Прехвърляне на отговорност: Защо врата затисна и уби дете в Градежница?

Община и кмет си прехвърлят отговорност за загиналото дете
5 сеп 2017 13:00,
35

Прокуратурата в Ловеч се самосезира и образува досъдебно производство за случая с трагичната смърт на 12-годишното дете от село Градежница, върху което падна тежка метална футболна врата.
Още по темата

Все още няма сведения от свидетелите-деца за случилото се. Жителите на селото се притесняват, че никой няма да вземе мерки – подобен ужас да не се случва отново.

Злополучното място, където се е случил инцидентът, е запустял стадион в покрайнините на Градежница.

Треньорът на футболния отбор в селoто разказа пред екип на Bulgaria ON AIR, че тежките футболни врати са били заключени с катинари и дебели вериги, но някой ги е разбил.

"Детето е стояло най-малко час и половина затиснато. Децата са се пръснали и са избягали", разказа пред bTV майката на загиналото момче.

По думите й преди време е започнат ремонт на местното игрище, мрежите са били премахнати, вратите са били преместени, но само дотам.

Според кмета Свилен Чернин състоянието на стадиона е било такова още преди той да заема поста си.

"Той е общинска собственост и ние сме зависими от общината", категоричен е той.

"Това, което съм искал, пак ще го искам. Направихме среща с общината, два пъти, за да може стадионът да се приведе в приличен вид, но става въпрос за определени средства", допълва Чернин.

От прокуратурата в Ловеч са образували досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Постановена е проверка на кмета на всички съоръжения, които се намират на територията на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се издири футболиста нанесъл страхотния шут, преобърнал вратата и убил тинейджъра. Таланта да бъде привлечен в националния отбор по футбол.За *** ли ни вземате? Врата, при игра на футбол, не може да падне. Пък и футбол в 11 часа през нощта? Може, на изкуственото осветление на селското игрище. Трагичния случай няма нищо общо с футбола. Поредното прикриване на неудобни факти.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото децата в тези райони са оставени на самотек ако искат да играят излизат сами ,защото няма организация-визирам общината и кмета дет беше толкоз изумен колкото един *** ,защо няма отборче там да третират да ритат пък някой може да стане и Марадона ,да ги организира да почистят игрището такива игрища с такива врати има почти в цялата страна Жалко за родителите които са добри и работливи хора
29
4
 
4
 
! Отговори
Dj преди 6 години
Важното е да има магистрали и суджуци...а другото ветър го вее...
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България всичко е оставено на самотен. Никаква далновидност, никакви мерки за безопасност. Ужасно е.
27
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Много е съмнително да са отишли да играят футбол в 23ч.Как ще видят топката и изобщо футбол не може да се играе в тъмницата.А дали не са искали да вземат вратата и да я продадат за скрап?Прилича на трагедията от Индиго.Другите деца ,които са се блъскали са предизвикали трагедията,но всичко се потули.
26
1
 
18
 
! Отговори
? преди 6 години
Или си въпитавайте децата или си ги дръжте вкъщи и нищо няма да им се случи! Но да търсите всеки път някой друг да ви поема отговорността, що за родители сте?
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкият кмет....Те го сложили средства да усвоява, а сега трябва да се оправдава, че си е барал .... вместо да оправи населеното място.И да, с пари и баба знае. Ама на някои места има хора, които успяват да организират населението и "безработните". Що ли там не се оправдават с "нямаше пари", "беше нещастна случайност" и т.н.?
24
3
 
25
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Тези футболни врати са поставени за да се използват по предназначение а не да се люлеят на тях и бутат умишлено и не са циментирани, защото са преместваемо съоръжение. Недоумяващо е защо всеки път при подобни инциденти се строяват кметове, общински съветници, родители и жители на населеното място и като ученици на изпит отговарят на абсолютно глупавите и неуместни въпроси на репортерки от разни телевизии. Това са инциденти, които са ставали и ще стават а тези ялови репортажи са безсмислени
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България всичко е "нещастна случайност".Не е "нещастна случайност" само ако жертва е някой големец или близките му. Тогава се започва вече сериозно да се разследва и действа.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Вина има, виновни няма" - основен принцип в комунистическото мислене."Времената бяха такива, трябваше да убиваме" - още един основен принцип в мисленето на комунистите.С комунистически депутати, управляващи, опозиция ще е така.И по-зле ще става сигурно.Народа бяга и се спасява от комунистическата държава.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като малък на колко такива врати съм играл...дето се люлеят.И 2-3 пъти за малко да падне върху мен вратата като почна да се люлея.Тъжната истина е че днешните деца имат по малко рефлекси поради по малкото движение и игра :(Мир на праха на детето, но наистина няма смисъл да правим от мухата слон - колко подобни проблеми има...
20
3
 
11
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 6 години
Ами да ви кажа,че и до моето жилище има физкултурна площадка на която поставиха метални футболни врати изработени от квадратен профил и като казах на районния кмет, че е опасна с тези остри ръбове ,той ми каза че те(вратите)били правени за подарък на *** махала и те (***)не я харесали и хоп в квартала за децата чийто родители си плащат данъците!!!!!!!!!!!!!
19
2
 
13
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Съболезнования за родители и близки. Наистина е трагедия. Отгледано дете да загине по такъв нелеп начин. Но надейте политизира. Да не търсим партийна принадлежност на кмета. Не е там причината. Нещастна случайност е! Ако наистина това е станало в късна доба, родителите имат голяма вина. Ако другите хлапаци са побягнали и не са съобщили на момента за инцидента, и техните родители са в кюпа. При такова възпитание дяволът потрива доволно ръце и чака сгодния случай.
18
2
 
15
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Стига с това децата са си деца.Не виждате ли как неграмотни и арогантни безхаберници отглеждат подобрени свои подобия.Деца били! Всеки трябва да носи някаква отговорност за действията си,а не всеки път държавата им виновна,демек никой.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е абсолютен малшанс и на всеки може да се случи. Има толкова много подобни врати и стадиони. Оставете хората намира. Жалко за хлапето.
16
7
 
1
 
! Отговори
Сс преди 6 години
Защо,в 12ч на обяд не може ли да падне вратата??
15
0
 
7
 
! Отговори
Mr.X преди 6 години
Защо - от простотия и безхаберие това е отговора.На властите, на родителите. Децата са си деца-както ги възпиташ така ще се държат, така че те не са отговорни.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
thechive . ком без цензура... моля не трий коментара
13
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Останалите деца избягали и мълчат каго бити гъз0ве какво е станало. Добре сте ги възпитали, браво! Чудете се сега защо не знаете кой и колко са били там където не трябва когато не трябва. Не ви евиновна държавата/общината/кмета пък най-малко, вие сами сте виновни.
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как така ще се разбягат ????почти всяко хлапе има телефон, а ако няма може да вика за помощ !родителите на тези хлапета да ги съдят за съчуастие в причиняване на смърт по небрежност, затова че са ги възпитали да бъдат малки егоисти.ние през 80те сме носили едно приятелче половин км. на ръце по стръмен баир и малки пътечки от плаж на черноморец, до базата, защото си счупи глезена.навремето имаше любов между хората и ценности !!