Кметът на Бургас иска: Медицински факултет и Северна дъга!

Димитър Николов събра депутатите, за да търси съдействие
12
Кметът на Бургас иска: Медицински факултет и Северна дъга!
Снимка: Булфото, архив
Кметът на Бургас Димитър Николов поиска от депутатите от всички партии от неговия регион подкрепа за довършването на Медицинския факултет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Строителството му започна още през 1994 година, но впоследствие е замразено. 
 
За да стане факт са нужни още около 3 млн. лв.за ремонт на амортизираната и опасна сграда, предназначена за факултета и за оборудване на лабораториите.

Всички присъстващи депутати изказали своята подкрепа за финализирането на проекта, както и за акредитацията на бъдещия факултет.
 
Друг важен проект за целия регион е осигуряването на средства за изграждането на Северния обход на Бургас който да свърже магистрала "Тракия" с пътя за Слънчев бряг, уточнява "24 часа". 
 
Според кмета Димитър Николов изграждането на Северния обход трябва да върви паралелно със строителството на четирилентовия път за Слънчев бряг, за да се избегне претоварването на ул. "Транспортна" в Бургас.
 
Градоначалникът предложи още на народните представители да инициират законови промени, които да позволят на общините по-гъвкаво да разполагат с имоти, прехвърлени им от държавата за стопанисване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А до факултета един мост над реката и една детска градина....
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз искам ферари ама ...
5
7
 
12
 
! Отговори
Сокола преди 6 години
Медицинските факултети и без това са прекалено много. Тези хора мислят ли с главите си!!!! Майстори сме по създаване на безработни вишисти. Университета икономика не прави. Трябват инвестиции и създаване на работни места. Университети в България колкото искаш.
4
4
 
13
 
! Отговори
Карнобатлия преди 6 години
Да направят и още един терминал в Сарафово, та да могат завършилите медици да се евакуират.
3
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бургас си имаше много хубав кмет - Йоан Константинов. Истински крадлив комунист
2
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бургазлии случиха на кмет. Момчето е огън. Повече такива българи и трябват на България ама с фенер да ги търсиш. Човекът отказа да е кандидат за президент!
1
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са накрадоха тия пичове от Герб. То не бяха тангенти, дъги , синуси , косинуси, тясна им планиметрията. Полукнижници.