Арестуваха крави в Дупнишко, пасли "без разрешение"

Собственикът е глобен с 500 лв., второ провинение му е
Обновена: 27 апр 2017 08:48 | 27 апр 2017 08:37,
13
Арестуваха крави в Дупнишко, пасли "без разрешение"
Снимка: Reuters, архив

Общинската администрация в Дупница арестува бикове и крави в района на зона за отдих – спортен комплекс и детска площадка в село Самораново. Животните са установени на място и без никакъв надзор от страна на собственика.

"До установяването на биковете и кравите се стигна след подаден сигнал от жител на селото. На място видяхме животните, които без никакъв контрол движеха из съоръженията и шашкаха всички посетители", коментираха от администрацията в Дупница пред "Монитор".

Животните са собственост на дупничанин, който ще отнесе максимална финансова санкция, описана в Наредбата за опазване на площите за обществено ползване.

Съставен му е акт от служителите, като от началото на годината това е втори за същото провинение и глобата ще бъде в размер на 500 лева.

През миналата година, на въпросния мъж са съставени няколко акта за същите си действия, които се обжалват в съда.

Глоба ще бъде наложена и на още един човек от Самораново за допуснато навлизане на коне в обработваеми земи от жител на селото и унищожаване на земеделска продукция. Тя ще бъде в размер от 100 до 500 лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Дупницабиковекрави
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
haha преди 6 години
Чудесна работа на ушевите! Спя спокойно вече.
5
0
 
5
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Вече сме за national geographic :D
4
0
 
11
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Начи ако хванат си-га-ни да си .. "берат" железо някъде- няма проблем, имат нужди. Кравите дето пасат тревата обаче- проблем! Глобили го чиляка 500 лв. Малко му е за такова "сериозно" престъпление, че и рецидив! Да му конфискуват имуществото и в затвора трябва!На 2ри прочит: било на детска площадка в селото.. странно ми се струва, но е възможно, то вече има спортни зали за 5000 човека в села... Въпросът е обаче: защо за някои случаи се прилага цялата строгост на закона, а за някои- съвсем не?
3
3
 
5
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Малко му е глобата! Цър-пър и кебапче за цело село,защото на колко ли хорица,които си мълчат от страх са направили бели тези животинки!!!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZAMINAL E V ITALIA PRI SINO MU,KOITO E MILIONER I MOGE DA PLATI GLOBATA.
1
4
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Сигурно зима субсидия от няколко хиляди лева, вие го плашите с 500. Не че са малко за един човек, ама... при положение че това му е 3-4 то нарушение за една година....