи, в близост до няколко министерства)
16
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 6 години
Кореняци, клонаци всичките святкате по магистралата като профани, всички паркирате по тротоарите и в градинките пред панелките колите купени от автоморги в Италия. Всичките сте недоволни от държавата и общината като че заслужавате по-добра. Братя българи вие сте пакистанци. Барем си се харесвайте.
15
0
 
2
 
! Отговори
кореняк сф преди 6 години
До АззаЗа сведение:Кореняк софиянец е възпитан и образован от български род населяващ гр. София доста преди 1944 г. и е наследник на имоти предимно в центъра от които получава доход над 3000 евро на месец.
14
0
 
7
 
! Отговори
впечатлен преди 6 години
Истински рай най-хубавото място за почивка е София през празниците без селяните.
13
3
 
3
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
И най-голямата простотия на шопите, е че те си въобразяват, че всички хора извън София са селяни, реално е точно обратното ама те отде да го знаят това. Най-добре е шопите никога да не идват на морето, защото по-големи *** и мизерници от тях няма и тука лятото заприличва на *** благодарение на това.
12
1
 
5
 
! Отговори
До 11 и 12 преди 6 години
Браво на вас,ако може и другите селт***ци да преминават транзит или изобщо да не стъпват в Сф,ще сме най-добре!!!!
11
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До Snorky. Абсолютно, и аз гледам колкото може по-малко да ходя в София, просто ми е неприятен този град с постоянно забързаните си, правещи се на сериозни и заети с мноого важни дела човеченца, повечето довлекли се незнайно откъде. За летището ходя директно, без дори да влиза към центъра, а ако се наложи по работа, гледам по най-бързия начин да се приключва и да се махам.
10
3
 
6
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Добре, че само като летя ми се налага да ходя в тая *** София. Най-мръсния град, в който съм бил, отвратителен град с кофти хора.
9
1
 
16
 
! Отговори
Борис преди 6 години
Мноооого ***, комплексиран и мазохистичен народ! Къде са тръгнали питай ги, като се върнат да кажат " еее ама ние бяхме еди къде си, ядохме еди какво си, пихме..."!Вместо да си отпразнуват тоя светъл празник у дома със семейството, то хукнало по Гърция, по задръствания, препочита цял да седи по пътищата ама да се чекне във фейса, че е еди къде си и пътува! Комплексирани сме!
8
5
 
6
 
! Отговори
Азза преди 6 години
Имайте предвид, че ниско платената работа я вършат предимно кореняк шопи, защото си имат панелка и могат да си позволят да работят за 600-700лв.
7
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махайте се от София,останете си в прованса.Писна ми от тия сел***ндури да идват на орди в Сф.Взимайте си куфарите,старите талиги и се измитайте,че не се издържа вече!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно ли сте толкова прости?
5
0
 
38
 
! Отговори
до бай брадър преди 6 години
Ти ни заплата, ни голямо достойнство можеш да извадиш , 15 сантово израстъче, покълнало до външния селски нужник.
4
37
 
4
 
! Отговори
Бай брадър преди 6 години
До номер 1: бате тъй кат та гледам, от теб по-голЕм *** нема. И кво си вириш заплатата, нямаш *** за мерене и ще мерим заплатите ли?
3
8
 
26
 
! Отговори
Директор Миланова преди 6 години
Да се върне незабавно софийското жителство, да се отнемат жилищата на всички бедняци, теглили дългосрочни кредити, в София да останат можещите, финансово заможните и проспериращи Софийски Жители. Провансаджиите нямат шанс тук, мястото им е по полетата и градините - да жънат и орат, да берат зарзават, да се търкалят в калта, където им е мястото! Висшето Софийски Общество ви мрази, вие сте по-ниско звено от нас, Големите Хора големите Заплати, Големите Коли, Големите Амбиции, Големия Успех.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До София 3к заплатаКато ти гледам името и ти си прекарал известно време навън.Като се махнат, кой ще ти е обслужващ персонал? Ти ли ще си миеш чинията в заведенията, в които всяка вечер се храниш?
1
1
 
12
 
! Отговори
Провинцията преди 6 години
Аааа. Дръжте си ги при вас. И ние не ги искаме при нас..