Кой ще плаща за боклуците на плажа "Корал"?

Ново напрежение между летуващите и община Царево
27 авг 2017 21:15, Александър Попов
37
Кой ще плаща за боклуците на плажа "Корал"?
Снимка: Булфото


Поредно напрежение между летуващите на плаж "Корал" и община Царево е факт. Спорът този път е кой трябва да плаща за боклука, събиран през летния сезон там, съобщава Нова тв.

От години плажът е без концесионер и разходите за извозване на отпадъците са за сметка на местните данъкоплатци.

По данни на общината от цялата територия се събират около 100 тона отпадъци на сезон. За почистването на "Корал" отивали между 30 и 40 хиляди лева.

В района на къмпинг "Корал" има поставени около 15 контейнера за смет, които се почистват през ден или всеки ден. Въпреки това има много отпадъци в гората. В края на сезона там има десетки чували, пълни с отпадъци, десетки бутилки, буркани, дори и изоставени дюшеци.

Според къмпингуващите обаче целият този боклук е от транзитно преминаващи туристи, идващи само на плажа "Корал".

Изхвърлянето на боклука в контейнера обаче не решава проблема, твърди кметът на Царево.

"Тези хора просто са се настанили или върху ивицата, или върху имоти. И темата такса смет за тях не е интересна", изтъква той.

От сдружение "Да запазим Корал" вече повече от месец събират пари от къмпингуващите - кой колкото можел да отдели. Сумата ще бъде внесена в общината през септември.

Почистването на боклуците може да струва и двойно по-скъпо - опасенията са, че през дъждовния сезон водата ще разнесе голяма част от боклуците в намиращото се само на няколко метра море

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай хХора от цял свят посещават гръцките плажове, включително и нашенци.Значи гърците са намерили метод да накарат плажуващите да не правят свинщини!
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как кой?! Що за въпрос? АМИ КОЙТО ПЛАЩА ТОКА НА ШВЕДИТЕ.
8
14
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Трябва Полицията да арестува Плажуващите , както правят в Турция , да ги събере на едно място и да ги Взриви или Прегази с Микробус .
7
5
 
31
 
! Отговори
д преди 6 години
Аз пък, миналата година бях в Австралия. Един остров, някъде на другия край на Земята. Дължава извън ЕС и Европа.Ужким аборигени, ужким неевропейци пък никъде боклуче ни из улиците, ни по плажовете видях...Великата България обаче- държава в ЕС и Европа. Уж европейци, уж културни, уж патрЕотЕ обаче...мръсотия и нечистоплътност навякъде. И, що така бе Миме? Ми, щото българинът си е такъв- *** и некултурник. Дори и нечистоплътен.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е сътворил такава свинщина?
5
6
 
13
 
! Отговори
naco преди 6 години
Ами,ТОЗИ,който ще плаща за КТБ,"Белене", "Обществените поръчки","санирането",НДК,........,ДРУГАРИ!? НАРОДЕ????
4
11
 
4
 
! Отговори
Frez преди 6 години
Pf ...mrasni vonlivi bulgari...
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
направете го като на яз. Батак. Отиваш плащаш си за място, очертано ти е, имаш си чешмичка, в двата края има химически тоалетни и няма проблеми. Повечето от тия искат да минат тънко, е нямам как и вълка сит и агнето цяло. Така общината ще получава приход и ще има мотивация да го подържа, респективно плажуващите и те ще пазят!
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В гърция постоянно има полицаи и глобавяват, и то сериозни глоби, и няма тън-мън.а тук нито има полиция, а и да има - нищо няма да свърши
1
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оляхте се с тази Гърция, Гърция та Гърция, тия лентяй, какво ги хвалите само. Да културни са, културни ***