Бързоварът носи бързи пари! Защо ли? Питайте столичани

Предприемчиви хора се молят кризата с топлата вода да продължи
15 май 2017 07:07,
35
Бързоварът носи бързи пари! Защо ли? Питайте столичани
Снимка: flickr

Предприемчиви търновци правят пари от липсата на топла вода в София. Собственик на склад на едро разказа, че преди няколко дни при него дошло младо семейство и го попитало има ли бързовари и на каква цена ще им ги продаде всичките.

Търговецът имал в наличност около стотина парчета, китайско производство, от малки за варене на кафе, до големи за кофи и тенджери. Без изобщо да се пазарят за цената, двамата купувачи платили, метнали стоката в колата и отпрашили.

Още по темата

След като разговарял със свои колеги, търговецът установил, че семейството е обиколило и неговите колеги и само за няколко часа е изкупило над 500 бързовара.

Един от търговците обаче се оказал по-любопитен и ги попитал за какво им трябват толкова много от въпросните артикули. След като се спогледали, жената от двойката купувачи обяснила, че техен роднина има сергия на един от софийските пазари и преди дни им съобщил, че в София масово се изкупуват бързовари заради кризата с топлата вода.

"Никъде в столицата няма кьорав бързовар, така че ако при вас, в провинцията има, купувайте и пращайте, аз тук ще ги продавам и ще делим печалбата", "светнал" ги за далаверата столичанинът.

Без да се замислят болярите започнали обиколка из складовете на едро и магазините, откъдето масово изкупували всякакъв калибър бързовари и с пратка по куриер веднага ги изпращали до своя познат в София.

Сега търговците се молят само кризата с топлата вода в столицата да продължи по-дълго време, за да успеят да натрупат повече печалба от загряващите устройства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
15
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Потреблението е двигателят на капитализма. Ако всеки се задоволява с малко и не иска повече няма да има нужда от производство, т.е. от работници т.е. няма да получаваме заплати т.е. ще печелим малко и няма да се купува нищо и т.н. (схвана ми логиката). Целият капиталистически модел е устроен на мотива за човешката алчност и разхищение. Иначе си прав - много ресурси се разхищават. Но ако не се разхищават, няма и да се произвеждат и т.н.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не ни интересува.Пишете повече за Бойко!
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8Ами дай направо да не се къпим, да не ядем, да не ползваме печка през зимата, за да правим икономии!..ами то от икономии и пестене се печели, друго не е измислено.друг е въпроса "пестенето" от къде идва - дали от прагматичен личен харчлък за човек "на заплата", или от спестени заплати и разходи, за - "работо-дател", или от директна кражба, спестявайки изобщо лични разходи - за "лихвар".това са трите варианта на едно и също нещо - пестене!
7
2
 
26
 
! Отговори
само да кажа преди 6 години
статия тип разкази под шипковия храст....абсолютно статия тип фалшива новина целяща генериране на трафик в сайта им и коментари от троловете целящи по висока посещаемост а от там и по големи приходи от реклами!
6
8
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
В столицата е така.Нищо важното е "столичани да са мойте внуци".Ние пък в провинцията сме и на подово отопление и на камина с водна риза,а ако случайно не ни стигне 100 литровия бойлер включваме в системата и соларното панелче ,да върти водата :) Даже на прасеята ,правим ярмата с топла водица :) Топла вода да искаш тука :)
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега се вижда , колко реално му е нужно на човек да се изкъпе - 2 кофи вода.а колко се пролива и разхищава през душа или ваната ? :))а ако си направите прагматична сметка за всичките ви останали хачлъци, 2/3 от които са чисто емоционални и абсолютно неоправдани, ще се хванете за главата - къде ви изтичат парите.
4
2
 
18
 
! Отговори
Еколог с джип 4,7Л преди 6 години
Ехеее че и с куриер ,ся всичкото столичани като включат китайските бързовари и ще стане "дискотека "
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък използвам кризата,за да закалявам фамилията.Студени душове за всички като в под. 32 990 и после подсушаване с груба кърпа да пламне кожата :-)После не знаеш що е болест.
2
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро не бях чел по-голяма глупост.
1
2
 
8
 
! Отговори
първи преди 6 години
А топла вода имате ли