Поморие в опит да спаси военния санаториум от фалит

Според кмета болницата е доведена умишлено до крах
Обновена: 24 юли 2017 11:38 | 24 юли 2017 11:30, Василия Пейчева
7

2764 гледания   |  Още видео

Община Поморие се отказа от дарение, което е направила през 1932 г. Става въпрос за близо 7 декара и половина земя, върху които е изграден военният санаториум в града, пише Bulgaria ON AIR.

Причината – местната власт се опитва да спаси лечебното заведение от фалит, след прехвърлянето на собствеността му от публична към частна държавна собственост.

В края на 2016 г. правителството обяви санаториума за имот с отпаднала необходимост. Малко след това лечебното заведение премина в капитала на велинградското търговско дружество "Вита".

По думите на кмета на Поморие е умишлено довеждането на болницата до крах. Той обеща волята на дарителите да бъде спазена и след развалянето на дарението общината отново ще го предостави на държавата, но с ясни условия калолечебницата да работи като такава.

След прехвърлянето му към търговското дружество "Вита", военният санаториум не работи, а тъне в разруха. Министерството на отбраната е отпуснало 1 милион лева за ремонт и нова апаратура, но те са твърде недостатъчни.

На фона на това калолечебницата, която няма лиценз за медицинска дейност, в момента работи като хотел.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 1 година
7 ДЕКАРА СА ТОВА, ЕЙ, НЕ СА СУДЖУЦИ. ЩЕ ГИ ЗАБЪРШАТ ЗА НУЛА ВРЕМЕ.
6
0
 
3
 
! Отговори
Частник преди 1 година
Взел го е някой с 2 клас който не знае как се стопанисва. Ще затъне до шия и ще го продаде, на безценица и на правилните хора.. мафията де, то само такива останаха в тази държава цирк
5
0
 
4
 
! Отговори
:):) преди 1 година
е не е вярно това, работи без мед дейност...за пореден път се убеждавсм в небивалиците коити се пишат по сайтове.
4
1
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
Спокойно, колеги по форум. Сценария е ясен, и стотици , да не кажа хиляди пъти проиграван вече. Просто, след време ще се приватизира, и като мине в правилните ръце-ще се развие, та стой и гледай!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има хиляди медицински заведения без добър персонал, но с добра база.Тук имаме школа в санаторната дейност и с разрушена база.Всичко военно в България е на това равнище.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много други дружества и обекти се фалират умишлено и после се изкупуват от разни мутри не безценица. Същото стана и с Димят. Мишо го купи за никакви пари а в избата имаше стока за милиони.
1
0
 
11
 
! Отговори
х преди 1 година
Какво е това частна държавна собственост? Аз ли съм ***?