КАТ даде на заден за знака на патрулките за скоростта

Полицаите с таблети и принтери, ще печатат на място фишове
23
КАТ даде на заден за знака на патрулките за скоростта
Снимка: Булфото, архив

Катаджиите няма да слагат знак, че ще следят за скоростта на определен участък от пътя. Това става ясно от нов вариант на проект за изменение на инструкцията за контрола на движението по пътищата, обявен за обществено обсъждане в понеделник, съобщи "24 часа".

Още по темата

Текстовете бяха публикувани в четвъртък миналата седмица и в тях изрично се посочваше, че знак Е 24 ще предупреждава, че катаджията засича скоростта.

Такова изискване нямаше нямаше и преди и то на практика обезсмисляше донякъде последните промени в Закона за движение по пътищата. С тях бе решено табелите, предупреждаващи за камера на пътя, да бъдат премахнати.
Промените гласят още, че полицаите ще носят таблети и принтери за изпълнение на служебните си дейности.

При установяване на невръчен електронен фиш на шофьора служителят на реда ще отпечатва същия и ще го връчва на място. Нарушителят ще подписва обратна разписка, с която да удостовери, че го е получил. Ако откаже, ще се търси свидетел, който да даде подписа си за това.

Според промените катаджиите вече няма да вписват на ръка в края на смяната си извършените от тях проверки, при които няма нарушение на закона. Цялата информация ще бъде вкарвана в таблет. Изключение от онлайн обмена ще има, ако устройството липсва или е повредено.

Ако шофьор бъде спрян за проверка, катаджията трябва да застане така, че да може да го снима, а след това да заснеме и регистрационния номер на колата. Служебното лице е длъжно да съобщи на водача, че ще осъществи видео- и аудиозапис.

Междувременно от Върховната административна прокуратура излязоха с доклад, че глобите на КАТ се увеличават, но масово падат в съда. Затова от държавното обвинение са сезирали шефа на полицията Христо Терзийски да вземе мерки.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички тези движения назад-напред ми приличат на други движения, описани подробно в камасутра. Само, че тук е ясно кой ще е отпред.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви мерки ще вземе, ще ги върне в училище да си доучат българския ли?
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно КАТ трябвв да се премахне, стига са тормозили хората с тези радари и глупости. Да паднат всичи ограничения като в германия как е, а може и градското да дигнат малко до 100-120 е нормално мисля.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТ трябва да изпълняват закона, а не да го пишат. Сега е обратното някакви от КАТ, които не разбират от движение по пътищата, пишат закона, а после КАТ не изпълнява закона, който сами са си написали. Да се санкционира за едно на сто хиляди нарушения, както е сега, е неизпълнение на закона от страна на КАТ.
16
3
 
15
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 1 година
КАТ трябва да се закрие като структура особено вредна за безопасността на движението.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна каша в главите на управлението!
14
4
 
10
 
! Отговори
Пфффф преди 1 година
Спорът между селяните, мигрирали към София в различни периоди (преди 44-та, по време на комунизма и след идването на демокрацията) е като някакъв плевел - никне в коментари под всякакви теми. Та, по темата със знаците - да кажат как е в Германия, Австрия и Скандинавските страни и да го приложат без побългаряване. Но много катастрофи с жертви стават заради неграмотни (буквално) шофьори, там какви мерки ще се вземат? Как ще спреш Астрата с 5 патладжана вътре да излезе от нивата на шосето?
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законът и Правилникът се променяха толкова пъти, че се чудя дали имат нещо общо с ония, които учих, когато взех книжка преди 25 г. Аз съм активен човек и бачкам доста, та нямам време да се осъвременявам постоянно с фатмаците и тяхното ''иди ми, дойде ми''.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм умствено недорасъл шоп и си мисла, че като говора шопски, всички останали говорат неправилно и ''мекат'', а бурканите от село си ги носа тайно.
11
8
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Аз мякам и карам зимнинъ от село с буркани, това не пречи шефа ми софиянец да е много доволен от мен и да ми дава 1600 кинта заплата + бонуси.
10
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7
Ганьо, не знам какво поколение си но да та запитам нИещУ.
У вас още ли мякатИ??
А каратИ ли "от селУ" зимнинЪ??
Бас ловя че ДА.
Такива сУфиянци като теб байгън......
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТ "дават" назад-напред, държавта "дава" назад-напред...............УЖАС.
Прост народ си избира прости управници и после циври що бил беден.
Ако бях като средностатистическият българин прост бих се самоубил НЕМЕДЛЕНО.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не им плащайте глобите на хрантутниците! :-)да им умрат децата,на тия къде гласуваха тия глоби!!Амин!!
7
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден минавам по бул. Брюксел това е пътя за летището който свързва царигарадско шосе бившият бул. В.Ленин. Знаците за камерите не са премахнати ограничението е 80 км в час но бошинството от новите Софиянци си джиткат със над 120 км в час и хич не се съобразяват с ограничението от 80 км. Въпреки че разполагам със 150 коня под капака на автомобила си хич и на ум не ми е минавало да вдигна такава скорост при ограничение от 80 км. Но аз съм трето поколение Софиянец не съм пришълец!
6
24
 
27
 
! Отговори
Grom преди 1 година
Ще имаш много здраве! Фаровете са важни и удобни. А най ме дразнят селските тарикати дето не си ги пускат, за да пестят ток!
5
3
 
25
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Предложение до КАТ. Всички в автомобилите да бъдат с каски.Гарантирам че до месеци ще го възприемат в ЕС. И техния акъл е като нашия.
4
20
 
18
 
! Отговори
Я гледай.... преди 1 година
КАТ да дадат заден и светещите фарова,че народа се изби по пътищата.От както въведоха тая глупост ПТП се увеличиха двойно.
3
13
 
30
 
! Отговори
Фотото преди 1 година
КАТ нямат право да те снимат,това противотечи на закона за защита на личноста
2
1
 
29
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 1 година
Като гласуват 70-тото изменение на закона , ще разберем за какво пак ще го променят ! Засега се радвам , че не са ни задължили да си поставяме светещ знак на главата при шофиране ..................
1
0
 
84
 
! Отговори
хахахах преди 1 година
Явно късният час на писане на текста си е казал думата - аз лично не разбрах за какво са дали назад, за какво са мръднали напред и каква изобщо беше новината.