Траур в Богданица заради петте жертви на мелето

Загиналите оставят общо 12 деца сираци и едно неродено
37
Траур в Богданица заради петте жертви на мелето
Снимка: Булфото, архив

Двудневен траур бе обявен в садовското село Богданица заради петте жертви от катастрофата на 9 май. Знамената на кметството са свалени наполовина, а местните са потънали в скръб.

Още по темата

Кметът Александър Александров е разпоредил траурните дни да са 11 и 12 май. Очаква се утре от Съдебна медицина в Пловдив да бъдат докарани телата на жертвите, съобщи "24 часа".

23-годишният Ангел Николов, Ивайло Илиев на 40 години, Райчо Демиров на 27, сестра му Зюмбюла – 30- годишна, ще бъдат погребани в Богданица, където живеят. Петата жертва Анка Бошнакова, на 22 г., ще бъде изпратена най-вероятно в Чешнигирово. Там е омъжена, майка е на две деца.

Загиналите оставят общо 12 деца сираци и едно неродено. Ангел Николов, който има четири рожби, чакал пето след 3 месеца.

Жестоката катастрофа стана във вторник около 16:20 на около километър и половина преди Богданица. Мерцедесът, с който са пътували петимата, не могъл да вземе остър десен завой, минал в насрещното и излетял в крайпътна нива. Там се блъснал последователно в две дървета. От силния удар колата е била разцепена на две, а хората в нея раздробени.

Основната версия на разследващите е, че високата скорост е причина за трагедията. Мерцедесът е летял с над 150 км/ ч при разрешени до 90.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баща на 4 деца и пето на път. Не е хубаво че са загинали, но за мен утешителното е че този татко ще спре най сетне да произвежда "БЪЛГАРЧЕТА"
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне медицинските разходи ни ги спестиха, да не е като на Митю да му се плащат 20 операции по целия бБалкански полуостров
9
1
 
21
 
! Отговори
4 деца преди 6 години
23 годишен с 4 деца... е това е то, няма пари, няма трудов опит, ням нищо но деца знае как да прави защото после БГ ще ги отгледа.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7 от 29 и после линейката е виновна
7
2
 
14
 
! Отговори
КокоБийч/СаутБийч преди 6 години
Мерцедес не греши никога...но като му подадат над 150 команди наведнъж и излиза от строяИ забива...гадно
6
1
 
32
 
! Отговори
Божеее преди 6 години
"Мерцедесът, с който са пътували петимата, не могъл да вземе остър десен завой..." - от Мерцедеса не мисля, че се очаква да може каквото и да било. По-скоро евроводачът не е могъл да вземе завоя, защото е искал бързо да стигне при Герхунде-то, за да настигне оня с 5-те дечиня.
5
0
 
36
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
Следващия път се натъпчете ХадинаЙси парчета в мерЖана
4
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..основната версия е,че са си купили шофьорски книжки !
3
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 23 години и вече има 4 деца и едно на път?!?!.....
2
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за маймунските им изпълнения трябва да сме в траур????? Защо не кажат с какво образование е бил водача за да вземе книжка? Или всичко му е било подарено за да избие 4 плюс себе си. Така става с огромна част от тях. Неграмотни и неуки но с 8 клас. После си купуват свидетелства за управление на МПС, един таралясника за 1000 лева и трепят по шосетата. До кога така? Връщане на Строителни войски и там 2 години да се научат на труд и занаят.
1
33
 
17
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
много жалко за дечицата да растат без родителисамо заради малко силна чалга и безразсъдството на един водач живота на няколко семейства е съсипан