Подскок, лопата, крак! Или как се пълнят дупки по бургаски

Работници приложиха иновативна технология, от общината ги защитиха
22

Нова технология за пълнене на дупки демонстрираха работници по бургаските улици. Иновацията, заснета от впечатлен шофьор, се състои в заравняване на сместа с крак, подскок и наместване с лопата.

Клипчето с пълненето на дупки по бургаски се появи в социалните мрежи. Странната технология за асфалтови кърпежи се прилага на бургаската улица "Трайко Китанчев". Уникално е и трамбоването на пясъка с крака. 

Само два дни след като дупката беше запълнена с пясък, тя отново е проблем за шофьорите, разказа Bulgaria ON AIR.

Бургазлийка разказа, че докато минавали с дъщеря й по улицата детето попитало защо колата друса така. Жената отвърнала, че има дупки, а те се получавали, когато завали сняг и когато не ги направят добре.

Оказа се, че странната технология за запълване на дупки е временна и се използва само когато вали дъжд. Така обясниха от общината в Бургас.

Началникът на отдел "Строителство" Димитър Бакалов каза, че е виждал клипа с иновацията на работниците си.

"Решихме да запълним с отсевка, с влажна отсевка при положение, че самата основа е също влажна, това е материал, който не подлежи на трамбоване, на уплътнение, което осигурява едно непрекъсване на автомобилното движение по улицата и не се случват аварии по самата улица", разкри тайната на новата технология той.

Влажната отсевка е всъщност едър пясък, а заглаждането с крак било честа практика. 

"Точно това, което виждаме на клипчето – хората, колкото и да са ниско квалифицирани - те натискат самия материал да влезе под самия асфалт… после едно заглаждане дори и с крак да е, с лопата да е, с ръка да е, с мистрия да е", обясни общинарят.

От общината обещаха, че до дни дупката ще бъде запълнена по стандартния начин с асфалт, стига да не вали. А иначе фирмите изпълнителки подлежат на санкции, ако не изпълнят качествено ремонта. Общината не им плаща за свършената работа. От фирма Щрабаг, която извършва ремонтите в Бургас, отказаха коментар.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Толкова си виждал"... Пич, гледам го всеки ден от 10 години в Канада. И наистина кърпят дупки по този начин. Докато дойде време да сменят настилката изцяло и това върши работа. По - добре е отколкото гумата на колата ти да влезе в 30 санта дупка с 30 - 50 км/ч. Оня дето вика, че полагат асфалт по време на дъжд в испания - може и да го правят, ама едва ли го правят когато на минута по същия този път минават по 120 автомобила. Тази технология е подходяща за точно такива случаи и е временна.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Бг на всеки нещо му пречи- в Испания не им пречи времето,дори когато е 50градуса на сянка или вали, пътя се бетонира ,преди полагането на асфалта
13
0
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
В хармония с властта,целят се високо,ама основата от пясък.
12
7
 
9
 
! Отговори
men преди 3 години
тоа па ходи по гетата у ница и париж и много отворен, жена ти сигурно с бурка ходи. земи мини и през берлин да направиш гурме дюнер тур и си 6. бургас е най хубавият български град. точка. градина като бургаската и плаж седем осем километра до града има на две три места в европа. да мутрите на тиквочага са захапали здраво и се краде поголовно като в целия бугаристан. апартаментите са по над 100 защото руснаците са решили да колонизират и купуват доста, а другото е че изнокнаха и много аирбнбта.
11
1
 
19
 
! Отговори
*** преди 3 години
Възложителят крадлив, изпълнителят от Кумлука, това е резултата.
10
2
 
31
 
! Отговори
знам ли преди 3 години
Хората бетон леят под водата , тези един асфалт не могат да сложат хахаха
9
1
 
24
 
! Отговори
Сп€€нс преди 3 години
!? Щото валяло , ела да видиш в Испания как асфалтират , с дъжд със слънце , все им е тая , и нито се надига нито се надипля .
Само докато прочетох Щрабаг и се изринах , не бяха ли те дето така постройха новия терминал на летище София , че го ремонтираха 2-3 пъти преди да го отворят.
8
1
 
16
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Толкова си виждал в Канада в градовете всичко се движи с метро. Във Дания пък всичко е на колелета и куцо и сакато. само *** ходи с колата и до kенефа и реве как много му е скъп бензина и колата му трошка и няма де да паркира. *** както винаги най-умен хората си направиха вече и метро във въздуха те още дупки трамбоват
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има един клип в ютуб как се поправят пътища в Европа (Германия, Франция и т.н.) и в Русия, предполагам го е качил руснак. В Европа всичко се прави изоснови, всичко се прави качествено, на дебел пласт качествен асфалт, всичко се полага с машини и т.н., дето се вика - работниците могат да стоят с ръце в джобовете.

В Русия някакъв снима как двама хвърлят с лопати малко асфалт в една огромна локва и ги псува, че са ***.

Та ето затова няма да имаме хубави пътища и ще си трошим колите.
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази водеща какво предлага, тъй като гледам нищо не предлага, но още малко ще лапне микрофона защото е много умна и начетенa.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това съм го виждал в Канада. Понеже като е студено и мокро не могат да направят качествен ремонт, спасяват положението с големите дупки. Понякога изронения асвалт върху бетонна основа по мостовете и магистралите може да бъде над 20 санта дълбок. Запълвайки с подобна смес дупката е не повече от 5 санта. Разликата с България е, че като се стопли времето свалят целия асвалт и слагат нов.
4
7
 
34
 
! Отговори
Сипи една лопата преди 3 години
Така се асфалтира по ГЕРБерски, все пак не случайно на високо-рейтинговия кмет на ГР'ОБ е от Бургас...

ГР'ОБ цели магистрали построиха по тази технология.
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастите крадат като за последно. Запълването на една дупка се счита за построяването на две магистрали и парите са прибрани от Тиквата. Той никога не забравя своите съучастници и щедро им отпуска 1%, От обществената​ поръчка.
2
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави ако много разбирате запушвайте си дупките сами
1
3
 
41
 
! Отговори
Zapoznat преди 3 години
Те милионери станаха общинарите в града ни , на 8мо място сме по заплати в България и на 1во по най-високи данъци ....
Нямаме здравеопазване ,образование , работа ... Незнам защо управниците ни се бият в гърдите затова че направиха един център и едни автобуси с европари ..