Километрични опашки на границата с Турция и Гърция

Засиленият трафик по граничните пунктове е като за неработен ден
10
Километрични опашки на границата с Турция и Гърция
Снимка: Булфото, архив

По информация на турските гранични власти, получена в българското консулство в Одрин, опашките от чакащи автомобили на ГКПП "Малко Търново" са следствие на засилен трафик от българска страна в посока Турция, който надвишава капацитета на пункта. Това съобщиха от Министерството на външните работи /МВнР/.

От Министерството на вътрешните работи посочиха, че ГКПП - Малко Търново колоната от леки автомобили на изход е дълга около километър.

Властите уведомяват, че се извършва оптимизиране на организацията и работата на граничния пункт с оглед по-бързото преминаване на натрупалите се автомобили.

Засиленият трафик по граничните пунктове се наблюдава често в неработни дни и официални празници, съобщават от консулството.

Очаква се в следобедните часове трафикът да се обърне в посока от Турция към България. Граничните власти уверяват, че имат готовност да пропускат автомобилите за оптимално кратко време, посочиха от МВнР.

На българо-турската граница на ГКПП - Капитан Андреево има образувала се колона от около пет км от товарни автомобили на изход, съобщиха още от МВР. На ГКПП - Лесово се е образувала колона от около два км от товарни автомобили на изход.

На българо - гръцката граница на ГКПП - Капитан Петко Войвода, Кулата и Маказа има интензивен трафик на изход.

Интензивен е трафикът на изход и на българо - сръбската граница на ГКПП - Калотина.


10
Още по темата: границаопашкиГКПП
Още от
Напиши коментар Коментари
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българина е много беден. Всички работят за 500 лв.
6
7
 
7
 
! Отговори
пострадал преди 10 месеца
От ГКПП Малко Търново...според мен- турците просто не работеха, и то защото имаше панаир в Лозенград и за да няма повече хора от БГ-просто спряха да обработват документи.Чакахме около 3 чака - нито една лека кола не бе обработена. Върнахме се и сигурен съм , че до и досега ги сърбят дупетата.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди все някой се излъчваше да отиде до Крим. Сега след мизерията която настъпи там след анексията едва ли ще се престраши някой. Деньги нет, но вьl держитес!!!!
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
пътуват хората до комшиите,пазаруват си - истинско кисело мляко,кашкавал от мляко....може би ще почерпят и детето със сладолед без фипронил ?
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А за Крим защо никой не пътува? Нали вече е наш?
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А на капепетата с Русия джанджун няма.
1
4
 
29
 
! Отговори
Поръчка преди 10 месеца
Заглавието на статията е подвеждащо. На българо-гръцката граница по долу пише само, че трафикът е интензивен.В сайта на гранична полиция също не се съобщава за опашки на гръцката граница. Разберете, че така няма да откажете хората от кефа на гръцкото море...