Криза: Урана в хасковската вода удари местния имотен пазар

Къщи там купуват предимно чужденци пенсионери
25 апр 2017 08:21, Мария Захариева
12
Криза: Урана в хасковската вода удари местния имотен пазар
Снимка: Reuters, архив

Скандалът с водата с уран е напът да удари пазара на имоти в Хасково, опасяват се местни брокери.
От друга страна, в областния център и в близкия Димитровград сделките са бели лястовици. Цените на имотите са високи, а двата града, които са на разстояние 16 км, са обезлюдени заради голямата миграция към столицата и Западна Европа.

Къщи в Хасково купуват предимно чужденци, потомци на български изселници в Турция, които са припечелили от дългите години като работници в чужбина. И хора от Северна Гърция, предимно пенсионери и инвалиди. Те предпочитат да живеят в България с гръцките си пенсии, пише "Монитор". 

Иначе къщите в Хасково вървят на цени от 30 до 450 хил. лева. Най-скъпият имот, обявен за продан в момента, е напълно обзаведена еднофамилна къща в затворен комплекс до кв. "Куба". Имотът е ново строителство, с акт 16 и е с 262 кв. м застроена площ. Само гаражът е 22 квадрата. Луксозното еднофамилно жилище е с водно подово отопление, камина с пелети, бойлерът се захранва и от соларни панели на покрива. Има филтри за пречистване на питейната вода - екстра, която е суперактуална около истерията с урана във водата на Хасково.

Около 1000 лева на квадрат вървят къщите в съседния Димитровград. Търсенето в момента е предимно на малки имоти с дворчета в димитровградските села и в община Минерални бани, които са на 10-20 км от Хасково. 

В Хасково за най-скъп квартал се счита този между Панорамния път и ул. "Веслец". Новите къщи там са боядисани предимно в оранжево и кафяво. Затова и само за няколко години се наложи неофициалното му и шеговито име "Ориндж Каунти". Повечето имоти в този квартал обаче все още са необитаеми заради доста високите им цени. 


12
Още от
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 месеца
Истеричката и бивша на Станишев, Е.Й, е депутат от Хасково, нали се сещате? Като всички журналисти, дето "влизат в политиката" е способна само да прави парлама. Що ли пък точно преди изборите се повиши това съдържание на уран и точно в Хасково?
Всичките 78 уранови мини в Б-я се оказаха все от преди 50 г !!!
Ало, троловете, нещо за Бойко? Пригласяйте на Е.Йончева, хайде, не ви чувам!
9
0
 
5
 
! Отговори
Togo преди 10 месеца
Мисля, че навсякъде са го закъсали с продажбите, но си мълчат. Статистиката на Агенцията по вписванията е ясна. PS: От Каменица в Пловдив остана само Комина :)
8
0
 
8
 
! Отговори
Оруел преди 10 месеца
Точно обратното, Каменица се произвежда в Хасково. Завода на Каменица в Пловдив беше бутнат!
7
0
 
8
 
! Отговори
nkavrakov преди 10 месеца
Алчността на брокери,банки,собственици на имоти се наказва.
Природата си знае работата.
Дано пазара на имоти не само се сгромоляса ами направо да претърпи тотален крах.
Ако живеещите в Хасково имат поне малко акъл ,да емигрират от тази разпадаща се държава.
6
1
 
10
 
! Отговори
Know how преди 10 месеца
До 5: Всички бири на марката "Каменица" се произвеждат в Хасково. В Пловдив завода е затворен.
5
12
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 10 месеца
Въпреки, че Астика е хасковска марка тя се произвежда в Пловдив, както и Каменица - в един и същ завод.
4
2
 
5
 
! Отговори
фалшиви новини преди 10 месеца
Досега не е имало превишени стойности на урана и изведнъж хоп - урана се увеличил. Или някой е пуснал уран в водата или информацията е фалшива. По-скоро второто.
3
2
 
7
 
! Отговори
АTAKICT преди 10 месеца
УРАН ВЪВ ВОДАТА---ШМЕНТИ --КАПЕЛИ ПРОДАЖБИТЕ НА МИНЕРАЛНА ВОДА СКОЧШХА С 200 ПРОЦЕНТА---ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА ВОДНАТА МАФИЯ ПОСТИГНА ЦЕЛТА СИ
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има филтри за пречистване на питейната вода - екстра, която е суперактуална около истерията с урана във водата на Хасково.
-------------------------------------------------------------------------

:) Доообре
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам за имотния пазар в Хасково и влиянието на урана върху него, но виждам какво става в кварталното магазинче. Още им стоят хасковските Великденски козунаци,а дори и бирените кибици пред него, не пият каменица и астика, незнайно защо.