Отново насилие: Десетокласник удари учител по физическо

Той се афектирал след забележка да не пуши в двора на училището
9 юни 2017 18:44,
48
Отново насилие: Десетокласник удари учител по физическо
Снимка: архив, Булфото

Десетокласник удари учител по физическо възпитание в Бургас. Грозната сцена се разиграла в двора на училище "Елин Пелин" в комплекс "Меден рудник", съобщава "Труд".

Учителят тренирал отбора по лека атлетика, защото в момента са финалите на Националните ученически игри и децата от училището миналата година били шампиони. Сега отново се борят за медал и усърдно тренирали.

През това време в двора влезли няколко по-големи момчета – десетокласници. Те започнали да пушат и насядали по пейките край площадката.

Учителят приближил и направил забележка на младежите да не пушат. В това време от училищната сграда излязла директорката Мария Димитрова. Тя им обяснила, че в двора на училището не се пуши и че площадката е съвсем нова, със специализирана настилка.

"Едно от момчетата се агресира и почна да крещи на учителя грозни думи и закани. От охраната на училището успяха да го хванат, но той се отскубна и хукна да бяга. Минавайки край учителя, го удари жестоко", разказа директорката на "Елин Пелин" Мария Димитрова.

Според други очевидци десетокласникът крещял: "Ти какъв мъж си, че ще ме ковеш на директорката си, ще видиш какво ще ти се случи".

Полицаите дошли на третата минута след инцидента и задържали приятелите на избягалото момче. Той, заедно с родителите си, още на следващата сутрин се появил в Районното и се извинил за постъпката си.

"Случаят е подобен на "шведския ритник", макар че момчето е под 18 години, трябва да бъде наказано. Не може да се мине само с едно извинение", коментираха в Бургас.

Според ученици от "Елин Пелин" извинението било пред целия отбор по лека атлетика.

Директорката Мария Димитрова е входирала докладна за станалото в Регионалния образователен инспекторат. Директорката на институцията Виолета Илиева е в отпуск и не бе открита за коментар.

Потърпевшият учител е подал жалба в полицията. Вчера той бе с отбора на финалите на ученическите игри и заяви, че не желае да коментира случая.

"Дано това не се отрази на състезанията на децата, които са били шокирани от видяното насилие", коментираха учители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се е агресирал - три денонощия в една килия с 20 ромей, ще му разраблотят ауспуха и ще е кротък като ягне.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей младите студенти...какво още чакате? Места за учители колкото искаш...идвайте! :) Високи заплати, престижна професия!!!
31
2
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
До СтудентчетоАбе крачен лост , ти не четеш ли ,че става въпрос за забележка за пушене в училищен двор ,където първо е забранено и второ децата тренират!
30
2
 
9
 
! Отговори
номер2 преди 6 години
От този десетокласник нищо няма да излезе! В бъдеще ще пострадат още много хора! Най-добрият вариант е да бъде ликвидиран! Да бъде ликвидиран, преди да са пострадали други невинни! Законът трябва да защитава хората, гражданите и да е безмилостен към катилите! Ако трябва да сме толкова милосърдни, отрежете му ръката, която посяга! Това ще е урок за всички бабаити!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примерът на вицепрезидента става заразителен и добива огромни размери.
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ли са сега ТВУ?
27
3
 
18
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Продукт на българското училище-100 % престъпник....
26
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бягайте оттук, докато все още сте нормални и живи.
25
28
 
5
 
! Отговори
Студентчето преди 6 години
Истината е, че повечето комплексирани хора решават да станат учители по физическо възпитание! Не защитавам нито една от страните, но мисля, че понякога на такива хора не може да се излезе с добро. Много често издевателстват над детската психика с измислени нормативи, които и във Френския чуждестранен легион не ги изискват!И аз съм бил жертва на такива комплексари, които си мислят, че са хванали Бог за шлифера, като държат свирката и тефтерчето с нормативи!
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Само фактът, че си писал Европа, вместо Европейски съюз, ми е достатъчен. :) По времето на комунизма пред кого си бил бе?
23
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизма бил лош, Тодор Живков съсипал България... ама преди 89-та такова нещо е било немислимо да се случи. На последно място по всички критерии в Европа и не само. Да живее демокрацията!
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ударят ли те - удряй!хайде да видим какво толкова ще му се случи на даскала. Щом като ударът понесен от него е бил "жесток", той има право да се защити. Един десетокласник си е вече мъж, а не дете. може и да те убие с един удар. Имаш право да се защитиш!
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пpоста територия...Как може учителя да му направи забележка, че пуши в училище...Стегнете си хлапетата!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те родителите им с X5-ците, където са най-големите и опасни далавераджии, са точно синове на демокрацията, хахахаМоля ви, скийте се, руски тролчета.
19
7
 
30
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Само ТВУ ще го оправи, да ви пикам на демокрацията!
18
6
 
20
 
! Отговори
Кико преди 6 години
По важно за нашите медии е да отразяват посещението на Туквун в Германистан и целувките му и навежданията по Фрау Меркел! Това ги прави горди! Това, че в Панелистан гамените бият учителите, защото им правят забележка, че пушат насред училището за нашите жУрналисти не е от значение!
17
7
 
28
 
! Отговори
Додо преди 6 години
*** трябва да бъде съден по бързата процедура за опит за убийство! После в ТВУ, или какъвто е тамДемократичният му еквивалент (ако има такъв)! Да се удря някой в главата с агресия ("агресирал" се е странна дума) не може да се оправдае с едното последвало извинение! Създава изключително лош пример у другите младежи!
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колкото и да го плюем бате боико тои се оказа прав България няма качествен матерял всичко е долнопробен талашит
15
4
 
33
 
! Отговори
МАНЧО преди 6 години
Ох мамееееееееееееееееееееееее!Намерил даскал който съблюдава закона за защита на гамените! Де да беше по мое време да видим дали ще посяга , камо ли да пуши в двора на училището.Ние се криехме по тоалетни и тавани за една цигарка и не смеехме да се озъбим,а тия говVньовци и посягат.Ако беше на нашия даскал по физкултура щеше да се овива в *** кожи след такова посягане. В тази нашата Мутроландия всичко е с краката на горе. Има ли КОЙ да вкара ред??? НЕ! Всичко е от ТИКВИ на горе!
14
2
 
22
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Всички медии залагат на сензацията, представлението/шоу-то/, насилието, секса !?!? Вече четвърт век никъде не чувам и две думи за съзидателен труд,за прилично човешко поведение и отношение един към друг. Тук-там се прокрадват срамежливо по три-четири реда за някоя съвестна постъпка на дете или възрастен. Толкова - останалото е най-вече злоба и насилие ! Какво свястно вижда около себе си и какво хубаво чува ежедневно един млад човек. Дори в къщи всичко да е чудесно -улицата,средата са лощи !!