Постен all inclusive – чуждите туристи искат качество у нас. Има ли го?

Признание: Качеството на храната по родното Черноморие е занижено
20 апр 2017 09:00, Мария Захариева
68
Постен all inclusive – чуждите туристи искат качество у нас. Има ли го?
Снимка: архив, Bulphoto

Качеството на храната в много туристически обекти по българското Черноморие не отговаря на изискванията на туристите. Това заявиха експерти по време на специализираното изложение "Храни и напитки", което се проведе край Варна.

Според тях ол-инклузивът в хотелите е занижил стандартите за качество, което принуждава част от туристите да предпочитат чужди дестинации.

Българското Черноморие може да стане по-привлекателна дестинация за туристите, ако се подобри качеството на храната в хотелите и ресторантите. Това заявиха собственици на туристически обекти край морето.

"Допреди няколко години много от моите колеги гледаха само цени, за да предложат максимално евтин продукт, но пазара налага вече нещо много по-различно. Туристите започнаха да търсят качество, правейки кампромис със цената", обясни Ясен Щерев, генерален мениджър на хотел.

Близо 120 доставчици и производители представиха на изложението над 4000 продукта за ресторантьорския сектор и кетъринг индустрията. Те се надяват да договорят приемливи цени за своите клиенти и да осигурят добри продажби на продуктите си през летния сезон.

"Аз мисля, че всички фирми сме настроили нашите производства в средното злато, както му казваме – среден ценови клас, където мисля, че качество и цена са опитмални и смятам, че наистина предпочитат българското", каза Марина Вълева, представител на фирма-производител.

"Цената продължава да е определящ фактор. Не само, но според мен тя е на първо място, което не омаловажава качеството на продуктите. Всеки иска да постигне най-доброто съотношение качество-цена", коментира пред БНТ Тодор Сотиров, управител на фирмата-организатор на форума.

Следващото издание на форума ще се проведе на 27 април в курорта Слънчев бряг.


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
тъй ще е преди 3 години
Как да има качество като сме ориентирани към руски туристи?
Просто трябва да се разбере че ниската цена означава и ефтина храна.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самият факт че България е единствената европейска страна, в която няма и един ресторант, удостоен с поне една звезда Мишлен, е достатъчно показателен!
Качеството на храните е изключително ниско. Разнообразието от асортименти за всеки вкус - също
57
0
 
11
 
! Отговори
РОССИЯ преди 3 години
не можем да се сравним с анталия имат страхотна кухня и евтина.а нашето скъпо и не качествено мината година бях созопол страхотно обслужване на всякъде но скъпо.най напред вдигнете заплатите на персионала качество ще има на цели сто процента когато има стимул човек работи с голямо желание без стимул мама на тате не дава
56
1
 
14
 
! Отговори
Иван М. преди 3 години
Какво качество да има? За 39лв. нощувка вие искате нощувка, вода, ток, климатици, обслужване, най-добрите хранителни продукти от Европа? Няма такъв филм.
Качество ще има само когато приемаме по-малко на брой туристи, но се вдигнат цените на всички услуги. Качество ще има когато се премахнат сергийките от турски тип и когато мутрите бъдат изгонени от туризма. Качество ще има когато заплатите на персонала са пропорционални на постигнатото от цялостния колектив.Качествен туризъм с трици не се прави
55
0
 
1
 
! Отговори
Психодиспансер преди 3 години
Не ! Няма го.
54
1
 
12
 
! Отговори
дедо гоше преди 3 години
има ли качество ?? с много малки изклучения - НЕ! Защото за да го има, трябва ОБУЧЕНИЕ - нчкой да сабере персонала за седмица или две и да им каже 1.2.3 ето така се обслужват клиенти...но не, наемат и им казват - искам обороти! Не става така...зашото съчият този мениджър ще иде в супермаркета след работа и ще получи същото некачествено обслъувване защото колегата му не си е обучил и той хората и така...но рано или късно ше се научим как се прави...неизбежно е!
53
0
 
21
 
! Отговори
Раковски преди 3 години
Именно поради тези причини от началото на псевдо-демократичните промени
у нас не съм стъпил на българското Черноморие, защото съм преценил че
парите мога да си ги дам на гърци, турци, албанци, италианци или испанци,
но в никакъв случаи на тези тъпи и *** мутрагени по морето, които направиха
своите хотели с откраднати пари . . .от теб и мен !!!
52
1
 
9
 
! Отговори
подигравката преди 3 години
Златни Пясъци беше хубав курорт преди да се намясят милите ни софиянци, благодарение на г-н Костов който подари земята на Славчо Христов и сега всеки плаща на тях за серциика, за охрана на сергииката инак не може да вземеш сергиика, на Златните има повече магазини от Варна, някой наподобавят Метро, 1990та е имало 1 магазин скрит за администрацията, на Златните няма 1 свободно парко място 2лв на час или паяк само за 72лв, храната в някой хотели е ужасна, даже петсонала не я искат, има още купища
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Небеса къде лие гледала за тоалети или за поредния любовник милата влюбена намерила си мъж ем за маса ем за легло успех
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О братовчетке като си издънила вчера системата кои виновен че твоито умно сее изложило а ми ние ли да ти носим последствията че ти мила като не знаеш де да ходиш някои да тие крив хаиде следващия път и не ме бъркаи сдруг цуре да
49
0
 
4
 
! Отговори
Rommel преди 3 години
О,небеса! Имате ли главни редактори и изобщо някакви редактори, как може толкова правописни грешки?? "правейки кампромис със цената" ??? Едното да допуснем, че е от недоглеждане, ама това "със" ???
48
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелел кви сте хейтъри, ще повърна! Ми не ходета на нашето море като ви е толкова гнусно и толкова! Има прекрасни места по морето, вие ако ходите само във Варна и на Слънчака проблемът си е ваш! Ходете в Гърция и им пълнете гушите на милите ни съседи, или най добре имигрирайте там, такива хора като вас не са нужни на България, по добре ман..галите
47
1
 
17
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
На Златни пясъци след 1990 год. останаха само Златните спомени и Златните мечти на Българите.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златни пясъци бяха за западняци и по-уредени нашенци.
В каква станция съм спал, бедна ти е фантазията. Честно казано, в това отношение сега е по-добре. Просто сме много далеч от истината, обаче.
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което направиха на Златни пясъци, е престъпление. Грозни мастодонтни хотели, заместиха онези красиви по малки, но за разлика от това в гората хотелчета. Неповторимите типично български ресторанти, абсолютно качество на храна и обслужване. Ако бяха оставили това, сега щяха да печелят. Сега е пълно трагедия. Бетон, грозни хотели, долно качество на обслужване. Няма нещо в тази страна което да не развалиха. Преди имаше главно западни туристи. Сега се надяват на румънци, че и те вече не ходят.
44
9
 
5
 
! Отговори
Мария преди 3 години
На нашето море освен че храната не струва, и морето също не струва, заради мръсотията и заразите. Много българи все още ходят на море у нас, основно заради финансови причини, у нас може да прекараш почивка за двама за седмица с около 1000лв. с пътя и яденето в 3* хотел. Дори и в Турция излиза малко по-скъпо, основно заради пътя, а и отива повече време за придвижване.
43
0
 
12
 
! Отговори
Че Гевара преди 3 години
Няма как ,при разкладка 10-12 лева на човек на ден включително алкохола ,да ядеш нещо качествено.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един написал, че идват за евтини жени. Е? Внасяме ли ги тези жени, или са от тука. И като са евтини и се продават за жълти стотинки... аз ли да им кажа, не така момичета или мама и тате така ги възпитанат, или не знаят кви ги вършат щерките им. Или ще кажеш, тия са от етноса. ОК. ама по морето се виждат доста не от етноса.
41
14
 
5
 
! Отговори
нормално преди 3 години
Храната в туркеу ви е вкусна щот бай Метин редовно души едноокия в соса за дюнери , а Ханъм гиби топи превръзката в сутрешното ви чайче
40
2
 
23
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
Не е само заради ниските заплати, в известни курорти по света работят за същите пари- Мексико, Филипините, Индонезия...
Ние имаме много кратко лято, всеки сезон се наема персонал наново. Но малко хора работят сезонно, защото после какво ще ядат?
Персонала не се обучава правилно, често се ползват роми от близките до морето селца.
Търси се макс печалба с минимум вложения.
И при социализма туризма ни беше губещ, наливаха се много пари заради имидж, майка ми беше управител на хотел на Златните.