Бутат къщи на роми в Бургас. Те: Какво да правим? Да се бием?

"С малко бебе съм. Това бебе си има нужди, трябва да се къпе", оплака се ром
25 авг 2017 17:45, Василия Пейчева
121

9265 гледания   |  Още видео

Продължава събарянето на незаконните постройки в ромската махала в Бургас. Къщите се премахват, тъй като попадат в регулация на улици.

Ситуацията е спокойна и няма напрежение. Ромите почти безучастно наблюдават как багерите рушат къщите им.

"Тука съм родена. Четири деца имам. Тука съм работила, тука пенсия съм вземала...", каза жена от ромската махала пред Bulgaria ON AIR.

"С малко бебе съм. Това бебе си има нужди, трябва да се къпе, трябва да се мие. Какво трябва да правим сега? Да се бием, да се караме с тях?, запита друг.

"Виж колко семейства сме вънка... някой да ни е помогнал? Развалят и казват: "Заминавай си, където искаш", включи се и трети.

От кметство "Възраждане" обясниха, че социалните служби имат готовност да настанят семействата, които няма къде да отидат, но до този момент при тях няма постъпили молби за настаняване.

"В момента събаряме всичко по трасето, където ще изграждаме новите улици. Даже се оказа, че някои от къщите не само са незаконни, ами са ги давали и под наем", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Общо 40 са незаконните къщи, някои от тях са били доброволно премахнати от ромите.


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
35
 
! Отговори
Trolland Dump преди 2 години
"...да обясни, от къде намират пари да строят незаконно, ами пак да строят..."

Берат си тухли. После берат желязо, предават го и с парите от набраното желязо - плащат за другото. И други неща берат. Брането е основен поминък на етноса. Би било добре да ги пратим да берат зад граница, където има по-голяма реколта за бране. Например в Германия и Франция има толкова да берат, че десет каруци няма да им стигнат да извозят набраното за деня.
9
0
 
28
 
! Отговори
решение преди 2 години
Какво да правите ли,отидете там от където сте дошли,това е....
8
0
 
36
 
! Отговори
чичо РОМ преди 2 години
Защо да се биете?!Заминавайте си в Индия.
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бутане на всичко незаконно навсякъде.Дали ще е коптор или хотел няма значение.Всеки е длъжен да се съобразява със закона.Той е един за всички.А този "ром" с бебето да не го е правил като няма законна къща.
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът с много лишения и труд успява за 20-30 години да спретне апартамент или къща. Заеми с високи лихви го морят но не строи без разрешение където му падне. Щведите бяха оставени да си правят каквото искат и се самозабравиха. Прекалиха естествено и дойде време за възстановяване на реалното. Шведите изнудават, ме имали 5-6 деца и нямало къде да живеят. Имат си къщи в прованс но там трябва да се работи земята. Но не им се работи, предпочитат помощи и детски. Когато няма в бюджета, няма да им
5
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяха българи да са ги бутнали и никой да не знае, ама нали са ценни роми.
4
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кметство "Възраждане" обясниха, че социалните служби имат готовност да настанят семействата, които няма къде да отидат, но до този момент при тях няма постъпили молби за настаняване.....Ама тези верно ли чакат молби? Та тези на които бутате къщите немогат да пишат бе управниците. Нямаше ли да е по добре преди да бутнете къщата да запишете кои живеят в нея и по този начин да направите списък на нуждаещите се? Или ще кажете да не сме луди да пишеме те ни плащат за клатене на краката!
3
2
 
9
 
! Отговори
ХМ преди 2 години
Предлагам да си само Бият шамар с крак.
2
1
 
45
 
! Отговори
Българина преди 2 години
Образовайте се , почнете работа и си купете законно. Искам една фондация защитаваща тия бо ци да обясни, от къде намират пари да строят незаконно, ами пак да строят но законно
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бутайте орталъка, щом постройките са незаконни.