БСП иска "Бузлуджа" за 10 г. Нанков: Ще видим!

Министърът скептичен, че държавата може да поддържа паметника
29
БСП иска "Бузлуджа" за 10 г. Нанков: Ще видим!
Снимка: архив, БулФото

Само от БСП има входирано искане за право на ползване за срок от десет години на паметника на Бузлуджа.

Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след участието си в заседанието на Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Региони в растеж".

Още по темата

Ще се прецени кой е най-добрият вариант за опазването на паметника, каза министърът, като напомни, че решението се взема от Министерския съвет.

По думите му през годините държавата не е успяла да осигури ресурс за реставрация на паметника, независимо кой е бил на власт. Нанков е скептичен за възможността занапред тя да се ангажира с реставрацията му.

"БСП еволюираха за "Бузлуджа" - както щяха да протестират, се съгласиха с процедурата, която им предлага законът. Нито премиера, нито мен като министър, БСП може да накара да извършим нарушение на процедурата", добави Нанков, цитиран от "24 часа".

По повод определянето на паметника като паметник на помирението, министърът възкликна: "Кой ще помиряваме, за какво? Не сме 1991-1992 г. Надживяхме май тези времена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Бузлуджа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срамота е да оставиш такова произведение да се руши все тая на ква вълна ти е промит мозъка - червени, бели, сини, и тн Това в нормална страна (в каквато слава на бога живея !) няма да се случи
8
3
 
11
 
! Отговори
ники преди 6 години
Те толкова години не успяха да я оправят тая чиния, че сега за 10 ли? Дайте да им платим при Елън Мъск да изстрелят всички комунисти в орбита със Спейс-Екс и да се приключва.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли е проблема на БСП, чинията? Мина времето нац тези паметници. Да работят така, да привличат млади и умни хора, образовани, които като обещаят да изпълняват. И да е за доброто на българина. А не като герберугите, кой от кой като Цецо Цървула, Свинетка, Крадливата Картофка, доктор Менгеле който изтрепа сума ти народ, и най-вече, да не са като Дебелогъзеца от Банкя. Ужасяващо ***, крадлив, продаже и страхлив. Какво са се хванали с чинията, времето и е изтекло!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паметника е на Българският народ! Аз съм за възстановяването му но да не се дава на партии! От него може да се печели!
5
8
 
10
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Да сме спрели разрухата викаш? А тия мракобеси спряха ли да рушат наши църкви,светини и войнишки паметни плочи в периода 1944-2014 г.,грижеха ли се за тях така,както сега искат ние да се грижим за техните Альоши и Серьожи?
4
4
 
12
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Вместо да им давате тоя осмърдян на *** айдукарник,направете един свестен паметник на Караджата и Хаджи Димитър там.
3
3
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Важното е да се...стопаниса,за да не падне до...основи.Все пак това е емблематична сграда,колко са такива в Европа.Нали сме...европейци,да спрем разрухата.
2
3
 
10
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
На 9/9/44 другарчетата едни *** нямат, как така с толкова собствености се обогатиха? Досега един юнак не съм чул да каже : Ревизия! Ще наглеят,то не е луд този който баницата яде ...
1
4
 
14
 
! Отговори
Ора преди 6 години
Да си взимат чинията и да излитат...