Агресивна 25-годишна ромка с 6 деца преби чиновничка

"Не е женена, как да си гледа децата", защитава я майка й
20 юни 2017 08:52,
104
Агресивна 25-годишна ромка с 6 деца преби чиновничка
Снимка: архив Булфото

Социалните работници в Бургас недоволстват след като тяхна колежка беше нападната по време на работа. Служителката обяснила на жена, че не може да получи социална помощ.

Битата се страхува. Има изместване на челюстта и синини по тялото.

"Влетя в стаята, където ме грабна за косата и започна да ме дърпа, да ме скубе", спомня си тя. Причината за нападението са 250 лева, взети като социална помощ, които агресивната ромка трябвало да върне.

Не става дума за лично отношение към майката, процедурата е такава: "След като детето е направило три последователни отсъствия - семейната помощ се прекратява за срок от една година, а получената еднократна помощ трябва да я върне".

Жената, която напада социалната работничка, е 25-годишната Иванка Филипова, майка на 6 деца. След нападението е задържана е за 24 часа в полицията и впоследствие освободена.

Майката на побойничката също е агресивна. "И аз ще събера подписи срещу нея, защото и на мен така направи, не ми взе молбата и аз съм лишена, сега работя частно", заканва се Стоянка Филипова пред bTV.

Последното новородено е дадено в Дом за отглеждане, нито едно от другите 5 деца не посещава училище.

"Тя знае много хубаво, че Иванка не е женена и си изгледа децата така, с какво право доход иска?! От мене е по-учена, по-образована, доход иска!", възмущава се бабата.

Ромското семейство все пак е готово да обяви примирие: "Ванчето й се извинява, за туй дето двете жени се сбиха и туй няма да се повтори, няма да се повтори и ще се забрави, да се върне тя на работа и Ванчето да си гледа децата".

В същото време социалните работници в Бургас се вдигат на протест в защита на колегата си. Твърдят, че това не е изолиран инцидент. Разказват за чупене на стъкла, за причакване с брадви и непрестанни вербални заплахи.

"Задължително трябва да работим на гише, да бъдем обезопасени, да разполагаме с паник бутон и евентуално, тъй като нашата работа е свързана пряко с ходене на терен, евентуално да ни се осигури полицейска закрила", предлага Таня Симеонова.

При всеки инцидент виновен излиза социалният работник. Причината – не е намерил правилния подход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
До SS преди 6 години
Добро предложение даваш, но на "учените от БАН" не се надявай. Те са бетер БХК. Ухажват това племе, защото така получават финансиране за проектчетата си. Доказват, че тези са "нормални хора" и че ние,българите, не сме прави, като изпитваме спрямо тях негативни чувства.Приветстват изтъкването на специфичните обичаи и на пъченето им, че са нещо различно от българите.Така, както по-рано беше табу да се каже, че не се чувстваш част от нацията, сега пък БАН-аджиите поощряват антибългаризма на ромите
94
0
 
4
 
! Отговори
Родила се, за да яде преди 6 години
наготово и да ходи по естествени нужди!Тази 25-годишна ромка колко е струвала досега на бюджета - майчински за нейната майка, когато я е родила, детски надбавки и други помощи за самата нея, докато е раснала, после майчински за нея, детски надбавки за 6-те й деца плюс всевъзможни помощи,защото е самотна майка.Колко десетки хиляди лева са взети от джобовете ни, само защото тази жена съществува и вегетира в нашата страна?А самата тя внесла ли е поне 1 лв данък, има ли поне един ден трудов стаж?
93
0
 
2
 
! Отговори
Бетина преди 6 години
Срамувам се -българка да се наричам! Срамно е някой насила да ми казва да наричам ***- ром . Ами нека тогава да бият българите. В Америка могат да казват -афро-американец, а тук ще ни цензурират.
92
0
 
1
 
! Отговори
Бетина преди 6 години
Афро-американец -съответно българо-***, българо-турчин . Защо цяла България припява обръщението Ром ? Стотици години са *** и такива ще си останат . В училищата дори са карали учениците да използват обръщението -ром. Като ги нарекохме роми - случайно да се интегрираха ?
91
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 6 години
Къде сега е полицията която реве само за пари.
90
1
 
6
 
! Отговори
къде е прокуратурата преди 6 години
да се самосезира и да и нахакат на агресивната един прокур?
89
10
 
1
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Аплодирам това. Чиновниците са по-големи *** и от *** - заплатите им са по-високи, клатят си краката по цял ден, текат им осигуровки, пенсии, вземат рушвети, имат навика да навират на хранилката цялата си рода и реално съсипват бизнеса в България. *** са просто ***, а тези са големи *** които на всичкото отгоре и пречат.
88
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само кастрация ги оправя ! Повсеместна и незабавна ! Иначе ще ни изядат, както онези големи зелени скакалци изяждат всичко по пътя си ...
87
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много неща искам да кажа по темата но ще ме съдят след това. За това оставам без коментар! пп. С мъжът ми сами си гледаме трите деца. Детски не получаваме, както и разните еднократни за ученик, за транспорт и пр., според т.н. социални сме богати.
86
1
 
8
 
! Отговори
dpa преди 6 години
А къде са полицаите, които искат повече пари за да ГИ пазят?
85
0
 
25
 
! Отговори
месара преди 6 години
на тая *** и е казано че има права ! бхк , дром , евророма и всички тия дето ги защитават да им поемат издръжките и да им плаща задълженията към държавата !
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да й отнемат *** заради ужасни условия
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не мога кликвам плюсове и минуси? Нещо новата ви страница като че ли не е съвсем в ред.
82
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
никои не е дльжен да плаща за ромските деца всеки да си бере гаилетошом няма мозьк да мисли
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен77 Сега се агресивни . Защо не бяха агресивни преди ,,демокрацията ,,Защо 2-3 българчета правеха 10-15 циглета в казармата на послушковци .
80
1
 
18
 
! Отговори
123456 преди 6 години
Трябват строги правила не само за отпускане на помощите, ами и по време на тяхното ползване. Тази самозабравила се р"""а има в досието си противообществена проява. Поради тази причина на въпросната да и бъдат отнети помощите. И така със всички, които си мислят че държавата им е длъжна. Като няма пари за 6 деца да гледа 1.На безработни социални за деца да не се полагат. Аман от неблагодарни тарикати. В затвора, там има достатъчно работа за такива като нея.
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А потърпевшата сама ли е била в стаята,как не се намериха колежки,които да и се притекат на помощ?Щом държавата не мисли за нас,явно ние сами трябва да се погрижим за себе си.
78
1
 
24
 
! Отговори
васка преди 6 години
да се дават помощи до три деца, вкл., така е в Тунис.Да не храним същества, които иматсамо полови органи, а друго не.Стига сме хранили ***.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 69 ТАКАВА СХЕМА ЗА СОЦИАЛНИ ГРИЖИ И ПЛАЩАНЕ НА ДЕГСКИ БЕЗ БРАК И БАЩА. Е СИЛНО РАЗВИТА В ДАНИЯ. САМО ЧЕ С РАЗЛИКА ЧЕ СЕ ДАВАТ НА ДАТЧАНКИ НЕ НА РОМКИ., ОРИЕНТАЛКИ, АЗИЯТКИ.
76
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА ТОВА Е ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И Е РАВНО С ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО НА ШВЕДА С РИТНИКА ПО КАМЕРИЕРКАТА.