Версиите за Кристиян: Близки го укриват, хванал гората за Гърция...

Той карал отдавна, във фаталната нощ взел колата на баща си
12 юли 2017 09:14,
139
Версиите за Кристиян:  Близки го укриват, хванал гората за Гърция...
Снимка: Facebook

Десетки полицаи, горски, ловджии и роднини продължават да издирват 16-годишния Кристиян Младенов, който бутна петима души в Триград малко след полунощ в неделя.

Той е изхвърлил телефона си, шмугнал се в гората след катастрофата и от тогава е в неизвестност.

“Мобилизирани са повече хора, тъй като районът е силно пресечен и опасен и при бягството самият той може да се е наранил и да се нуждае от помощ. Той обаче има предимството да наблюдава хората, които го издирват”, каза шефът на МВР в Смолян Николай Димов.

Още по темата

Кристиян е обявен за общодържавно издирване. Той пътувал с приятелката си с бащиното Audi A6. Родителят твърдял, че колата била повредена, и затова я оставил в Триград, а той и съпругата му Румяна били в София, пише "24 часа".

Казва, че синът му откраднал ключовете и не го е питал дали да се качва в колата. Семейството, което има и по-малък син, живее в столицата. През ваканциите синът им е на село при баба си, която е вдовица от 30 г., и Кристиян трябвало да ѝ помага.

В Триград обаче твърдят, че младежът многократно шофирал семейния автомобил. Според хора от селото бащата неведнъж е давал на сина си да кара колата. Целият Facebook профил на тийнейджъра е изпълнен със снимки, в които е върху мотор или АТВ из околностите на Триград.

Повечето постове са свързани с коли и мотори и послания като "Няма значение какво караме, важна е любовта към машината и чувството за свобода, когато сме в нея". В информацията на профила си той е написал, че работи в Audi Sport като Pro racer (програма за обучение на състезатели). Приятели му постват последни модели коли, които се отключват с пръстов отпечатък. Някои от снимките, на които кара мотор, са отпреди 3-4 г. и тогава е шофирал необезпокояван.

Под сурдинка в Триград се носи мълва, че близки или приятели укриват Кристиян, и с ирония наблюдават как го търсят. Други твърдят, че вече е избягал през гората в Гърция.

“Хората, които търсят Кристиян, твърдят, че го видели високо над селото над скалите в близост до чаени плантации, но след това отново се скрил. Сигурно вече е огладнял и изтощен и може сам да си дойде”, казва кметът на Триград Цветан Славков.

Неправоспособният шофьор изтървал мощната машина и тя се движела безконтролно. Приятелката му слязла от колата и първо се огледала дали не е оплискана с кръв - страхувала се да не я корят родителите ѝ, разказват пострадалите.

После Кристиян я оставил сама да се оправя с хората, които ранил. Почти сигурно е, че той е шофирал, и не се допуска зад волана да е било момичето. То твърди, че е било шокирано от случилото се и не можело да посочи дори посоката, по която Кристиян е тръгнал.

Приятелката му притичала до близкото заведение и потърсила помощ.

“Почти цялото заведение е излязло да помага. Търсили са хората по канавките и градините, защото точният им брой в началото не е бил известен”, разказва собственикът му Костадин Хаджийски. Дългогодишният управител на пещерата Дяволското гърло е известен пещерняк и предупреждава, че районът има много скални процепи и дупки и ако не ги познава, е възможно да се нарани.

За ненадейната катастрофа пострадалите разказват, че нямало как да се дръпнат от пътя. Колата просто излетяла от завоя право върху тях. Било ясна нощ - с пълнолуние, всички са се виждали.

Туристическата група от 7 души, която била на вечеря и гайдарски концерт в хижата в южната част на селото, се прибирала покрай пътя. Изведнъж от завоя на пътя излетяла мощната кола и връхлетяла право върху тях. Първите двама успели да избегнат удара. Останалите петима обаче били пометени. Младежът изобщо не могъл да реагира зад волана.

“Дъщеря ми е много уплашена. Тя два дни само спи, не мога да я накарам да яде, да пие. Тя само спи. Аз не мога да се движа, като парализирана съм”, разказва Екатерина Христова. Тя е със счупен таз, а 6-годишната й дъщеря е с комоцио и рани по главата и лицето.

И допълва, че очаква родителите на младежа най-малко да платят щетите, които той е нанесъл. Софиянецът Валентин Нечев пък е получил тежка травма на крака. Мъжът бил открит след издирване с фенери в градина под пътя, където изхвърчал след удара. Той претърпял операция в травматологията на МБАЛ “Д-р Братан Шукеров”. С по-леки наранявания са други двама възрастни и 11-годишно дете.

Хората дошли на почивка в селото, след като през май били в региона да празнуват рожден ден на дете и много им харесал Триград.

“Кристиян е по принцип кротък, възпитан, никого не подминава, без да поздрави. Същата вечер, като се прибирах, видях колата, тя е сребриста и се забелява, че беше паркирана до плевнята им над къщата, там минавам по 5-6 пъти на ден, защото е пътят към моята къща. Не знам какво го е подбудило. Пред приятелката си вероятно е искал да се направи на мъж и сигурно затова е карал безразсъдно. Иначе повече караше мотори. Каквото станало-станало, но сега все пак е по-важно да го намерим жив и здрав. Дано да надделее разумът му и не направи някаква глупава постъпка”, коментира кметът Цветан Славков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
17
 
! Отговори
шофьор преди 6 години
Е те така родителите съзнателно правят от свойте деца бъдещи мутри
37
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа е злобен много. Всичката си ярост за всичко я изкарва на, който му падне. Момчето е още дете. Мислел си е, че е състезател и белята е станала. Трябва да бъде наказан - да. Чак смъртно наказание и т.н е чиста злоба. Пожелавам ви вашите деца да са мъдри на 16. Меко казано е рядкост...
36
2
 
33
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
На ВСЕКИ НЕ МОЖЕ да се случи да отрепе човек !!! Ако караш със съобразена скорост имаш време за реакция. Вчера пред колата ми изскочи момиченце на около 3-4 одини гонещо топче за тенис. Изскочи може би 5 метра пред колата между други коли без видимост и без никакво предупреждение от обстановката - нямаше други деца които да играят наоколо. Ако не карах с 35 в квартала, минавах директно през него. Уплашен баща си го прибра и се извини с благодарност. И аз СЕ ИЗВИНИХ, че уплаших детето !!!
35
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕ ВСЕ КРОТКИ АНГЕЛЧЕТА, ПЪК ТОКУ СТАНАТ АГРЕСИВНИ И ПРЕБИВАТ УЧИТЕЛИТЕ СИ, СЪУЧЕНИЦИТЕ СИ, ЛЕКАРИТЕ, ИЛИ УБИВАТ ХОРАТА ПО СПИРКИТЕ.В случая бащата е лъжец, синчето е страхливо ***
34
2
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Защо сте му скрили лицето? Като баща му е давал да шофира колата, тогава и той да се подведе под отговорност и затвор за 5г.! Да видим тогава дали и други ще правят така!
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Н емогат чрез телефона-зарязал го е преди да избяга.
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кротък, възпитан народ, всички поздравява, свестен, пък от 70 години го управляват разни чукундури. Не ми се връзва нещо...
31
13
 
9
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Да се покаже няма да го изядем. Все пак не е утрепал човек, а и да беше не можем го върна. Осигурявам ви най-добрата демокрация, не виждам откакво се оплаквате. На всеки може да се случи да утрепе човек, да гние в затвора ли за това? Човек и без това умира един ден.
30
4
 
25
 
! Отговори
Защо преди 6 години
ЗАЩО е замазана снимката на младия убиец?!? Нека да знаем как изглежда злото. Или се продадохте на богатия татко пак,м днес.тр??
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУБЛИКУВАЙТЕ СНИМКАТА НА УБИЕЦА, ЗА ДА ГО РАЗПОЗНАЕМ, АКО ГО СРЕЩНЕМ НЯКЪДЕ.ЗАЩО КРИЕТЕ СНИМКАТА.
28
4
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
За такива си трябва смъртно наказание, че да знаят останалите. Това е умишлен опит за убийство на седем души, с причиняване на средни и тежки телесни повреди на 5 от тях. Маминия престъпник има 16 години и трябва да понесе възможно най тежкото наказание, а закона трябва да се промени за следващите. Щом си готов да залагаш чужди животи по пътя, трябва да знаеш, че залагаш и своя !!! Като са с джипове и си мислят че са безсмъртни, а че избиват други не им пука!
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това *** е само за ТВУ!
26
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако този беше осакатил жена ми или детето ми лично щях да му строша костиците една по една...а вие само обяснявате как ще му се размине...
25
2
 
41
 
! Отговори
РЕАЛИСТЪТ 2 преди 6 години
..... Оня местен "тежкар" , където щеше да убие с юмрук сляпата женица на морето ?!?! Къде е сега ?!?! ... Вкъщи ! Бас ловя , че нищо няма да му направят! Най много някоя смешна условна! Оня , където уби хора в Пловдив и после се опита да "купи" с кинти съпругата на единия загинал ?!?! Почти успя... Той къде е? И на него нищо , нали ?!?! Оня , където уби с зверска скорост двама влюбени в София на бул. "България" ... той къде е ?!?! Да не би да е в затвора?!?! Та този пикльо се крие... За какво?!
24
3
 
33
 
! Отговори
mutangi преди 6 години
Значи момчето се издирва, но сте му затъмнили лицето?!?
23
3
 
23
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Родителите на малолетния ***, заслужават да понесат публична отговорност по всички възможни законови начини.След като малкия кърлеж е взел колата, отгоеорност да поеме собственика и, които му е дал възможност да я ползва
22
3
 
20
 
! Отговори
РЕАЛИСТЪТ преди 6 години
... Тоя ПА за какво се крие ?!?! ... НЕ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ ЖИВЕЕ ?!?! ... След като имат пари за коли и мотори ( като му гледам размазаната снимка горе... ) техните ще намерят малко кинти и за така наречената "ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА" ха ха ха ;) и "момченцето им" веднага ще бъде изкарано с тежка болест или с жълта книжка.......... И без това е прекалено малък да го пратят при Бай Ставри в килията........ НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА НЕГО ! В ТОВА СЪМ СИГУРЕН ! Не знам що се крие лигльото... ?!?!
21
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснат за общодържавно издирване но сте му скрили лицето !?!?!?!? Укривате престъпник , възпрепятствате намирането му , съучастници сте или какво ?!?!?!?
20
2
 
23
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Реално на момчето няма да му направят нищо. Не е пълнолетен, няма убити. Та те за 2-*** убити на бул. България дават условна. А за 2-*** ранени от малолетен колко да дадат. Застрахователят естествено няма да плати нищо защото колата е карана от неправоспособен. Дано поне осъдят бащата да плати лечението на пострадалите, ама най-вероятно ще пият една студена вода и толкова. Не му прави чест обаче на малкия п*коч да зареже така хората. Малко мъжество да имаше да остане да помогне на ударените!
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На непълнолетния *** некачествените родители носят гражданската отговорност. Той следва да си понесе обаче наказателната.Аман от разлигавени хлапета. И от родители без грам отговорност и качества за възпитание на децата им.