Пандизчийски сватби през септември, но без Менделсон

Ще си имат и гости, и пита, а и булката ще е в бяло
28 авг 2017 20:09,
6
Пандизчийски сватби през септември, но без Менделсон
Снимка: архив, Reuters

Двама лишени от свобода искат да се оженят за половинките си зад стените на пловдивския затвор този септември.

На сватбите им обаче няма да звучи Менделсон, нито пандизчиите ще имат право на първа брачна нощ. Това обаче няма да помрачи празненството им, тъй като абсолютно всичко друго било разрешено. Булките можело да бъдат в бели тоалети и да имат гости, каквато е традицията.

Присъствието на фотографи също било разрешено, както и разчупването на празничната пита. Младоженците можело да си разменят и брачните пръстени, ако разбира се, имали такива. Ритуалът се провеждал в една от канцелариите на затвора от длъжностно лице от пловдивското общинско предприятие "Радостни обреди", пише "Монитор".

Оттам уточниха, че в последните няколко месеца имат поне по 1 сватба зад стените на затвора, която провеждат.

Изнесеният ритуал в затвора струва 54 лева, уточниха от общинското предприятие. Двамата щастливци, които предстои да се обвържат, са Ангел – обвиняем за смъртен случай при катастрофа и Борис, който ще отговаря пред Темида за наркотрафик. Двете сватби зад решетките са насрочени за 7 и за 21 септември.

Редовната цена за изнесена извън ритуалните домове в Пловдив церемония е 240 лева, без значение дали денят е делничен, или е почивен. До момента в "Радостни обреди" имат записани за септември общо 207 сватби. От тях 72 са заявките за изнесени ритуали, като една от тях е за сватба в красивия двор на Етнографския музей. От общинското предприятие очакват бройката на сватбите през септември да се увеличи, тъй като месецът бил традиционно желан от бъдещите младоженци. През миналия септември сватбите през септември в Пловдив са били 239.

Почти всички часове за изнесени ритуали през този септември са вече заети, обясняват служителите на "Радостни обреди" в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: пловдивсватбизатвор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тая сватба ,без първа брачна ноЩ ,младоженците задължително трябва да се видят насаме ...........
5
0
 
8
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Ами Боко кога ще го женим?
4
7
 
14
 
! Отговори
Ястреб Османли Гиби преди 6 години
Уфф, и аз и баща ми най-накрая се престрашихме (след години активен полив живот) и сключихме брак по мюзлюманския канон, при районният мюфтия! При над турците, най-важното е бащата да е задоволен сексуално от децата си! Салам Алейкум братя!
3
1
 
10
 
! Отговори
ined преди 6 години
Скоро ще почнат и да се омъжват, вече с Меднделсон.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живот си живеят затворниците, даже и сватби им се позволяват.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мария Захариева не пиши на уличен жаргон.