За и против скока на минималните осигурителни доходи

До какво води тяхното увеличаване? Отговорът от БТПП
24 авг 2017 18:46, Екип на Bloomberg
32
За и против скока на минималните осигурителни доходи
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Работодателските организации подкрепят усилията на правителството да намали бюрокрацията спрямо бизнеса и гражданите. Но тази политика е в контраст с намеренията на Министерството на труда за увеличаване на минималните осигурителни доходи по административен път. Това каза Олга Чугунска от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Тя добави, че работодателските организации подкрепят социалния диалог да се води с взаимни компромиси.

Чавдар Христов от Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), другият гост в студиото, заяви, че трябва да има увеличение на минималните доходи, за да се задържат повече българи в страната.

"Друг начин да задържим българите няма. Чужденците няма да дойдат да работят тук", настоя той.

Чугунска опроверга тезата му, като посочи, че минималните осигурителни доходи не означават автоматично увеличение на заплатите, защото те са измислена, изкуствена величина.

"Не може чрез административни мерки да искаме увеличение на доходите. Те са резултат от икономиката и по-доброто състояние, което го виждаме на практика в момента", категорична бе тя. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 8 Така е .Както построихме социализма , така ще построим и капитализма. Лош човешки мат.рял.
8
3
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Burzum 5 Като чета какво си написал май тиквата си ти.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ли ще строим капитализъма, другари?
6
2
 
40
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Дори да приемем че производителноста на труда в България е два пъти по малка, отколкото в развитите западни страни, защо заплатите са повече от пет пъти по малки? И къде отива разликата? Луксозни коли на съпруги и любовници, които се водят на фирма и имат някакви облекчения при закупуване и ползване. Дворци и вили в уютни кътове на България и не само. Яхти, вертолети, самолети. Почивки и екскурзии по най уютните кътчета на планетата. Никакви ограничения за модни дрехи и бижута .Няма място.......
5
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мрънкачите пак се появиха.
4
1
 
47
 
! Отговори
хм преди 6 години
Бизнес с малки заплати не се прави.Може да излъжеш системата година-две-десет и да разчиташ на нови "балъци",но в един момент трябва да се простиш с печалбата си за сметка на работещите ти.С ниски заплати ли ще развиваме икономика?Развитието става с по-малко разходи без да пада качеството,количеството или работната сила.С нови пазари и стратегия.Лично аз не уважавам хора работещи за малко пари и фирми даващи малко за много труд.И в двата случая имаме хора без желание за развитие.
3
4
 
46
 
! Отговори
ТП преди 6 години
Блондито на снимката си отговаря на фамилията.Вдигане на заплатите ще съживи икономиката. Елементарно е.Само мутри и мутреси не разбират нуждата от плащане на заплати на работниците.
2
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам приятели работодатели. Плащат заплати които нямат нищо общо с това което изкарват като печалба. Произведеното тук го изнасят в чужбина на цени десетократно по високи от колкото са вложили в самото производство. Печалбите им са огромни на фона на заплатите които плащат.Та тази другарка наясно ли е с икономическото съотношение между производство износ печалба и заплати. Ясно и е като в мъгла? Или нарочно си е сложила черните очила?
1
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Против .