Версиите за Кристиян: Близки го укриват, хванал гората за Гърция...

Той карал отдавна, във фаталната нощ взел колата на баща си
12 юли 2017 09:14,
139
Версиите за Кристиян:  Близки го укриват, хванал гората за Гърция...
Снимка: Facebook

Десетки полицаи, горски, ловджии и роднини продължават да издирват 16-годишния Кристиян Младенов, който бутна петима души в Триград малко след полунощ в неделя.

Той е изхвърлил телефона си, шмугнал се в гората след катастрофата и от тогава е в неизвестност.

“Мобилизирани са повече хора, тъй като районът е силно пресечен и опасен и при бягството самият той може да се е наранил и да се нуждае от помощ. Той обаче има предимството да наблюдава хората, които го издирват”, каза шефът на МВР в Смолян Николай Димов.

Още по темата

Кристиян е обявен за общодържавно издирване. Той пътувал с приятелката си с бащиното Audi A6. Родителят твърдял, че колата била повредена, и затова я оставил в Триград, а той и съпругата му Румяна били в София, пише "24 часа".

Казва, че синът му откраднал ключовете и не го е питал дали да се качва в колата. Семейството, което има и по-малък син, живее в столицата. През ваканциите синът им е на село при баба си, която е вдовица от 30 г., и Кристиян трябвало да ѝ помага.

В Триград обаче твърдят, че младежът многократно шофирал семейния автомобил. Според хора от селото бащата неведнъж е давал на сина си да кара колата. Целият Facebook профил на тийнейджъра е изпълнен със снимки, в които е върху мотор или АТВ из околностите на Триград.

Повечето постове са свързани с коли и мотори и послания като "Няма значение какво караме, важна е любовта към машината и чувството за свобода, когато сме в нея". В информацията на профила си той е написал, че работи в Audi Sport като Pro racer (програма за обучение на състезатели). Приятели му постват последни модели коли, които се отключват с пръстов отпечатък. Някои от снимките, на които кара мотор, са отпреди 3-4 г. и тогава е шофирал необезпокояван.

Под сурдинка в Триград се носи мълва, че близки или приятели укриват Кристиян, и с ирония наблюдават как го търсят. Други твърдят, че вече е избягал през гората в Гърция.

“Хората, които търсят Кристиян, твърдят, че го видели високо над селото над скалите в близост до чаени плантации, но след това отново се скрил. Сигурно вече е огладнял и изтощен и може сам да си дойде”, казва кметът на Триград Цветан Славков.

Неправоспособният шофьор изтървал мощната машина и тя се движела безконтролно. Приятелката му слязла от колата и първо се огледала дали не е оплискана с кръв - страхувала се да не я корят родителите ѝ, разказват пострадалите.

После Кристиян я оставил сама да се оправя с хората, които ранил. Почти сигурно е, че той е шофирал, и не се допуска зад волана да е било момичето. То твърди, че е било шокирано от случилото се и не можело да посочи дори посоката, по която Кристиян е тръгнал.

Приятелката му притичала до близкото заведение и потърсила помощ.

“Почти цялото заведение е излязло да помага. Търсили са хората по канавките и градините, защото точният им брой в началото не е бил известен”, разказва собственикът му Костадин Хаджийски. Дългогодишният управител на пещерата Дяволското гърло е известен пещерняк и предупреждава, че районът има много скални процепи и дупки и ако не ги познава, е възможно да се нарани.

За ненадейната катастрофа пострадалите разказват, че нямало как да се дръпнат от пътя. Колата просто излетяла от завоя право върху тях. Било ясна нощ - с пълнолуние, всички са се виждали.

Туристическата група от 7 души, която била на вечеря и гайдарски концерт в хижата в южната част на селото, се прибирала покрай пътя. Изведнъж от завоя на пътя излетяла мощната кола и връхлетяла право върху тях. Първите двама успели да избегнат удара. Останалите петима обаче били пометени. Младежът изобщо не могъл да реагира зад волана.

“Дъщеря ми е много уплашена. Тя два дни само спи, не мога да я накарам да яде, да пие. Тя само спи. Аз не мога да се движа, като парализирана съм”, разказва Екатерина Христова. Тя е със счупен таз, а 6-годишната й дъщеря е с комоцио и рани по главата и лицето.

И допълва, че очаква родителите на младежа най-малко да платят щетите, които той е нанесъл. Софиянецът Валентин Нечев пък е получил тежка травма на крака. Мъжът бил открит след издирване с фенери в градина под пътя, където изхвърчал след удара. Той претърпял операция в травматологията на МБАЛ “Д-р Братан Шукеров”. С по-леки наранявания са други двама възрастни и 11-годишно дете.

Хората дошли на почивка в селото, след като през май били в региона да празнуват рожден ден на дете и много им харесал Триград.

“Кристиян е по принцип кротък, възпитан, никого не подминава, без да поздрави. Същата вечер, като се прибирах, видях колата, тя е сребриста и се забелява, че беше паркирана до плевнята им над къщата, там минавам по 5-6 пъти на ден, защото е пътят към моята къща. Не знам какво го е подбудило. Пред приятелката си вероятно е искал да се направи на мъж и сигурно затова е карал безразсъдно. Иначе повече караше мотори. Каквото станало-станало, но сега все пак е по-важно да го намерим жив и здрав. Дано да надделее разумът му и не направи някаква глупава постъпка”, коментира кметът Цветан Славков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари