Срещу бунищата в "Столипиново" - ограждат ги с бетон

За часове се събирали купища боклуци, обясняват от "Чистота"
10 авг 2017 07:56, Василия Пейчева
28
Срещу бунищата в "Столипиново" - ограждат ги с бетон
Снимка: Архив, Булфото

Бетонови панели да бъдат изградени около незаконните сметища в пловдивския квартал "Столипиново". До тази идея са стигнали в общинската фирма "Чистота", откъдето са вдигнали ръце, тъй като бунищата никнат като гъби, пише "Монитор".

Колкото и тона смет на ден да извозват от квартала хората на "Чистота", само няколко часа по-късно на същите места имало натрупани отново купища боклуци. От тях се носи непоносима смрад, а западно от оградата на ОУ "Пенчо Славейков" е тресавище от боклуци в застояла вода.

"Как да ги обуздаем? Всеки ден ринем тонове отпадъци, а след няколко дни все едно не сме чистили", казва шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

Обикновено съдовете за смет са празни, а около тях има купища боклуци. Затова и най-новата идея в общината е да се оградят бунищата с бетонови панели, за да се спре разрастването им. Бетонните ограждения са дълги 2,50 на 1,70 метра. Те ще представляват П-образни площадки, които ще се дезинфекцират.

Първата площадка ще бъде на ул. "Крайна", където обръщат автобусите и където от години се е образувало незаконно сметище.

"Ако се окаже удачна идеята, ще заградим по същия начин бунищата на улиците "Ландос", "Батак", "Крайречна", "Елба" и до ОУ "Пенчо Славейков", казва Стоянов.

Според него всяка площадка ще струва около 500 лева, а по план са предвидени да бъдат изградени осем.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
ОградитеСтруватПари преди 1 година
Непрестанното почистване на сметища също струва повече пари в сравнение с извозването на боклука, събиран ежедневно в контейнерите за смет в нормалните квартали.
ЗАТОВА,
Общината да не пилее така несправедливо парите на данъкоплатците! Файда няма, пък и не им дължим грижи като отговор на тяхното нахалство.
Местните тартори да организират бригади за доброволен труд, от местни роми, които сами да чистят боклука ежедневно. Не го ли направят - спиране на помощите и тежки глоби, които да отработват!
10
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Аз съм 100% сигурен, че няма да има полза. От сега ще Ви кажа какво ще се случи, защото съм го виждал с очите си. Ще натрошат с чукове бетона за да извадят арматурата, и после 2 денонощия ще има *** и маанета. Накрая ще се сбият и на третият ден няма да има нито заграждения, нито решени проблеми а само нови купища смет с парчета натрошен бетон в тях. Виждал съм как чупят стари бетонни електрически стълбове за да извадят арматурата за вторични.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та ми идва наум за една вчерашна статия,където се казва как шлюпките от слънчогледа са най-големият проблем на Пловдив в "Лаута" и ще се наказват със строги глоби!!А,тук безплатни,бетонни заграждения за боклуци ще правим.......или преливаме,значи,от пусто в празно!!Вземаме с глоби от едни,за да ги хвърлим безплатно за други!!Този *** от въздуха ли пада,а??Я,да си стегнете избирателите в едни трудови бригади!!Който цапа,той чисти!!Ако е българин,за две кофи пясък пред дома му ще го ошмулите!!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да се направи каквото и да било?
Нали да безценни кадри по време на избори???
Дори при престъпление, на което има куп свидетели те биват пускани без последици. Справка - арестантите от Аденовград ги пуснаха още на другия ден. 10 000 протестираха, правителството се държи есе едно нищо не се е случило.
Не, че не могат. Просто не ИСКАТ да направят нищо. Сега ще им ограждали боклуците с ограда. Ако не могат нищо да измислят да видят какво птавят други държави.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И около ФакултетО също,стигаса щъкали в околните квартали пеш или с каруци-само замърсяват.Ровят в кофите и разпиляват около тях.Да си смърдят у гетата.
6
7
 
23
 
! Отговори
Българина преди 1 година
Нямате представителство във вашия град от веригата на сорош за всички ? Скоро гето и във вашия град гарантирано от герб.
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
връщаме се към идеите на Чочоолу, който единствен в БГ е успял да интегрира Сталипиново
4
1
 
22
 
! Отговори
Българина преди 1 година
Скоро и в други градове!
3
4
 
33
 
! Отговори
българина преди 1 година
Ха ха ха, гетата са част западните безценности те са гордост като кока кола и старбъкс и са част от демократичния капитализъм. Светлото бъдеше за което ни готвят е като във филма илизиум. Гетото е гордост за всеки град в европа, ако може и да е ислямско ще е супер. Те не се появяват сами, държавата ги интегрира в общия устройствен план
2
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Около самото Столипиново трябва да се издигне бетонна ограда и да си живеят вътре по собствените си правила!
1
1
 
51
 
! Отговори
Бобо преди 1 година
Да заградят целия квартал с бетони огради,и вишки да поставят с часовой.