Микробус със 17 мигранти катастрофира, 10 загинаха

Вероятно шофьорът на микробуса е заспал
Обновена: 4 юни 2017 08:59 | 4 юни 2017 08:57,
187
Микробус със 17 мигранти катастрофира, 10 загинаха
Снимка: архив Булфото

Микробус, пълен с нелегални мигранти от Афганистан, е катастрофирал в района на 98 км на АМ „Тракия“, в посока София, потвърдиха за "Фокус от МВР - Пазарджик.

По първоначална информация микробусът е катастрофирал в дърво, тъй като няма наличен спирачен път. Вероятно шофьорът на МПС е заспал.

Шофьорът на буса е 17-годишен младеж, който е настанен в болница и по-късно ще бъде разпитан, съобщи bTV.

Всички пътуващи в автомобила са били мъже, без документи за самоличност. Мястото на катастрофата е отцепено и се извършва оглед от криминалисти. Движението се регулира от патрул на Магистрална полиция.

Началникът на пазарджишката болница д-р Васил Вълчев съобщи, че в лечебното заевдение са приети 17 души.

10 от приетите са починали от раните си, а 7 са хоспитализирани.

Двама души, пострадали при инцидента, са били поети от линейки от Пловдив и закарани в тамошната университетска болница.

„Всички са мъже, представили се от Афганистан. Ранените са приети малко преди 6.00 часа тази сутрин в Спешното отделение на болницата. Починалите при инцидента са откарани в моргата, останалите 7 души, според нараняванията си, са настанени в ортопедията, хирургиите и останалите отделения”, уточни д-р Вълчев.

Той допълни, че нито един от тях не е носил документи за самоличност. „Въпреки това всички са приети в болницата и им се оказва необходимото внимание и лечение”, каза още началникът на Областната болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ЦРУ им плащаше по- добре за наркотиците, които прозвеждат, а меркер не ги катише, нямаше да идват тук.
26
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уж бележим непрекъснато успехи как ги спираме, а пък мигрантите не знаят за това. Продължават да хващат непрекъснато такива. Довършете най-после прословутата ограда! Ако трябва направете и бетонна като в Турция или Израел.
25
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беше смешно със строежа на оградата,защото ефекта е почти никакъв ако се направи проверка ще се види,че наистина има усвоени милиони,но от хора които са в тесни връзки с управляващите.Корупция е тва е истината,иначе как ще минат границата ако няма някои подкупени кадри на охраната.
24
3
 
29
 
! Отговори
бг преди 6 години
Бързали са за Лондон.
23
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНарочно са дали буса на 16 годишен, за да не го съдят. Малолетен е престъпника и едва ли е осъзнавал какво точно е тръгнал да върши. За него са били важни няколко стотачки в джоба.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 53 ми различни са, тез 10- те са войска, докато от атентатите мрът цивилни.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 60,Как точно се купува книжка, когато си на 17? Баси *** бродят из дебрите на интернет.
20
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е държавата на Боко-тиквето в която контрабанда няма.Нелегални мигранти няма.Има само 16годишни престъпници летящи по магистралите с пълни бусове с мигранти, дрога, цигари и т.н.А други престъпници с 20 годишни присъди за отвличания и убийства биват освобождавани ПРЕДСРОЧНО за добро поведение.
19
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тридневната акция срещу войната по пътищата дава невиждани резултати до момента, а тя не е приключила.Което означава само едно, КАТ трябва незабавно да се закрие,защото след всяка една тяхна стъпка жертвите в катастрофи се увеличават главоломно. А от произхода на загиналите виждаме че не само кат е вреден и не работи, явно от другите корумпета нищо не става. Но за заплати реват,та реват.
18
2
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Напротив, и в единия и в другия случай хората злорадстват. 65061
17
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17 годишен шофьор вероятно с купена книжка. Решил да заработи пари на черно както правят и политиците, на черно и на едро.
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече такива дървете да има!
15
2
 
34
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
Има известна доза истина в коментар 39 че е нужна намеса на ДАНС буса както е пълен с мигранти логичноеновременно и с оръжие и в случай безнаказано да ги стовари на уречения час и място .Интерестно как са преминали при завършена ограда .явно че отново има участие на гранични
14
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се радвам на човешката смърт, но тези хора влизат в страната ни и носят проблемите на своите страни. Кой ги пуска ? Доброволци и гранична полиция пазят ..?Отиват в Европа за пари и да правят бели.
13
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Голата истинаОградата е на документ с една цел, патриоти политици да приберет в джоба си комисионите от фирмата изпълнител. Между другото тази фирма взе държавните пари без търг и 50% влезнапха в джобовете на политиците.
12
3
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
До Отговор не искамНе искаш ,ама АЗ и ТИ ...
11
2
 
53
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 6 години
Тук ТРЯБВА да се намеси ДАНС .Това е заплаха за Националната Сигурност - Нелегални Емигранти в БГ БУС с БГ Водач , малко преди София . Тези хора са пробили Границата на България и ЕС . Няма как да няма замесени Държавни Служители . Представете си ако бяха стигнали до центъра на София и Буса беше пълен с Оръжие и Бомби , щеше Дявол на Магаре да стане .
10
3
 
72
 
! Отговори
pet преди 6 години
Как са минали?Имаме ли държава?
9
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравно осигурени ли са?!?
8
3
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откараните бежанци имали ли са платени здравни осигуровки, щото за българи с неплатени такива не вярвам, че щяха да си направят труда да ги качат дори в лонейка...