Плажовете ни – индустриални, туристите пък идват, за да се балсамират!

Политиката за конкурентноспособност се провали, смята Румен Драганов
12 юли 2017 09:23,
76

Нашите плажове са се превърнали в индустриални такива! Една машина за обработване на туристи! Те представляват нещо като гробищен парк с успоредно разположени лежанки, на които някакви хора идват, започват да се балсамират известно време, след което лягат и заспиват в една поза. Това не е свободата на човека, отсече Румен Драганов от Института за анализ и оценка на туризма в "България сутрин".

Идеята на Министерството на туризма за този сезон да въведе базисна цена на чадърите и шезлонгите на българските плажове от 2-3-4 лева остана само в сферата на добрите пожелания. Плажовете, които предлагат такива цени се броят на пръсти.

Още по темата

Миналата седмица стана ясно, че уж най-евтиният у нас плаж - Нестинарка, където чадърът и шезлонгът би трябвало да са по 36 стотинки, всъщност не е толкова евтин. Концесионерът на плажа принуждава туристите да си взимат шалте за шезлонга срещу 5 лева.
 
"Това означава пълен провал на политиката за конкурентоспособност по българското Черноморие спрямо Гърция! Милион и 50 хил. българи годишно излизат в южната ни съседка. Ако проверите в интернет, ще видите как българите казват: "Никога повече българско Черноморие!", посочи Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Той вижда провалена политика на Министерството на туризма по отношение на конкурентоспособността. Сферата на туризма е очаквала проблемът да бъде решен така, както при бул. "Витошка" в София - чрез тротоарното право.

"Това е проблем на корупция, директно казано, щом може някой да си позволи пред очите на държавата и обществото да нарушава закона, да изпитва чувството на свобода, че никой не може да ни глоби за нищо", категорично заяви Румен Драганов като подчерта, че единствено корупцията е нещото, което пречи на българското Черноморие в момента и, което е довело до тази загуба на конкурентоспособност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашето море е много изгодно. Ходя на квартира на 50 м от плажа. Там има обща кухня. Пазарувам от супер маркета и пазара. Има изворна вода, различни плажове, възможност за лечебни процедури, алея за разходки край морето. Хазяйката е добра. С влак е евтино. Мястото е спокойно.
65
1
 
0
 
! Отговори
DO 67 преди 6 години
Единствения + ти си го сложи за глупавия коментар . Затова ни наричат *българейшън* .Когато изчезнат такива като теб , ще има промяна .
64
2
 
5
 
! Отговори
истина една преди 6 години
До българейшънПрез соца българите ни дискриминираха навсякъде и ни наричаха такива- българейшани.Какво ли не провалиха тези комунисти откакто са на власт?
63
9
 
3
 
! Отговори
ПОДРОБНОСТ преди 6 години
Може да ме считате за мазохист - аз няма да се откажа от БГ ЧЕРНО МОРЕ .Уникално е СУПЕР . Аре бегайте - в Гърция има камъни на плажа и в Хотелите ядете един път на ден , в Испания не се търпи от жега . Все пак всеки е свободен да си избира хотел със закуска или други условия . Но запомнете - ще се върнете на Черно Море , и то с Носталгия .
62
1
 
9
 
! Отговори
До Подробност преди 6 години
Ние не ходим на пясък, а на море както се казва. Морето ни беше средно, но го провалиха, както и държавата
61
3
 
11
 
! Отговори
До 61 ПОДРОБНОСТ преди 6 години
Май не си излизал от България. Пясъкът и в Испания и в Гърция си го има, като понякога е по-добър и от пясъка в България. В Италия също си има пясък. Проблемът е в чистотата на този пясък, а в България чист плаж няма, докато в Испания и т.н. плажа го чистят всеки ден рано сутринта.
60
1
 
6
 
! Отговори
Didi преди 6 години
До ПОДРОБНОСТТова с липсата на пясък е абсолютно невярно. Била съм и в Гърция, и в Испания, и т.н. Няма спор в едно - бг пясъка е по-фин, но цялото това омазване на Черноморието ми идва в повече. Иначе освен Албена са останали не повече от пръстите на едната ми ръка места, които човек може да посети без да се разочарова....
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай Тайланд 54Аман от селян*дури като теб!По-големи селяни са само тези които ходят на бг лайнеморието.
58
8
 
4
 
! Отговори
ПОДРОБНОСТ преди 6 години
Много хора казват че предпочитат Гърция , Испания и други за Лятната Отпуска .Има една малка подробност която няма там - ПЯСЪКА . Плажовете в България са неповторими - даже стари хора седят и си ровят с кофички и лопатки и правят замъци - това го няма в Гърция и Испания . Знаете ли защо Слънчев Бряг е наречен така ? - Там има само 4 - 5 дни в Годината без Слънце (облачно) .Определено ще почивам в БГ , току що се върнах от Албена , ако не си вземеш касовата бележка не ти връщат ресто .
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе кой ще дойде да им работи без пари и да им търпи золумите
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За последен път ходих на Бетономорието (Мутроморието, ....) през 2000-та година, а дотогава всяка година бях там. Сега предпочитам Испания, най-вече Палма де Майорка и по-точно определени плажове там. И в Италия ходих 4 пъти на почивка, в Гърция съм бил 4 пъти, в Турция 1 път и т.н. Специално за Испания - там липсва всичко това, което не харесвах на Бетономорието и най-вече липсва мръсната вода в моерто.
55
0
 
7
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Корупцията съсипва само на туризма, но мнозинството кратуни не са го проумели още.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
gfuyguygy
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТова с камериерката е много лесно обяснимо. Аз съм работил в хотел и мога да ти кажа, че баните за персонала, не работиха почти цяло лято. Единствения вариант бе, да се къпем в някоя свободна стая. Когато управителя обвинява персонала, това е провал на управителя, не на персонала.
52
1
 
17
 
! Отговори
Men преди 6 години
Море на което на постовете на спасителите на плажа се рекламират лекарстват против разтройство не ми го хвалете :)
51
3
 
9
 
! Отговори
бай Тайланд преди 6 години
Еми какво да Ви кажа - зимата ходя в Тайланд, защото лятото не ходя в тоя *** бг черноморие. Ето справка по цени - билета е 420$ отиване и връщане, на карон бийч на Пукет първа линия хотел, ама първа - първа с изглед към морето е точно 100-150 лв на нощ. Храната е на същите цени като в София. Една бира в ресторанта е 50-100 бата, в стриптиз баровете е макс 200 бата. А плажовете - бедна ви е фантазията, кеф ти на пхукет, кеф ти на Пхи Пхи, Ко Яо Яй, Ко Лон и т.н. дето плажове като картинка
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки един туристически обект в света трябва да генерира приходи, за да може да съществува. Това, че при нас е направено по типично *** начин, е друг въпрос.
49
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Останахме си чуждопоклонници - на работа в чужбина!
48
1
 
2
 
! Отговори
българейшън преди 6 години
До Да си го кажа и тук:Винаги ми напомня за морето през соца - прозорец към външния свят и много разврат!!!Когато във всеки хотел си имаше правителствена стая и на МВР-то.
47
0
 
1
 
! Отговори
До до47 преди 6 години
Разби го