Линейките по морето – стари, екипите – недостатъчно

Има няколко спешни центъра по Черноморието
18 юни 2017 12:08, Боряна Павлова
10
Линейките по морето – стари, екипите – недостатъчно
Снимка: архив Булфото

Екипите са недостатъчно, оборудването ни е старо и амортизирано. Линейките ни са същите, които бяха и миналата година, заяви д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ за медицинското обслужване от спешните екипи по Черноморието.

"Спешните медицински екипи ще бъдат толкова, колкото са били и през предните години", обясни тя пред "Фокус".

"Има няколко спешни медицински центъра, които са разположени по нашето Черноморско крайбрежие. Към тях има филиали със спешни кабинети със същите екипи, които бяха и миналата година", допълни д-р Кателиева. По думите й спешните медицински екипи ще бъдат със същото оборудване и организацията им на работа ще върви по същия начин.

"Обещаната реформа да бъдат закупени нови санитарни автомобили и да бъдат разширени спешните отделения още не се случва, заради редица проблеми през последните седмици", коментира Десислава Кателиева.

"Стандартът по спешна медицина е спрян в частта на спешните болнични отделения", заяви тя и уточни, че поради това няма как да се реновират спешните отделения в Окръжните болници във Варна и Бургас, и в Университетската болница "Св. Марина" във Варна.

"Ще бъде трудно, но колегите са на необходимото ниво като професионалисти да се справят. Смятам, че всички гости и жители на Черноморието няма да останат необслужени при нужда от спешна медицинска помощ", каза още д-р Кателиева.


10
Още от
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
todor преди 7 месеца
с какво почиващите са по- напред от обикновените жители? да ползват стандартната услуга!?!
8
0
 
2
 
! Отговори
Ясно е, какво става преди 7 месеца
Те ни лъжат, че ни плащат.
Ние ги лъжем, че работим.
7
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 7 месеца
Trgedia e tam, tragedia! Da pazi Gospod!
6
2
 
3
 
! Отговори
Трол Горянин преди 7 месеца
Но за сметка на това ти взимат пари като за нови , почти няма лекари работещи със здравната каса , защото са на договор с хотелите , които бутат рязвалена храна , после ти дават телефона на техния човек , тъй като бърза помощ за стомашнш проблеми не пращат , той ти пише рецепта за едни хапчета и се дели с хотела едни 100 кинта и да влиза следващия.
5
0
 
5
 
! Отговори
Куцат преди 7 месеца
Линейките са за боклука,екипите не бързат за никъде и пристигат след половин час за да констатират смъртта.30 секунди след това получаваш обаждане от частна погребална агенция.Никак не трябва да се разчита на тях за сериозни неща, конкуренция в бързата помощ почти няма за разлика от цивилизования свят.Хилядите бюрократи в момента убиват нас и нашите приятели.
4
0
 
9
 
! Отговори
Бойко преди 7 месеца
Пратете стачкуващите Милиционери. Те разбират от всичко.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Но за сметка на това тук не гледат имаш ли осигуровкинили не.Плащаш си 60 лв за преглед и някое хапченце ти дадат айде отидоха 100 лв ....
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как да няма нещо нормално? Депутатските заплати!
1
0
 
7
 
! Отговори
Имигранта преди 7 месеца
Има ли нещо нормално в тая държава???Ако съм на политиците ще ме е срам да вървя по улиците