Километрични опашки на границата с Турция и Гърция

Засиленият трафик по граничните пунктове е като за неработен ден
10
Километрични опашки на границата с Турция и Гърция
Снимка: Булфото, архив

По информация на турските гранични власти, получена в българското консулство в Одрин, опашките от чакащи автомобили на ГКПП "Малко Търново" са следствие на засилен трафик от българска страна в посока Турция, който надвишава капацитета на пункта. Това съобщиха от Министерството на външните работи /МВнР/.

От Министерството на вътрешните работи посочиха, че ГКПП - Малко Търново колоната от леки автомобили на изход е дълга около километър.

Властите уведомяват, че се извършва оптимизиране на организацията и работата на граничния пункт с оглед по-бързото преминаване на натрупалите се автомобили.

Засиленият трафик по граничните пунктове се наблюдава често в неработни дни и официални празници, съобщават от консулството.

Очаква се в следобедните часове трафикът да се обърне в посока от Турция към България. Граничните власти уверяват, че имат готовност да пропускат автомобилите за оптимално кратко време, посочиха от МВнР.

На българо-турската граница на ГКПП - Капитан Андреево има образувала се колона от около пет км от товарни автомобили на изход, съобщиха още от МВР. На ГКПП - Лесово се е образувала колона от около два км от товарни автомобили на изход.

На българо - гръцката граница на ГКПП - Капитан Петко Войвода, Кулата и Маказа има интензивен трафик на изход.

Интензивен е трафикът на изход и на българо - сръбската граница на ГКПП - Калотина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: границаопашкиГКПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина е много беден. Всички работят за 500 лв.
6
7
 
7
 
! Отговори
пострадал преди 6 години
От ГКПП Малко Търново...според мен- турците просто не работеха, и то защото имаше панаир в Лозенград и за да няма повече хора от БГ-просто спряха да обработват документи.Чакахме около 3 чака - нито една лека кола не бе обработена. Върнахме се и сигурен съм , че до и досега ги сърбят дупетата.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди все някой се излъчваше да отиде до Крим. Сега след мизерията която настъпи там след анексията едва ли ще се престраши някой. Деньги нет, но вьl держитес!!!!
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пътуват хората до комшиите,пазаруват си - истинско кисело мляко,кашкавал от мляко....може би ще почерпят и детето със сладолед без фипронил ?
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за Крим защо никой не пътува? Нали вече е наш?
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на капепетата с Русия джанджун няма.
1
4
 
29
 
! Отговори
Поръчка преди 6 години
Заглавието на статията е подвеждащо. На българо-гръцката граница по долу пише само, че трафикът е интензивен.В сайта на гранична полиция също не се съобщава за опашки на гръцката граница. Разберете, че така няма да откажете хората от кефа на гръцкото море...