Баба и синът й предадоха 8 000 лева за "Георгиев"

Жертвите на поредната телефонна измама са от Ботевград
19 апр 2017 12:23,
25
Баба и синът й предадоха 8 000 лева за "Георгиев"
Снимка: Dnes.bg, архив

Около 17:10 часа на 18 април в РПУ-Ботевград е получен сигнал за 88-годишна жена от града, станала жертва на телефонна измама.

Около 10:30 часа същия ден възрастната жена е получила обаждане на домашния си телефон от непознат, представил си за служител на МВР с фамилия "Георгиев", който я убедил, че трябва да даде всичките си спестявания, за да помогне за залавянето на телефонни измамници.

Потърпевшата събрала сумата от 8 000 лева, които 68-годишният й син оставил на стълбищна площадка на друг адрес в града. По случая е образувано досъдебно производство.

МВР за пореден път призовават гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Георгиев преди 7 години
Не съм аз, адаша е...
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еволюцията бяга, еволюцията бяга, неусетно почти! Пачки хвърляме днес, пачки хвърляме днес щот сме умни глави! На на на на !
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Син на баба си.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Ботевград има много телефонни измамници за интегриране.
16
0
 
3
 
! Отговори
Банално преди 7 години
Вече взе да става банално и трагично. Мисля че се превърна в новото нормално да си подхвърлят пачки от бабета.
15
0
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
Гуер, кво рече? Я, пак, че нещо не ти се разбира, ама пък може да е ... интересно.
14
2
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Не им трябва мобилен оператор, достатъчно е на вече вкараните в Затвора алоизмамници да им приберат мобилните телефони - те са мозъците на схемите и те контролират изпълнителите, и те се отчитат нагоре по веригата.
13
0
 
4
 
! Отговори
guer преди 7 години
ako nema belgiiski zaplati v bg, sha zgori ns i ms.
12
0
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Е, не само си хвърля парите през прозореца, ами ги носи и слага под камък, че дори си дава и златото ...- по описания случай на измама и в гр.Бяла, пак на същата дата.
11
0
 
15
 
! Отговори
аве преди 7 години
почвам да се замислям и аз да се включа в тоя печеливш бизнес! Матряла, дето гласува за 240 *** хвърля пари през прозореца на поразия!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БАБИ - РЕСТИТУТКИ.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9При тази техника с малко съдействие от страна на мобилните опeратори за няколко часа измамниците могат да бъдат открити.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе дайте ги тия баби бе. То ми писна само в измамници да отиват парите им.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 5Навсякъде стават измами. Дори и в интернет.Много приложения изтеглени от магазина на Гугъл изпращат автоматично sms.Има много хора, които са се набутали така.Също прави се огледален сайт преличащ на известне сайт, като Амазон.Хората непоглеждат адреса и си въвеждат картата за да купят нещо.Ако нямат 3D защита лесно ще им източат картата и може да прехвърлят парите със сайт за залози.Ще напрявят че е заложил и че е загубил.
6
2
 
13
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
НЕ се научи този народ който не е целодневно в интернет.Има стотици стари хора които си живеят в техен си свят.На баща ми 88годишен вече няколко пъти му се обаждат,но той ги псува и те затварят. През ден-два му напомням и той е в час.Но има старци които гледат само сериали,или въобще не гледат,а и по телевизиите не са се скъсали да ги предупреждават.Разберете старият човек живее в свой свят и ако няма млади хора около него да го,,светват" от време на време е ,,готов за измама."
5
2
 
4
 
! Отговори
КАТ преди 7 години
Позитано 20, Вие книжка имате ли? Ако имате такава би трябвало да знаете и ПЗП. Как трябва да се движи водач на МПС в градски условия?
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, тези новини не спират да се въртят, как не се научи народът? Вчера пишеше колко голям процент има телевизор, пък пак всеки ден нов на въдицата..
3
5
 
10
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
Няма нужда от коментари. Всичко е ясно. Такива са и гламаците зад кормилото , но те убиват хора. А бабите само да пият по една студена вода.Онзи ден жено на 61г. гламак скача на пътеката без да се огледа и прецени че летящия към нея автомобил ще я отнесе.Защо премахнахте споделената отговорност за ПТП на пеш. пътека? Това е лудост.И измамените баби и глъмаците пешеходци трябва да имат чувство за самосъхранение и елементарна мисловна дейност.Иначе са маймуни.
2
3
 
16
 
! Отговори
преди 7 години
МВР много добре знаят,че телефонните измами стават с любезното съдействие на къртиците в здравеопазването копито споделят телефоните на дементни старци с айдуклъка! Как пък либерстите могат да следят всеки хейтър на мириканското посолство, па не могат да изловят тези които плячкосват бедните и болни старци?
1
1
 
9
 
! Отговори
Некой си... преди 7 години
Фейк нюз...