Лято като никое друго: Бум на монокините по плажовете

Спасители с безценни съвети за приятна ваканция
13 юли 2017 08:47,
78
Лято като никое друго: Бум на монокините по плажовете
Снимка: архив, Bulphoto

За бум на монокините по плажовете съобщават наблюдателни спасители. "Все друга година е имало жени по монокини, но като това лято – не", разказват морските.

"По принцип професията на спасителя е много отговорна и за нея се иска не само да си изкусен плувец, а и да имаш храбро сърце, да си смел". Думите са на Петър Русев, който този сезон е шеф на спасителите на един от родните плажове. По професия е оперен певец. Повечето от спасителите са икономисти, студенти, учители по физическо. Такава е професията им през зимата. Летните месеци се качват по вишките. Временна заетост, обаче: страст! Има и три спасителки на плажа. Медицинска сестра, учителка по физкултура и студентка в НСА.

Мъртвото вълнение, което миналата година изправяше спасителите на нокти, защото вилня цял сезон, през този май ще е по-кротко. От началото на юни досега се е появило само за няколко дни. И въпреки това, първите летовници, които не са се подчинявали на спасителите, вече са глобени.

"Не можехме да ги извадим от водата. Показваха неприлични жестове, правеха се че не ни чуват. Наложи се да извикаме общинска полиция, за да се подчинят и им съставихме актове", разказа пред "Труд" Петър Русев, възмутен от поведението на нарушителите. Глобата, която грози авторите на подобни прояви е с таван 200 лева.

През годините всяко лято съветите към къпещите са едни и същи. Ако те хване рисковото вълнение, плуваш успоредно на брега, а не фронтално към него, за да се спасиш от подводните ями и течения.

Сред другите опасности на плажа дебнат и медузите. Опарването от медуза е рядко, но ако се случи, има пет начина да си окажем помощ сами, съветват морските вълци. Пострадалият летовник да потърси чешма със сладка вода и да облее мястото или пък да го разтърка с мокър пясък са първите два. Помага също разтъркване с лед, оцет или сапун.

Понякога и водораслите създават неприятно чувство на къпещите се. Туристи даже бъркат район с водорасли със замърсяване.

Много често на плажа хора изпадат в паника заради близките си. Някои решават, че са твърде дълго във водата и тичат при спасителите. Правят се живи вериги и морските вълци влизат в морето, за да търсят човека. За щастие той се оказва невредим или пък е излязъл отдавна, но седнал на бира и цаца на капаните. За сведение в момента "умрялата" от студ наливна бира се харчи по 2 лева, 2.50 лева е порция цаца. И ако стресът за изгубен съпруг е голям, то ужасът, че детето се е изгубило е много по-голям. За успокоение на родителките обаче, от тази година спасителите на плажа имат нови, специално кодирани радиостанции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Бургасплажмонокини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
26
 
! Отговори
DIDI преди 6 години
Гледката със сигурност е по-добра от тази в Испания, на която се нагледах....Преди няколко години в Бенидорм беше мега пълно с жени по монокини. Стряскащото беше, че по-голямата част от тях бяха испанки на възраст 65+......
28
13
 
17
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Аз си ходя с горнище, за другите не отговарям.
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тазгодишния кръжок по биене на *** ще се провде на бг черноморието.
26
16
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
забелязала съм, че мъжете, които се дразнят от топлес жени, обикновено си падат по други мъже...
25
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли е новият начин за пореден опит за привличане на туристи по ***?Слабо, много слабо! Човек не ходи на почивка заради монокини. Тези, на които това е приоритет, са от типа редовен посетител на Слънчака. Качественото задоволява други нужди.
24
6
 
18
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Четох някъде, че Смъртта живеела на дъното на Черно море -има такава легенда според древни вярвания.
23
8
 
44
 
! Отговори
Малкият преди 6 години
Жена ми за това се притеснява. И за това аз се лишавам от гледката на прекрасните и гърди. Щото е пълно с морални стожери и *** дето не си кледат собственият кеф, а зяпат другите да не би да са се прецакали нещо. Що не си правите почивката ами се сравнявате с другите, и им броите паласките. Тия дето не харесват женските гърди да отиват на море в Либия или Йемен. Там всички са покрите и скрити.
22
31
 
30
 
! Отговори
Двоен Тройник преди 6 години
Простата жена, понеже няма какво друго да покаже, затова си развява млечните жлези.
21
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наистина няма такова море
20
7
 
30
 
! Отговори
простата истина преди 6 години
Търси се веднага чичко паричко ,който да осигури веднага охолен живот като на "известните" "звезди" в Бг - за целта всички средства са оправдани ! кво ,да не искате да учи и да стане учителка с 600лв заплата , като всички медии по цял ден всеки ден показват как с *** някои си живеят като царици!
19
6
 
51
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Да се надяваме, че догодина ще свалят и долнището :)
18
9
 
35
 
! Отговори
Жоро с моторо преди 6 години
Слънцето няма нищо общо с ракът на гърдата, причинява рак на кожата... Не разбирам драмата породена в коментарите, нито в статия. Спасителите се радват ли, възмущават ли се? Коментиращите им пречи сякаш че някой били по без горнища...На мен лично не ми пречи, кой както иска, така да ходи. Да тръгна да давам наклон на другите посетители на плажа, е равносилно те да тръгнат да ми дават наклон на мен с какъв цвят къси панталони да съм.... Сами се сещате, няма как да стане.
17
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чикияИменно - смесени плажове, обявени за такива! И тук има нудистки плажове, който иска да се къпе гол-отива там! Аз не съм длъжен да гледам перверсни силикони или малки пъпки по плажа!
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога ще има стереокини?
15
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бяхте пък пуснали някоя друга снимка...
14
4
 
20
 
! Отговори
Класен Воайор 53 преди 6 години
В такъв случай заминавам скоро на море да играя джбобен тенис!
13
6
 
39
 
! Отговори
Дедо ви Шишарко преди 6 години
Типичната статия от типа clickbait. Да не говорим, за смисловото несъответствие в началото. Съобщавате, че има бум на монокини. После цитирате спасител "Миналите години все имало жени по монокини, тази година - не". Това се разбира като - тази година няма жени по монокини. Последно бум ли има или изобщо няма жени. Копаете дъното, нeкaдърници!
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколко думи за монокините,и после писания за спасителите.Може би монокините вадят очите на спасителите,което пък им пречи да си вършат качествено задълженията на плажа........
11
6
 
16
 
! Отговори
Чикия преди 6 години
В Европа можеш да видиш нещо подобно. Това за инфо на тези дето знаят кво може и кво не може да се види в Европа. Във Франция или Испания огромна част от плажовете са смесени. Говоря за извън курортните зони, та дори и в тях. Айде другият път да не пишете като сте неподгодтвени А?
10
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просташко е, а и си има нудистки плажове за тази цел. Действително в Европа не можеш да видиш такова нещо. Но пък идеално пасва за нашите ширини, така че момичета не спирайте да се показвате, може пък и некой комплекс да избиете, знае ли си