Заради забравен ключ: Баща преби 10-годишния си син

Майката избягала преди години в чужбина заради тормоза на съпруга си
9 май 2017 15:35,
40
Заради забравен ключ: Баща преби 10-годишния си син
Снимка: архив, БТА

10-годишно момче е прието с черепно-мозъчна травма във Великотърновската болница след жесток побой, нанесен от баща му. Зверството било извършено в понеделник вечерта в село Беляковец, защото малкият си бил забравил ключа за вкъщи.

Бащата, известен с агресивния си нрав и лошо пиянство, се нахвърлил върху сина си и го пребил жестоко. Детето постъпило същата нощ в неврохирургията и е подложено на лечение. Според лекарите не се е наложила оперативна интервенция, има опасност за живота му, но е в добро състояние. От отделението са подали сигнал до детска педагогическа стая, откъдето са уведомили и социалните служби.

Бащата отглеждал сина си сам. Майката преди години избягала в чужбина, за да се спаси от тормоза на съпруга. Преди това живеели в търновското село Присово, но от известно време се преместили в Беляковец, казаха запознати със случая, пише "24 часа".

Социалните работници са работили с детето в риск и агресивния баща преди 7 години. През май 2010 г. те получили сигнал от детската градина, където бащата бил забравил сина си. Тогава момчето било отнето от бащата и настанено временно в дом "Пеньо и Мария Велкови" във Велико Търново, но с решение на съда още през септември същата година то било върнато при родителя.

"Ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск за връщане на детето при бащата", каза шефката нa Дирекциятa зa coциaлнo пoдпoмaгaнe във Велико Tъpново Мая Пешева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поредната индийска драма.... Трябва да направите отделен раздел в сайта, както и във всички други сайтове, и там да ги пускате такива новини, няма смисъл да стресирате хората с нечовешките постъпки на тия...
10
1
 
25
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Това си е опит за убийство .... какво ще г;едат социалните... МВР и прокуратотурата да се заемат по случая!
9
0
 
27
 
! Отговори
омг преди 6 години
"Ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск за връщане на детето при бащата?"Какъв риск като виждаме, че е образцов родител?
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво вземат заплати закрила на детето и социалните??? Ми те имитират работа. Как ще пставиш дете при подобен хахо, да го убие от бой или да си отгледа поредния садист, комплексар в България??? Като се сетя, че има и закрилящи, спциални ур.оди чиновници дето погнаха бащата за малките шахматисти, които не ходеха на задължително училище и също бяха дали на една несретница малките и деца на приемни семейства, докато има пари за да си плати тока... плеада идиотии сътворени от закрила на детето
7
28
 
2
 
! Отговори
YOMAN преди 6 години
Всеки знае, че боя изграждаи това е поредното доказателство - този младеж едва ли пак ще си забрави ключовете.Повече такива родители трябва.
6
3
 
13
 
! Отговори
Да преди 6 години
Пак ли за кафеви става въпрос?
5
1
 
25
 
! Отговори
Etien преди 6 години
И аз като дете си хапвах от шамарената фабрика, боя изгражда не разгражда. Ама такива изпълнения са крайни!"Ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск за връщане на детето при бащата", каза шефката нa Дирекциятa зa coциaлнo пoдпoмaгaнe"Е не како, върнете го обратно...
4
2
 
45
 
! Отговори
Коко преди 6 години
На този баща трябва да му се отнемат родителските права и да влезне в затвора за 10 г. с без право на предсрочно освобождаване.
3
0
 
40
 
! Отговори
обстойна проверка преди 6 години
Браво на Мая Пешева! Точно така, предстои обстойна и продължителна, ултра мега задълбочена проверка на обстоятелствата. И навременно решение на казуса, примерно след още седем години. Държавна Агенция за Закрила на Децата търпеливо ще изчакат резултатите от проверката на Пешева за да се произнесат компетентно и те. Те са пъргави, само няколко месеца след нея ще имат становище. И то ще е, че не виждат проблем. Те там са малко блей.ки и друго не може да се очаква, толкоз си могат да мислят
2
13
 
4
 
! Отговори
БеГе мама преди 6 години
Драмите не спират
1
9
 
43
 
! Отговори
60 килограмов с лост преди 6 години
Дайте ми го бащата за 3 минути в празна стая и нека да не носа наказателна отговорност, ще го превъзпитам без проблем!