Роми на протест в Благоевград, искат равенство пред закона

Те обвиниха институциите, че не се грижат за етническия мир
Обновена: 23 юли 2017 21:40 | 23 юли 2017 21:36, Веселина Йорданова
91
Роми на протест в Благоевград, искат равенство пред закона
Снимка: БНР

На протест в Благоевград ромите обвиниха институциите в държавата, че не полагат усилия за опазване на ентическия мир, а някои висши политици умишлено провокирали напрежение и омраза. 

Повод за мирния митинг беше смъртта на 48-годишния Николай Евтимов, който на 11 юли е бил ударен с циментова плочка по главата от бивш военен.

Около стотина жители от ромската махала се събраха на протеста, а основното им искане беше законът да се прилага с еднаква тежест за всички, предаде БНР.

На 11 юли 75-годишният Радой Тодоров се спречква с Николай Евтимов, който стоял близо до входа на сградата, където живеел бившият военен и по неизяснени причини го ударил с циментова плоча по главата.

Полицията задържа извършителя за 24 часа и го освобождава. Пострадалият бил транспортиран по спешност в "Пирогов“, където в петък вечерта починал.

На протеста някои от ромите обвиниха представителите на централната власт, че подценяват етническото напрежение.

Представители на полицията, охраняващи протеста, заявиха, че в момента се извършват процесуално-следствени действия под ръководството на прокуратурата и извършителят на престъплението ще бъде задържан, след като станат ясни резултатите от аутопсията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Благоевградроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари