Роми скочиха на автобусен шофьор, полицията не знае да е бит

Случаят е от няколко дни по време на път за погребение в Пещера
14 юли 2017 18:30, Красимир Ангелов
76
Роми скочиха на автобусен шофьор, полицията не знае да е бит
Снимка: Flickr

За пореден инцидент с буйстващи роми сигнализира читател на Dnes.bg в изпратено писмо до редакцията. Случаят е от преди няколко дни и се е разиграл в град Пещера.

От местна фирма е изпратен автобус, който е трябвало да превози близки и опечалени хора от ромската махала до гробищния парк в града, където е имало погребение на техен близък. Автобусът пристига в ромската махала в Пещера и на него се качват около 70 души.

При потеглянето на превозното средство возещите се вътре започват да претендират защо автобусът, който им е изпратен, е без климатик. Възниква спор, в който част от присъстващите карат шофьора да отвори всички врати и така да се пътува към гробищния парк.

Водачът обаче резонно им отказва с мотива, че при толкова пълен автобус, отварянето на врати е опасно и може да се случи инцидент. Според нашия читател при този отказ от страна на шофьора ромите спират автобуса, 10 човека от тях хващат водача и започват да го бият.

След появата на полицията нападателите се разбягват, а след като полицията се опитва да ги арестува в ромския квартал, органите на реда биват посрещнати с резачки и колове.

"Има подадена жалба за инцидента, като пострадалият е освидетелстван с медицинско свидетелство за нанесени средни и тежки телесни повреди. От полицията отказват да продължат работа по случая и до момента няма нито един задържан за зверския побой над автобусния шофьор. Също така случаят е умело прикрит и потулен от институциите в града. Смятаме, че на случилото се трябва да бъде дадена гласност и извършителите да понесат своето наказание", завършва писмото, изпратено до медиите. 

От полицията в Пазарджик коментираха случая, като признаха за напрежението. Според тях обаче побой над шофьора не е имало.

Говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов уточни пред Радио Фокус, че полицейски екип от Районното управление в Пещера се е отзовал на сигнал за конфликт между шофьор на автобус и роми, които е трябвало да бъдат превозени за погребение.

Стоянов обясни, че подаденият сигнал е за напрежение и спречкване в самия автобус. "Сигналът е подаден на телефон 112, а случаят е от преди повече от месец", коментира Стоянов. По думите му, когато полицаите са пристигнали на място, автобусът вече е бил тръгнал за гробището.

"Не сме получили допълнителни сигнали за нарушаване на обществения ред, за нанесен побой на шофьора или други подобни. Нямаме и депозирана жалба от страна на шофьора на автобуса", коментира още той.

Според полицията в Пазарджик не отговарят на истината разпространените твърдения, че шофьорът е жертва на побой, а случаят е нарочно прикрит. "Ние сме реагирали, оттам нататък всичко е в ръцете на водача на автобуса. Той има право да подаде жалба, но такава при нас няма депозирана", уточни Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
полицаите в цялата страна са инструктирани - когато имат сигнал за ситуация с ......ни или да не реагират, или да се правят,че нищо не се случва,или да омаловажават ситуацията
43
1
 
1
 
! Отговори
. преди 6 години
Перата е наркопласьор
42
0
 
10
 
! Отговори
ЧОЧООЛУ преди 6 години
Тия ц и като имат резачки полицаите нямат ли оръжие. Докога ще им се качват на главите !
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснете Перата, бе, ***! Освободихте ония маннгали дето пребиха нашите деца от Асеновград, а Перата за един шамар го държите в ареста, че даже и се заканвате и 2-3 години затвор да му лепнете? Що? Щото ударил шамар на едно продажно иддиотче от Босфор тв? Не ви е срам.
40
0
 
5
 
! Отговори
Читател преди 6 години
До Кирил Софийски Разбира се, че ги интересува - повече спокойствие, увеличение на заплатите и по възможност- никой да не ги контролира...
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе хора са си.просго си правят по добре сметкатада видиш как бачкат ,щом си заслужава.и не крадат.като не работят добре ....на пътя ,и да иде следващия.май малко плащат чорбаджиите ,и от там смърди основно.
38
0
 
31
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Кога най после ще разберете че това не са хора. Те не искат да се интегрират, не искат да живеят на чисто и подредено място, не искат да работят и не искат да спазват каквито и да е правила. Защо просто не кажете истината каквато е.
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"органите на реда биват посрещнати с резачки и колове"Добре де...едно нещо не мога да разбера. Има закони. Имат оръжия...Е?
36
4
 
1
 
! Отговори
рейсаджия преди 6 години
Тука нещо, определено, не се връзва! При отворени врати се задейства ръчната спирачка и няма шанс автобусът да пътува така!
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам , че се задава гражданска война. Да изчака 1-2 години поне да изплатя заема и да почва.
34
1
 
13
 
! Отговори
До Край преди 6 години
Програмите са просто начин да се източват пари.Тук се правят добри предложение - спиране на помощите, закон срещу безделничеството, принудителен труд.Така има шанс една част от ромите да се приобщят към нормалните слоеве на обществото, а останалите по своя воля ще се изселят.За онези, които останат - криминализиране на съжителството на семейни начала с малолетни, отнемане на децата от родители под 18 г. , детски надбавки само за по 2 деца.Неосигурявани жени - само 3 месеца платено майчинство!
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34.Говориш празни приказки.Това няма да стане.Ром работник-смях в залата.Ром без 7-8 деца пак смях в залата.
32
5
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
За съжаление ЕС е твърдо убеден че баланса между свобода и сигурност трябва да е еднакъв за всички страни членки. Или заедно с другите страни с ромски проблем трябва да променим ЕС или да се примирим че българите ще опразнят България или да напуснем ЕС. В България са нужни различна наказателна политика - За ромите глобата е хартия за отзад. Ром 30г. глоба не е платил. Нужна е политика за намаляване на нежеланата раждаемост. И разбира се програми за заетост и образование.
31
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО НАБИЯТ АВТОБУСЕН ШОФЕР, ТОЙ ЩЕ ОПИЩИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА ДАЖЕ. ЯВНО Е ЛЪЖА.
30
2
 
6
 
! Отговори
Makedonche преди 6 години
predi godini beshe SO KROTCE,do skoro beshe i SO BLAGO,ama mai nastana vreme za KIOTEKA!!!!!!!!!!!
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не скача е червен.Така е при уродливия в най лоша форма капиталисам.По времето на Гешев -Фашизма,ром не смееше да гъкне.При комунизма баи ви Тошо също ги държеше искъсо.Е ви сега демокрация.Ще бъдете бити, е---и и окървавени.
28
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Посланик Гьокчен - "Турция търси баланс между свободата и сигурността". Позамислих се.Всеки народ според зрелостта на обществото трябва да си намери този баланс при които се чувства добре. В България този баланс ни е наложен от ЕС и е категорично в полза на свободата без обществото ни /и ромите ни също/ да са готови за това. Дозата Свобода която е добра за германеца за българина е свободия а за рома направо диващина.
27
2
 
18
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Нямало жалба, те нищо не знаят и т.н. Тия полицаи могат само да искат - на какво основание последно протестираха за по високи заплати? Те нищо не правят, не може да не се е чуло за това в Пазарджик, могат ако не те, да подадат сигнал и прокуратурата да се самосезира. Ама те не, щото е по лесно така - ние нищо не знаем. А какво знаете вие бе хрантутници такива, какво знаете? Знаете само едно, като спрете някой да питате "Ами сега какво правим?". Само това знаете, мъpши такива, само това...
26
1
 
31
 
! Отговори
az преди 6 години
България върви към гражданска война ако правителството продължава да защитава кафевите.
25
0
 
20
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
А полиционерите въобще знаят ли нещо а дали въобще нещо ги интересува ?!?!