Камиончета, флагчета... И ремонтите част от войната на пътя

Служители на поддържащите фирми често се държат безотговорно
Обновена: 2 авг 2017 17:02 | 2 авг 2017 17:00, Вера К. Александрова
23
Камиончета, флагчета... И ремонтите част от войната на пътя
Снимка: архив Булфото

Камиончета, конуси, флагчета и други предупредителни знаци от фирмите, поддържащи пътищата в България, често стават причина за катастрофи.

В някои от случаите ремонтите граничат с безхаберието, а сблъсъците са дори фатални.

Преди два дни жена загина, след като се удари в камион по поддръжката на "Хемус". Камионът се намирал в една от лентите за движение. Пътуващото с 60-годишната жена дете бе ранено и настанено в болница.

Още по темата

При друг случай служители по подръжката почиствали пътя, но единственото обозначение е буквално до самия камион, който е спрял в аварийната лента.

Обяснението – прави се "уборка" в движение и нямало как да се сложат конуси.

В случая липсвала и мигаща стрелка. Върху знака пък имало поставено оранжево флагче, което навярно трябва да засили видимостта. Работниците пресичали на прибежки платното.

"Какво да се притесняваме. То като има да става беля, тя става", лаконично коментира пред bTV шофьорът на камиона.

От пътната агенция обясниха, че подвижните работи се извършват през деня и се сигнализират чрез монтирани лампи с мигаща светлина върху автомобила.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
байсандо преди 1 година
--Какво да се притесняваме. То като има да става беля, тя става--
няяяяяяямам думи, ......ми що да се притесняваш, един човек се е убил заради твойта идиотщина, какво пък.
Това изречение казва всичко - за системата ни, за мисленето ни.....за държавата ни.
22
0
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Само да добавя че червения флаг беше закачен на прът отрязан от Клон от Дърво ???
21
1
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Преди 1 месец пътувах до Варна на Почивка . По Магистрала Хемус на отиване и на връщане намалих рязко от 100 до 60 - в лявата част на магистралата имаше някакви човеци с червен флаг които си бяха седнали на мантинелата между пътя , Братя вярвайте ми - Уплаших че Роми кътрят мантинелата за скрап и ще ми избият семейството .
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Какво да се притесняваме. То като има да става беля, тя става"

Виждате ли как мислят хората? Ами тогава защо са ни книжки, защо ни е КАТ, защо ние маркировката по платната, защо са ни светофарите, защо са ни ограниченията на скоростта?!? То като има беля да става - ще стане! Бaхмаaму! Колко било просто, а ние милиони харчим за глупости!
19
0
 
17
 
! Отговори
бг шефьор преди 1 година
Единственото светещо и премигващо по българските магистрали са лимузините на мутро-бизнесмените, каращи с 200 км/ч в най-лявата лента.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО 14 АМИ ЧИЧКИ ЩЕ РАБОТЯТ МЛАДИТЕ И НЕ МОГАТ И ЗА МАЛКО ПАРИ НЕ РАБОТЯТ. И нямат физика.
17
0
 
12
 
! Отговори
от опит преди 1 година
Същия слаб производствен капацитет като тия от пътищата са в : банките, КАТ Съдебна система, Земеделие .
ПЪЛНО КООЕКТИВНО БЕЗОТГОВОРНО ХОДЕНЕ НА РАБОТА.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да уточним, че камионът бил СПРЯЛ в БЪРЗАТА лента, не в активната и не в аварийната.
15
0
 
5
 
! Отговори
бааа го преди 1 година
До Анонимен 11

Абе байо,ти гледаш ли си у ръцете като пишеш?!Как така ще ИЗПРЕВАРИШ другата кола като си ПО-БАВЕН/според писаниците ти/?
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като знаем какви чички работят по пътните ремонти, индийци и всекакъв сбироток, на кой му пука за колите и водачите. Идват да претупат нещо си за 2-3 часа, поставят некоя лента или преграда и ги бОли фара. Много пътувах из Италия. Там от 3-4 километра се виждат два огромни сменящи се прожектора, които предупреждават за ремонта. А тази наша АПИ освен за крадене, за друго не става. Ако ръководещият ремонта се осъди на 20 години за загиналата жена, ще се замислят. Но кой ще го съди? Никой.
13
0
 
9
 
! Отговори
Балък преди 1 година
Снощи така отбиваха движението в посока Сф при село Студена. Камионче с една стрелчица светнала, след спускане и ляв завой, патрулка БЕЗ пуснати светлини и един полицай маха на самата отбивка ... Как не се е убил някой - не знам !!!
12
0
 
13
 
! Отговори
луди преди 1 година
В БГ живота на бай Колю от ДАП или здравето на нищо не подозиращ шофьор е по-евтин от това да сложат няколко табели и светлини на нормално разстояние. Пък и после искат събиране. Добре, че рядко се ремонтира и всичко се прави набързо, колкото да се отбие номера.
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЗДвП пише че лявата лента на магистрала е за изпреварван,е ОК?! Иначе средната лента се нарича лента за движение... Ще ми кажеш ли как ще извършиш изпреварване като си по бавен от другата кола... Аман от разбирачи
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
имам в главата си много примери как се прави, но сега ще разкажа за Унгария. Пътуваме по обед по основната магистрала от Кечкемет към Будапеща. Слънчево и горещо. От поне 2-3 километра започва да ми дразни погледа една адски силна мигаща блиц светлина в далечината. С наближаването виждам, че е камион в скоростната лента с монтиран огромен светлинен знак "Заобиколи вдясно преди знака". Камионът е с буфер и пази други два пред него, които подрязват храстите и мият мантинелата. Дали не го видях?
9
5
 
10
 
! Отговори
бааа го преди 1 година
До Анонимен 5

Къде във ЗДвП пише че лявата лента е БЪРЗА,а дясната БАВНА?!
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служителите на българската агенция по пътищата са най-некомпетентните хора на планетата. Струва ми се, че само те никога не са пътували извън града, в който подпират бюрата си. Наистина, участъците в ремонт са напълно необезопасени и създават огромни опасности не само за пътуващите, а най- вече за работниците. По света се подсигурява с ранна сигнализация, поне 2-3 със светлинна сигнализация затварят лентата, в която се работи - при нас знак, подпрян на камък и два метра зад него някой копа
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна идиотия, но бедните хорица не знаят как е в цивилизованите държави и не им прави впечатление.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искате да имате по-голям шанс за оживяване и особено, ако сте млад - Терминал 2!
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътувах към Варна на 08.07 и видях същото камионче. Значи тия убавци бачкат вече цял месец по този начин. И при моето пътуване имаше екшън - в бързата лента (лява лента) имаше преносима метална преграда със знак "работници на пътя, поставена в средата на лентата. Трудно успях да намаля скороста и да се престроя в основната лента в дясно за да избегна преградата. Преди тази преграда други значи нямаше. Иначе работниците вършат важната работа по косене на тревата в разделителната линия между платн
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основна част във войната по пътищата са аборигените, които карат колите.