След човешка грешка ли рухна 20-тонна конзола?

Близките на загиналия обвиняват строителите за безопасността
28 юли 2017 15:00,
25
След човешка грешка ли рухна 20-тонна конзола?
Снимка: Dnes.bg

Тялото на загиналия на надлеза в Златитрап работник все още се намира под конзолата, която отне живота на мъжа. В момента полицията продължава оглед на мястото.

Още по темата

"Най-вероятно се касае за човешка грешка при монтажа на конзолата, защото подобен елемент с такава маса от 20 тона може да падне само при силно земетресение", заяви след огледа на място инж. Владимир Динков.

С откъртването на тежката конзола е прекъсната електропреносната мрежа на влаковете. Деформирани са и самите релси.

Пътниците очакват автобуси, които да ги извозят към крайната им точка на пътуване. Хората са изнервени, защото няма информация кога ще дойдат превозните средства. Влаковете по линията Пловдив-София са спрени.

Дотук се стигна, след като 20-тонна конзола от новостроящ се надлез падна върху жп линиите. При инцидента тази сутрин край село Златитрап загина 29-годишен строителен работник, а други трима бяха ранени.

По време на инцидента той и негови колеги слагали арматура от едната страна на надлеза. Други работници разказват, че изведнъж се чул страшен шум и се вдигнал голям облак прах. Впоследствие станало ясно, че е паднала една от бетонните конзоли.

Ще се наложи чакането на техника, която да вдигне падналата конзола. Загиналият е от село Шишманци. Негови близки обвиняват строителите, че не са осигурили безопасността на работника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е греда. Не може да се говори за човешка грешка от страна на загиналия. Как човек тежащ около 80 кг намирайки се върху греда тежаща 20 тона може така да и повлияе, че да падне. Явно грешката е при монтажа на самата греда или при изработването й
2
0
 
20
 
! Отговори
колю фичето преди 6 години
Лека му пръст на загиналия, ама някой може ли да ми обясни журналята на какво казват "20 тонна конзола на надлез"?
1
1
 
41
 
! Отговори
TNT преди 6 години
НЕМАРЛИВОСТ, НИСКА КВАЛИФИКАЦИЯ И БЕЗОТГОВОРНОСТ.ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ!