Фонтанът в Морската на Бургас няма да е осветен и пеещ

Министерството на културата: Трябва да е автентичен!
10 май 2017 21:55, Анисия Иванова
8
Фонтанът в Морската на Бургас няма да е осветен и пеещ
Снимка: Общината

Министерството на културата забрани фонтанът в Морската градина на Бургас да е пеещ. Освен това е забранено и осветлението на фонтана. Това съобщи на пресконференция кметът на крайморския град Димитър Николов.

Той каза, че като причина от министерството са посочили, че по този начин ще се наруши автентичността на съоръжението, което в момента се реконструира. Имаше идея фонтанът да свири рок, класическа музика и емблематични бургаски песни.

Фонтанът е бил построен преди близо сто години. Тогава е нямало осветление и музика, и сега няма да има, защото се нарушава автентичността му, каза Николов, цитиран от БТА.

Дейностите по ремонта на фонтана се извършват по проект "Реконструкция на историческото ядро на Приморски парк в южната част" по оперативната програма "Региони в растеж 2012-2020 година".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
В преди 6 години
Това не е вярно. Преди много години точно този фонтан си имаше осветление
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колизеумът е на 2000 г, пък осветлението му не е проблем за автентичността му.Много ще е автентичен бургаският фонтан ако никой не го забелязва в тъмното!:-D:-D:-D
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един фонтан да пее и да свири стари градски песни е прекалено, но нищо не пречи да има едно ефектно осветление. От Министерството да се поразходят из Рим и Париж, и дда видят колко многовековни сгради и съоръжения са осветени подходящо през нощта и това не е проблем за никого!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жребе
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееее това вече не се издържа. Това фонтана да не пее и да не свети. Нормална държава ли сме ние
3
0
 
2
 
! Отговори
дръндер преди 6 години
До Анонимен 1:Да се утърси, а?... образования!
2
4
 
5
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Преди 100 години нямало ток и музика... ай сиктир бе! тез е'птен за *** ни взеха. ЛАЗЕРНОТО ШОУ В ТЪРНОВО?!?!? и то ли да го махаме, щото е нямало лазери и светлини преди 1000 години.... една от централните атракции на града. Калинка до калинка герберска във всяко министерство и резултата е това ... място с голяма възможност да е атракция на града се *** от ***.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да минат 100 г България да се утърси от "културата " на алкохолика (вежди рашидов)