Ангелкова отчита: 8% ръст на туристите от чужбина

Ръстът в посещенията край морето е 3%, но сезонът още не е свършил
5 авг 2017 15:57,
34
Ангелкова отчита: 8% ръст на туристите от чужбина

Над 3,3 милиона са чуждестранните туристи, посетили България от януари до юни месец тази година. Това прави около 8 процента ръст, каза в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусията "По-чист морски туризъм".

Тя добави, че за област Бургас има положителен тренд в ръста както на туристите, така и на приходите.

Морската област от януари до май са посетили 340 хиляди чужди туристи, което е с 3 процента повече от миналата година и над 20 милиона лева приходи само от нощувки. В изказването си министърът отбеляза още, че морският туризъм формира повече от 70 процента от приходите в туризма въобще.

Още по темата

Що се отнася до проверките по плажовете, министърът заяви, че те ще са през целия активен сезон.

Като цяло нарушенията, които са най-чести, са свързани с недостатъчно спасители, съгласно изискванията, посочва БТА.

В Равда са установени пък обекти, които са поставени неправомерно и ще бъдат премахнати. На същото място е констатирано, че на една част от плажа се поставя табела за частна собственост, което също е нарушение.

Според Ангелкова е належащо да се регулира къмпингуването. В тази връзка тя посочи новите сигнали за "Корал", където има нерегламентирано къмпингуване и нерегламентирано ползване на ток. Сформирана е работна група, която до 31 август или най-късно до 15 септември ще даде предложения как да се регламентират видовете къмпингуване и разрешителния режим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 6 години
БЕЦЕЛИЯТА ТУРИЗЪМ И ЦЯЛАТА НИ ИКОНОМИКА Е НА ЧЕРНО,ОТ КЪДЕ ВЗЕМАТ ТЕЗИ ПРОЦЕНТИ,ДА НЕ СА ОТ ЦРУ ИЛИ КГБ,,БЕ НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ ПО РЕГИСТРАЦИЯТА НА СРЕДСТВА КОИТО ОТИВАТ В БУДЖЕТА,КОИТО КОЛКОТО САКА ОТ БОРЖУАЗНИЯТ СИ ПРОИЗХОД,ДА ОТДЕЛЯ ЗА НАРОДА СИ,ПРЕДИ СЕ ИЗДЪРЖАХМЕ С 30 ЛВ СЕГА С 400,САМО УВЕЛИЧАВАТЕ ТОК,ВОДА,ПАРНО,ГАЗ,ХР.СТОКИ,ДА ВИ ИМАМ ДЕМОКРАТИЧНОТО РАЗВИТИЕ,ПРИЛИЧА НА СОБСТВЕНИЯ ВИ ЕГОИЗЪМ,ММРЪСНА БУРЖОАЗНА ГРАБИТЕЛСКА СИСТЕМА.ПОНЕ ДА БЪХТЕ ПОСТРОИЛИ НЕЩО ОСВЕТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ХОТЕЛИ -
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБЕ ОТ ДЯК НА ДЯК БА.
22
0
 
12
 
! Отговори
От дек на дек? преди 6 години
Брей,тая няма да миряса с нейните проценти! До кога ще ни занимавате с проценти и със суджици?Като че ли това е най-важно да знае гладния и бос българин.
21
0
 
11
 
! Отговори
Туриста преди 6 години
Който дойде веднъж от западняците,той не повтаря!!!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За по-голяма убедителност трябва да се посочи цифра, например 8,32%. Който иска, да вярва. Както и на всяка друга "статистика".
19
0
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Ангелакова,ти ли си?
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Критикувайте работата и, не външността. Тя е министър, не фотомодел. Колко от Вас щяха да имат работа, ако съдеха по външния Ви вид? Или всички сте от тези дето са ги избрали по външен вид? Цъкайте минуси красавици и красавци!
17
1
 
7
 
! Отговори
Да го духат бедните преди 6 години
Вижте в какъв палат живее тази ...varg1.blog.bg/***/2017/05/23/skandal-ministyryt-na-turizma-nikolina-angelkova-ot-gerb-jiv.1548200
16
1
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Няма толкова алкохол брат..в целия свят!
15
0
 
6
 
! Отговори
Ангел ако ва преди 6 години
Мамо,пиша ти.Ще си дойда за кушията в Гурково.Уредила съм пари от фобда за селски туризъм да стегнем "Музея на Магарето".Кажи на родата чецсъм добре,има урожай и мниго сено за зимата.На тате кажи да не цвили много силно рано като правите секс,че комшията му писа че не му носели кокошките.Та такъва е нашта мамо.Работим за родината..Айде за сега чао.Пс:На брат ми кажи че съм му поръчала от един ром в Змейово,Шаолина му викат,хубав юлар ще му направи за кушията,хем да бяга бързо,хем и красив да е!
14
0
 
8
 
! Отговори
Чичо Чарли преди 6 години
Чак с толкова грозни като нея не съм спал още...ама заради тия имоти и пари, които притежава, бих се прежалил за една нощ с нея...моят орган очи няма
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, този имот и къща са от лични спестявания, пестила е от обяд. Някои от нас работят по 12часа на ден за ди живее тази ----- по този начин, дано да ий приседне като седна на тази маса.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето как си живее нашата скромна министърка Ангелковаvarg1.blog.bg/***/2017/05/23/skandal-ministyryt-na-turizma-nikolina-angelkova-ot-gerb-jiv.1548200
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПотрЪбителДобре г-жо Ангелкова, може да си ни заблуждавате за едно но реалноста е друга-българиниът вижда какви ги вършите. Не разбираме само как не ви е СРАМ и колко сте нагли.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Секси мацка
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е интересно дали е виждала плажа на Ахтопол госпожата? Освен това ми е интересно колко е печалбата от плаж Делфин, за да го съсипят, както и гората над него?57597
8
6
 
8
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 6 години
Хайде стига с тези *** коментари за външния вид на управляващите. Мен ме интересува има ли резултата от тяхната работа. Ама нали на село е важно да си гиздава девойка и така си е останало.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да видите къщата и имота на тази грозотия, тя е крала та се е забравила. Как с нейната заплата се купува и подържа такъв имот.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера тази грозна кобила със какво точно е допринесла за мизерния туризъм у нас. Всичко се държи от мутри на мръсното ни море.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ГЕРБ са събрани най-красивите жени!Ангелакова,Цачева,Менда,кака Фидоска,Десито Атанасова..........