Вдигането на кола с "паяк" – незаконно, нарушава права

Когато автомобилът не пречи на движението, не трябва да се пипа
Обновена: 26 юли 2017 07:34 | 26 юли 2017 07:21,
49
Вдигането на кола с "паяк" – незаконно, нарушава права
Снимка: Булфото, архив

Вдигането и репатрирането на автомобили от служители на общинското дружество "Организация на движението, паркинги и гаражи" е незаконно.

Това постанови Административния съд във Велико Търново след подадена жалба на ужилен от "паяка" студент.

Според магистратите служителите на общинското дружество не са служители на общинската администрация и затова те не могат да налагат административни мерки за нарушение на общински наредби, пише "Монитор". Те могат само да оказват съдействие на полицията и пожарната при установяване на някаква нарушение, като организират и контролират преместването на автомобила, но не могат да съставят актове и да репатрират.

"Спирането на автомобил в зона за платено паркиране без заплащане не е основание за принудително преместване на автомобила, тъй като не пречи на останалите участници в движението. Нормалното би било поставянето на скоба и заплащане на реалния престой – по 1 лв. на час, а не високите такси за престой на вдигнатия автомобил на наказателен паркинг", коментират от съда.

Според съда с вдигането и преместването на автомобила на жалващия се студент, служителите на "паяка" са нарушили конституционното право за частна собственост на младежа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до алфВ гаража ти никой не спира.Много точно е казано в статията.Нека бъдат глобявани, но откъде накъде колите ще са вдигани с паяк???
13
24
 
6
 
! Отговори
WTF? преди 6 години
А неправилното паркиране не нарушава правата на другите така ли? По важно е да защитим правата на закононарушителите викате? Ми аз да взема да си вдигна къща на някой площад в някой град и да не ми я бутат понеже ще ми нарушат правата за частна собственост. Кво като площада е общински? Къщата ми е частна.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до алфвдигат се коли от улицата а тя е на всички
11
2
 
22
 
! Отговори
ДРУГ СОФИЯНЕЦ преди 6 години
Вдигането на кола с "паяк" незаконно, нарушава права............!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????? АКО САМО ТОВА Е ....НЕЗАКОННО В ТАЯ ДЪРЖАВА ???????? НО ДОКАРВА ЛИ ПАЧКИ /дебели/ НА НЯКОИ , ЗНАЧИ СТАВО .......НЕОБЖАЛВАЕМО !!!!
10
22
 
4
 
! Отговори
до алф преди 6 години
Само, че като си паркираш движимата частна собственост в нечия чужда недвижима частна собственост нарушаваш правата на собственика на недвижимата частна собственост.... не цитирайте като не разбирате за какво става въпрос! Като ми спреш в гаража нямам ли право да ти преместя колата?
9
3
 
26
 
! Отговори
алф преди 6 години
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯЧл. 17. (3) Частната собственост е неприкосновена.
8
14
 
13
 
! Отговори
до Софиянец преди 6 години
И аз ги подкрепям, а съм активен шофьор. Но по броя + срещу броя - в коментара ви ми става ясно колко са нарушителите и е страшно.... нямат вече съвест хората, станали са егоисти и не виждат по-далеч от носа си. Жалко за България!
7
3
 
23
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Искам Путин да дойде с ПАЯКА и да премести държавата!
6
4
 
45
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
Да обявят и съдилищата за незаконни, та цирка да стане перфектен.
5
6
 
39
 
! Отговори
anton преди 6 години
В рамките на 1 месец два пъти ме вдигнаха в Търново.2х50=100 леваНито се обадиха, нито ми оставиха някакъв знак, че колата не е открадната, а просто вдигната.
4
27
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
че аз така няма никога да плащам, паяка я мине я не, ако мине, е ше платим един лев. но нищо, вие си настоявайте за правата, градете прогресивна либерастия , а после "амa защо *** бият и никой нищо не им прави". щото сте либерасти, затова. няма как за хем българите либерастия, хем за *** сопа.
3
74
 
18
 
! Отговори
Нагъл преди 6 години
Този "студент" е меко казано нагъл.Сгазил лука, санкционира ли го и сега реве. Да беше изряден.... бих го разбрал, но то не е!Такава е цялата ни държава, от ревящи мамини синчета от пол "друг".
2
10
 
34
 
! Отговори
Дерикучев преди 6 години
Важното е,че Двугушев от Банкя яде суджуци, докато на нас ни дерат по три кожи, кой където ни докачи и не ни е забранено да защитим правата си пред.....Аллах.
1
47
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко мъка има! Добре тогава, не репатрирайте мръсните трошкаляци, след като това е толкова важно за опазването на правата на мръсните им собственици.